Expressen och hatet

JOURNALISTIK. Hatblaskan Ex pressen har de senast dagarna haft flera helsidor om finnarnas hat mot de 40-tal nyanlända migranterna från Mellanöstern och Afrika som kom till Lahti i torsdags och möttes med stenkastning och raketer från ett 30-tal lokalinvånare. 

 

Det är ett vidrigt beteende att kasta sten, skjuta raketer och hota folk men Pettersson undrar om inte Expressen är lika vidriga.
Så gott som varje dag händer samma sak i Sverige men då blir det ofta ingenting alls i hatmedia eller på sin höjd någon notis när invandrare kastar sten och skjuter raketer på svenska poliser och räddningstjänst, det är tydligen skillnad på vem som står för stenkastningen.
2015-09-26_1822
Några finska röster:

– ”Vi kan ta emot de som behöver hjälp, men inte de som bara kommer för pengarna”

“Jag tycker inte att Finland ska ta emot några fler flyktingar. Jag vill inte ha ett nytt Malmö här, det är för stora problem”

En säger att Finland är ett rikt land som har råd att hjälpa, men hon vill inte att man ska tappa kontrollen över de som kommer in. – ”Vi ska inte släppa in vem som helst” 

– ”Vi har inget parti som Sverigedemokraterna här i Finland. Men jag önskar att vi hade det”

-Pettersson kan upplysa finnen som saknar Sverigedemokraterna att det har inte hjälp ett dugg i Sverige hittills och för er som vill läsa hela artikeln i hatmedia får leta upp det själva eller prova länken i listan till höger…

18 thoughts on “Expressen och hatet

    • Enligt svensk hatpress borde vi finnar skämmas nu för att Sverige tog krigsbarn från Finland men vi finnar vill inte ta flyktningar från krigsområden.

      Jag blir verkligen förbannad om detta jämförelse. Sverige tog krigsbarn från Finland delvis på grund av själviska skäl. Sverige ville Finland att kunna kämpa med all sin militär styrka mot Sovietunionen för att undvika det möjlighet att Sovienunionen är på Sveriges östra gränsen. Tyskland var i Norge så varför skulle inte Sovietunionen ha tagit över Sverige som till och med levererade malm till nazi Tyskland som tillverkade vapen av svensk malm.

      Nästan alla krigsbarn kom efter kriget tillbaka till Finland. Det var bara några barn som svenska familjer ville ha. När åker ensamkommande barn från Irak tillbaka?

      Jag ser ingen motsvarighet mellan Finlands krigsbarn i andra världskriget i Sverige och ensamkommande ”barn” och andra asylsökande från mellanöstern nu i Norden. Mellan Sverige och Finland på 1940-talet var det inte fråga om bara barn.

      • Jag ser inte heller någon motsvarighet mellan Finlands krigsbarn och dom som kommer från Mellanöstern och Afrika idag.Ingen vet ju inte ens om dom kommer från krigsområden,och alla är ju så mycket äldre – alla har ju rest genom så många säkra länder – så det låter osannolikt att inte till exempel Saudiarabien skulle ha tagit emot dessa – grannländer som dom är.

      • Du är inte ensam om att bli arg! Det är så smaklöst att man undrar om den onde flugit i folk som uttrycker sig så.

      • Det är våra politiker som vi skall anklaga för att de bestämmer över våra huvuden. Svenska politiker, de flesta, har mask mellan öronen.

  1. Häromdagen såg jag på tv när de finska barnen under kriget kom till Sverige. Det var på den tiden barn var barn och inte skäggiga unga män.

  2. Johan Hakelius ville ju utse årets Praktarsle? Finns
    det några större praktarsle än Thomas Mattsson och hans
    gäng?? Mig veterligt inte, det skulle i så fall vara i
    konkurrens med kollegorna på Aftonsnaskan

  3. Hela världen är hysterisk om den vita mannen inte tycker om de asylsökande. En internationell resebyrå Carlson Wagonlit har skickat deras kunder ett riskmeddelande om Finland. Jag undrar om de skickar riskmeddelanden varje gång när de asylsökande är våldsamma mot europeiska människor.

    Nyheten är på finska men i bilden är varningen på engelska
    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443158710040.html

    Jag undrar varför det här Lahtis Ku Klux Klan mannen inte är bara en enskild fall liksom alla muslim våldtagare är. Av någon okänd anledning tycks vi ha nu ett mycket större problem än bara en våldsam finsk man.

  4. Finnarna gillar inte muslimer då säger man ifrån. Lika i Sverige men pga av massmedia så skall vi tiga……….

Kommentera