Asylsökande misshandlade frivilliga kvinnliga hjälparbetare

INVANDRING. En asylsökande man misstänks ha misshandlat och hotat två kvinnliga frivilliga, som delade ut kläder på asylboendet i Västsura.

Förra torsdagen gav sig en manlig asylsökande i 40-årsåldern på två kvinnliga frivilligarbetare som befann sig på asylboendet i Västsura. Mannen är misstänkt för att ha hotat den ena kvinnan och misshandlat den andra. Händelsen skedde i samband med att de frivilliga hanterade de stora mängder kläder som har skänkts till boendet.

Jeanette Peretic, verksamhetschef för Attendos boende på Västsura, säger att det har varit flera incidenter kring leveranserna och hanteringen av gåvorna. – De boende har känt en frustration kring att de inte får komma in och plocka för sig, utan att vi har fått styra det här utifrån vad de har för behov.

Personalen har valt att organisera de skänkta kläderna och sakerna så att ingen får gå in och välja bland dem. I stället har de boende fått skriva upp vad de behöver, och fått det utdelat från det överfulla lagret av personal och frivilligarbetare.

Många som är missnöjda med detta har konfronterat frivilliga när de har varit på plats för att arbeta, enligt Jeanette Peretic. – Då har det lett till en del tråkigheter, tyvärr. Det har blivit lite överhettade känslor, säger hon.

-Pettersson säger att det är Mellanöstern i ett nötskal, allt åt mig och inget åt dig, inga kompromisser men 87:an har beställt och tycker det är bra så det är inget att klaga på…

VLT

7 thoughts on “Asylsökande misshandlade frivilliga kvinnliga hjälparbetare

  1. Kanske det var en bidragande orsak att frivilligarbetarna var kvinnor? Sådana har ju inget förstånd.
    Men liknande erfarenheter av de stackars nysvenskarna kanske slipar ner deras idealism till mera nyktra nivåer?

    • Du är skojig du, som röstade NED ”egoism pur”. Det finns alltså vänsterfolk där ute som tycker det är bra att frivilliga hjälparbetare misshandlas när de försöker att på sin fritid dela ut artiklar som frivilliga skänkt, efter behov. Det skulle vara kul att se hur DU ser ut, som röstade ned mitt inlägg. Du är en eldsprutande drake, ett bautattroll från hatmedia, som försöker kväva alla åsikter som inte stämmer med din egen. Med andra ord, ännu en egoist. I ena handen har du kniven, i andra musknappen på ”ned”.

      • Följande är citat (utan angivande av källa eller namn) Tänkvärt. ”Låt mig ta upp begreppet supremacism som förklaring till att åsiktskorridoren finns och försvaras av många människor. Supremacism innebär att ”jag är en bättre människa än du” och ”vi är bättre människor än ni” av skäl som alltid är falska.

        Det finns tre huvudtyper; Islam, nazism (rasism) och politisk korrekthet, som inkluderar godhetsfanatism.

        Det följer av islam att muslimer är bättre människor än andra, därför att de är muslimer.

        Nazismen hävdade att ”arier”, och särskilt tyskar, var bättre människor än andra därför att de var arier/tyskar.

        De politiskt korrekta anser att de är bättre människor än andra, därför att de är politiskt korrekta. Detta imlicerar nämligen att de alltid har ”rätt” uppfattning i politiska frågor coh representerar ”det goda”.

        Detta tankemönster, som alltid är lögn, utgör en stor lockelse för inte så klartänkta eller villrådiga människor.

        Detta tankemönster leder till att de som har ”fel” uppfattning och representerar ”det onda” bör hindras att sprida sitt gift i samhället.” slut citat

Kommentera