Unga arbetslösa fast i bortskämdhetskultur

ARBETSMARKNAD. GP:s ledarskribent Susanna Birgersson skriver om ett bemanningsföretag i Göteborg som vill anställa 100 unga, utan krav på tidigare erfarenheter, genom Arbetsförmedlingen. Annonsen har varit ute sedan i somras men hittills har ingen sökt jobbet, skriver hon. Det handlar om ett ”helt vanligt kundtjänstarbete”, skriver ledarskribenten. Birgersson frågar: ”Är det inte underligt att ingen enda av de 3 300 unga som är registrerade hos Arbetsförmedlingen i Göteborg skyndat sig att söka?”.

Enligt en av cheferna för Arbetsförmedlingen kan bristen på intresse bero på att ett kundtjänstjobb inte passar alla och att myndigheten inte längre arbetar utifrån tvång. Det vill säga, de ringer inte Försäkringskassan om någon vägrar ett arbete.

Men Birgersson köper inte argumenten. ”Varför i all världen signalerar Arbetsförmedlingen att det är okej att nobba ett normalt, hederligt arbete för att i stället bli försörjd av det offentliga eller sina föräldrar?”, skriver hon. ”En gräll illustration av en destruktiv bortskämdhetskultur, det är vad det är”.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Människor som kan ska naturligtvis arbeta, annars ska de inte ha en krona i bidrag och om någon tror att man gör ungarna en tjänst så tänk om, de flesta ungdomar är bra men en del behöver en spark i arslet för att komma igång och någon som ställer krav på dem. Kundtjänstjobben är dåligt betalda men man tjänar mer än att gå på bidrag och har man ett jobb är det lättare att få ett bättre om man sköter sig…

Vill anställa 100 unga – var är alla sökande?

12 thoughts on “Unga arbetslösa fast i bortskämdhetskultur

  1. Det här samhället blir bara sjukare och sjukare. Det finns ingen moralisk kompass längre. Vanvett och kravlöshet upphöjs till högsta visdom!

  2. Men det verkar inte som Arbetsförmedlingen inte har gått ut med det..
    Min son läste i Gp och han hade inte fått något info om detta på AF.
    Sitter dom och rullar tummarna och inkasserar skattemedel eller.

    • Eller så har AF begripit att det är något konstigt med firman.
      Om du behöver 100 nya personer i kundtjänst så betyder det att du just nu ökar verksamheten 100.000 personer.
      .
      Eller så är det ett bemanningsföretag som bara vill bygga upp ett register på några hundra man.

  3. Då jag flyttade till Sverige, 1987, var den sista hälsningen från tullaren i Varberg: Välkommen till Sverige, kom ihåg nu, at här röstar vi rött och jobbar svart!!

  4. I dagens österrikiska Kronen skriver man just över den arbetslöshet,som väntar oss i Europa. I stort alla som nu anländer,kommer aldrig att få ett jobb.Dels har de ingen som helst utbildning och vill inte lära sig något.
    Dels talar de sina egna språk,och intresset för att lära sig ett nytt är ringa bland dem.Här en länk som ni själva kan taga del av:
    http://www.krone.at/Welt/Viele_Fluechtlinge_werden_keinen_Job_bekommen-Qualifikation_fehlt-Story-472512

  5. Mmmm HAR inte invandrarna förtur till JOBBEN? Först diskriminerar NI och sen skäller NI, woff woff….
    Vem fan vill hjälpa till, i ett sådant samhälle!!

    Kundstjäntsarbetare…..
    Starta en statlig Unisex bordell i stället, safe sex….
    Då räcker inte dessa hundra platser till😂😂

  6. Över min döda kropp att jag skulle söka ett jobb i ett bemanningsföretag, har några bekanta som jobbat via bemanningsföretag och säger sig aldrig mer vilja göra det.

    Kanske är det också en faktor som behöver vägas in i varför så få sökt jobben.

    Att det sedan finns massor av folk som vill och tycker det fungerar bra att jobba i bemanningsföretag är jag också övertygad om, men den stora majoriteten vill nog ha lite tryggare och tydligare anställningar.

    • jag håller med Uppgiven där, men tror inte Birgersson säger hela
      sanningen
      e nog mest praktikanter dom vill ha som dom får bidrag för

  7. Lägg ner arbetsförmedlingen nu.

    80 miljarder går huvudsakligen till att dölja invandringens problem och kostnader. Mest kvinnor och invandrare som ”arbetar” där.

    • Av någon anledning drar offentlig sektor till sig kommunister. De som inte är det blir det efter några år. Ytterligare en anledning att minimera den ofantliga sektorn.

Kommentera