SVT anser att ”fel” kvotering är odemokratisk

GRANSKNING SVERIGE. Ibland är kvotering helt nödvändig enligt SVT. Enkelt sammanfattat, när vita män skall sparkas ut till förmån för vänsterextrema kvinnor, homosexuella och invandrare. Genom att hävda att SVT måste ”spegla samhällets befolkningssammansättning”, kan man gå förbi principen om att rekrytera de mest lämpade. Man vill man ge sken av att man utför en ”legitim” kvotering, i syfte att spegla samhället på ett bättre sätt.

Men hur speglas SD, som nu har runt 20 % i opinionsmätningarna? En SD-politiker motionerade att man också borde kvotera in människor efter politisk hemvist.

SVT totalsågade då förslaget under rubriken ”SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister” Ord som ”orealistiskt, okunnigt, odemokratiskt och grundlagsvidrigt” användes, med stöd av Professor Kent Asp.

SVT glömde dock att berätta att Kent Asp är motståndare till all kvotering, dvs även den köns och etnokvotering som SVT sysslar med. Man glömmer att nämna det ”orealistiska” i att SVT:s styrelse tagit hjälp av SCB för att kartlägga de anställdas etniska bakgrund.

https://vipatv.svt.se/204/nyheter/ark…

Hyckleriet kan inte bli tydligare än när Granskning Sverige ringer till den heterofientlige SVT-journalisten Tommy Bergman.

6 thoughts on “SVT anser att ”fel” kvotering är odemokratisk

  1. Härligt uppfriskande diskussion om hur man kan se på kvotering.

    Mycket bra och tänkvärt kom ut av Johan påringning..

  2. Du har nog inte förstått hur kvinnor i norrland står för hur är och vad dom är !!
    Eller vill du Norrländska kvinnors väl ???

    1

  3. Du har nog inte förstod hur kvinnor i norrland förstår hur dom som inte vill väl förstår vad som gäller!! Eller vill du Norrländska kvinnors väl ???

  4. Det var längesen som statliga verk anställde Svenskar med utomeuropeisk anknytning före ”svenskar” med fullständig kompetens.
    Varför har det blivit så ?????

Kommentera