Invandringen måste finansieras – regeringen inför dyrare hemtjänst för pensionärer


INVANDRING. Avgiften för pensionärer som behöver mycket hemtjänst höjs med upp mot 2 500 kronor mer om året, enligt ett förslag i regeringens höstbudget. Regeringen vill höja taket för maxtaxa i äldreomsorgen med 211 kr till 1 991 kr i månaden från första juli nästa år. Det innebär en höjning med 2 532 kr för den som ska betala den högsta avgiften. Och det är en grupp som består av de äldsta och sjukaste pensionärerna, och därmed fattigaste.

-Pettersson tycker inte vi ska gnälla på regeringen. Det är 87:an som är ansvariga…

SvD


12 responses to “Invandringen måste finansieras – regeringen inför dyrare hemtjänst för pensionärer

 • Peter Skoglund

  Ny larmrapport om fattiga i Sverige.

  ”Ett fattigdomsmått som EU använder sig av är andelen invånare som löper risk för att bli fattiga och lever på en disponibel inkomst som motsvarar 60 procent av landets medianlön. I Sverige lever knappt 13 procent av svenskarna på denna fattigdomsgräns. Genomsnittet för Europa ligger på 16 procent. ”

  I våras presenterade Försäkringskassan en rapport som visar att var sjätte svensk barnfamilj lever under EU:s fattigdomsgräns. Utan barn- och bostadsbidrag skulle siffran hamna på var fjärde barnfamilj.

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2836712-ny-larmrapport-om-fattiga#sthash.o8Stsn9u.dpuf

  Gilla

 • Jex

  Denna regering är en stor skam för det Svenska folket . Dom tänker bara enkelspårit på invandrarna och skiter i pensionärerna och låginkomsttagarna.

  Gilla

 • Björn

  Enligt Aftonblaskan är Anders W Jonsson som är stand in för Annie Lööf arg som ett bi för detta. Måste ju kännas lite jobbigt då att hans parti stödjer DÖ d.v.s. han är arg som ett bi nu men vid budgetomröstningen lägger han lydigt ner sin röst. Trovärdigt? Knappast! Det kommer att bli mycket sånt nu ett tag d.v.s. falskspel. Alliansföreträdare skäller som bandhundar på regeringen för att sedan släppa igenom budgeten helt ograverad. SKÄMS M, C, FP och KD!

  Gilla

 • Blackout

  Tror inte att Sveriges 250.000 fattigpensionärer som blivit dömda till svält (att leva under EU:s fattigdomsnorm) av de senaste taktiska regeringskonstellationerna, anammar galghumoristen henrik schyfferts världsfrånvända verbala spyor:
  ”Det kostar alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang” (att bli hela världens socialbyrå, min kommentar).

  Jag är övertygad om att både schyffert och det övriga PK-packet kommer att få ångra sitt förakt för den generation som med försakelser, blod, svett och tårar byggde upp välfärden som masskultur-onanisterna nu medvetet river ned.
  Vill se schyffert och PK-patrasket försöka överleva på en plastpåse sunkiga, oljiga tomatskivor och rödlök, när de själva blir gamla.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21427361.ab

  Netflix-abonnemanget spelar nog mindre roll när man vanvårdas och sakta svälter ihjäl…

  Gilla

 • volse

  Det börjar kännas lite som Fia Med Knuff! I och för sig ett kul spel men om den ena parten har fyra tärningar mot den andras två så är det orättvist!
  Det verkar som att de svagare, fattigare och äldre grupperna i Sverige ska bli utknuffade av de yngre och mer ”berikande” invandargrupperna!
  I dagens Hemtjänst-Sverige får många trycka på knappen i flera timmar innan någon möjligen behagar komma och hjälpa till några minuter. Och denna någon är ofta en av runt 40-50 per månad ständigt nya kommande oengagerade, kaxiga och hotfulla invandrare som knappt kan 500 ord svenska!!!

  Gilla

 • ossie

  Bara början på alla taxe och skattehöjningar.

  Gilla

 • Ahmed

  Jag har tänkt mig att flytta till Danmark eller Norge, Sverige håller på att rasa samman tycker jag! Man ser dubbel moral på arbetsplatser,skola och i andra delar av samhället, man kan inte ens yttra sig fritt framför arbetskamrater utan att de rövslickar chefen osv.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hur kan det vara möjligt om Sverige är ett rikt land?

  Gilla

  • age

   Enligt tabellen, näst högsta belånade landet i världen!
   Vad är vi rika på? (På dumskallar möjligen?)
   Jag är rädd!

   Gilla

 • ÅMÅL

  Jag GRÅTER över hur våra gamla behandlas i Sverige!

  Gilla

  • Tony

   Europas sämsta pensioner, Europas sämsta vård
   av gamla, men Löfven känner sig stolt, vi är ju en
   stormakt i humanitet, för andra länders människor.
   Och Sossarna undrar över varför väljarna flyr över
   till SD, det ska dom inte göra.

   Gilla

 • Helena Karlsson

  De tror kanske att alla har lika stor inkomst som de själva?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: