Muslimer kräver: ställ in oktoberfesten


ISLAM. Oktoberfest är en stor ölfestival, som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i den tyska staden München i Bayern. Oktoberfest arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest. Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese, som förr var en äng. År 2010 pågick oktoberfesten en dag längre än vanligt, nämligen till den 4 oktober. Detta har beslutats i samband med att festen firade 200-årsjubileum år 2010. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl. Ölet, som serveras i en typ av enliterskannor som kallas Maß, är bärnstensfärgat, och smakrikt. Det får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. Ölutskänkningen sker i särskilda tält som rymmer upp till tiotusen gäster och kan ta två månader att resa.

Nu har muslimen Morad Almuradi sänt in en skrivelse till Münchens styrande där han kräver att Oktoberfesten skall ställas in. Som grund nämner han i sin petition bl.a. den omoral som råder på festplatsen. Vidare att alkohol och maträtter av svin kan störa de numera talrika grupperna av muslimer från Mellanöstern och andra platser.

För muslimerna utgör dessa Bierfester en omoralisk och intolerant ställning mot Islam. Vi begär därför att årets planerade fest inställes och att man i stället hjälper alla de flyktingar som anlänt till Tyskland. Hittills har 306 personer undertecknat och instämt i hans förslag!

Oktoberfester i Tyskland kan jämföras med vårt Midsommarfirande i Sverige, fast mycket större!

-Pettersson undrar varför inte dessa lättkränkta muslimer bostätter sig någon annanstans, de är tamefan galna och avundsjuka….

Pi-news


61 responses to “Muslimer kräver: ställ in oktoberfesten

 • Stenbock

  Så är årets stora Oktoberfest 2016 invigd i München…Precis kl 12 slogs slaget i fatet som symboliserar världens största Bierfest:

  Gilla

 • Kommer blågula islam ta över Sverige? |

  […] Skrivelsens författare Morad Almuradi skriver: […]

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Så lyckades inte islamister stoppa årets Oktoberfest.På middagen invigdes det hela på traditionellt sätt.Münchens borgmästare slog med två slag fast kranen i första fatet…BILD har redogjort över denna lyckliga tilldragelse i följande länk:
  http://www.bild.de/regional/muenchen/oktoberfest/ozapft-is-oktoberfest-hat-begonnen-42639864.bild.html

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Om någon av er i de sista minuten beslutar besöka München,finns här en utmärkt förteckning,med olika ”tält”-priser,och vad som i övrigt bjudes på.
  Från dagens BILD:
  http://www.bild.de/reise/2015/oktoberfest/die-zelte-die-wirte-die-preise-42620458.bild.html

  Gilla

 • Nicklas Foresti

  Dude.

  En petition från EN muslim får du till ”muslimer kräver”. I plural. Intressant lek med ord.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu är biljetten bokad och klar…Åker i slutet vecka 41 till Oktoberfest i Deutschland ! Lovar skicka er ett vykort från bestämmelseorten ! 🙂

  Gilla

 • Pica pica

  Om så Angela Merkel gick ut och förbjöd Oktoberfesten så skulle det inte hjälpa. Det finns folk från många länder som åker varje år och en tradition som är lika helig som älgjakten här och laxfisket i Norge. Många vackra flickor i dirndl och mindre vackra lederhosen och hattar. Men alla är glada och alla kan sjunga. Själv beundrar jag servitriserna – de måste ha muskler.

  De blir kränkta säger de? Det blir de ju för allt så det är bara att strunta i.

  Gilla

  • Stenbock

   Dessutom tjänar de tjejer som lyckas få anställning hos de populäraste tälten,en hel årsinkomst under de veckor festen pågår.
   Vad gäller muskeluppbyggnad är detta jobb effektivare än,allt vad Fitness-centrum kan erbjuda.Slita med c:a 20 kilo Bier i trängseln, 10-12 timmar ger bra ”muckis” i både armar och ben ! 🙂
   F.ö. har jag sovit bättre än någonsin i natt.Tänka sig dryga 27 % !!!

   Gilla

 • Argus

  Bra! Pissa på bara så lär ni se vad tyskarna är kapabla till. Hochmut kommt for dem Fall.

  Gilla

 • irene

  Jag bara undrar hur många ickemuslimer har skickat in skrivelser på restriktioner på olika ”ljudliga” arrangemang med fylla utan att det blivit uppståndelse över det? Har du bloggat om det också i samma anda? Göteborgsfesten, Love and peace, Motorveckan i Lycksele, Sweden Rock festival… mm. för att inte tala om djurvänner som överöser kommunkontor med krav på fyrverkerifria nyårsfirande.

  Gilla

 • Galten

  Vi avslutar väl kvällen med ytterligare en bägare av den skummande gudadrycken för de glädjande SD siffrorna. Skål på er Sverigevänner!

  Gilla

 • age

  Hoppas bara att Tyskarna inser misstaget de har gjort att släppa in muslimer i sitt land.

  Det här är bara ett första tecken.
  Nästa kommer troligen att bli ännu tydligare.
  Vi och dom borde ha stämt i bäcken.
  Nu är det nog väldigt sent.
  Jag är rädd!

  Gilla

 • Joy

  Flytta hem, gnälliga muslimer! Pronto!

  Gilla

 • Gahoo

  Det var en hård boll rätt på pungen! Ajaj hur ska Tysken hantera denna situation då?
  Fortsättning följer….

  Gilla

 • Janne

  Ge muslimerna en grisfot var att gnaga på så att dom håller käften!
  Janne

  Gilla

 • mari

  Dom har absolut inget med andras traditoner att göra. RES HEM KRAVMASKINER

  Gilla

 • Lena

  OT : Mussarna ska inte ställa in någonting av det som är vår kultur.
  Undrar hur de här kvinnorna har tänkt om de har tänkt överhuvudtaget , de tänker att gå i en toppless demonstration från Gustav Adolfs torg till Möllevången.
  Vill de glädja mussarna !
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/barbrostad-demonstration-i-malmo/

  Gilla

 • Uppgiven

  Om okotoberfesten ställs in, ställer muslimerna in Ramadan då?

  I musseland kanske det går att svälta sig genom dagen utan att riskera arbetet, men här i den civiliserade delen av världen fungerar det inte att ex,vis framföra en tungt lastad lastbil eller göra en hjärttransplantation utsvulten.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  F.d. Socialen-demokrat, är du muslim? Skärp dig, du använder ett språk så man kan tro du är uppväxt i en förort.

  Läs reglerna innan du kommenterar. // Pettersson

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Nej, jag är inte muslim…-men ok jag förstår vad du menar, kommentaren var onödigt grov.

   Gilla

 • Alf

  När ska de förbannade lakansklädda idioterna begripa att varken Tyskland Sverige eller majoriteten av Europa har Islam som statsskick eller religion. Det är ni muslimer som ska anpassa er till oss och till vår kultur, inte tvärtom.

  Gilla

 • Svensk lösen

  http://www.spikestactical.com/
  Vet inte varför jag kom att tänka på¨denna sida?

  Gilla

 • highcoastbeds

  Med sådana krav så ställer vi upp ett mot dem. Far tillbaka rakaste vägen genast, nu,ASAP!

  Gilla

 • Trynbald

  Detta får dom givetvis inte igenom nu. Men dom planterar ett frö här och ett där så att muselmanerna för hela tiden fram sina positioner. Släpp dom inte över tröskeln dom tar inte allt idag men imorgon. Förbjud deras så kallade religion utanför hemmet och i bönehusen. Stäm i bäcken eller gå under.

  Gilla

 • JB

  Nu börjar skägggubbarna ställa allt fler krav. Det var väntat! Motkravet ska då vara att de ställer in den årliga ramadan – lika otänkbart, eller tvinga dom skippa vandringen till Meckat.

  Om dumma människor kan bli påverkade i en riktning, då kan de också påverka i andra riktningen. Går det inte måste de motarbetas tilll varje pris. Det betyder=förbud mot islam.

  Mitt svar till alla tyskar. Det är ingen tillfällighet att de börjar i Tyskland där de är talrikast, i EU. De vill självklart bryta ned de starkaste staterna, som de också är räddast för, INKLUSIVE SVERIGE.VARFÖR TROR NI SÅ MÅNGA VILL KOMMA HIT?

  Ställ er upp och slå tillbaka hårt. EN FEG ATTITYD ÄR INTE ACCEPTABELT.

  Jag tror som er andra att Tyskarna kommer bli galna. Osedlighet – det finns mkt som är osedligt med dom: När jag var i Tunisien för många år sedan(aldrig mer ett arabiskt land, de är ”efter”) såg jag servitören komma ut från toan. Han tar sig baktill i brallan,(hade han torkat sig dåligt tro)? Kort därefter kommer han med vår frukost. Några dgr senare hade jag en sån jävla magknip.

  Vad ska de jävlarna göra : en dödsdom mot hela Tysklands befolkning?

  Nu hoppas jag att alla ser hur sjuka dessa människor är?

  Tack för ordet.
  JB

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Normala kravmaskiner, allt ska vara till islams ära över hela jorden, annars är det rasistiskt.
  Att ställa in ramadan för att det kan kränka majoriteten…. Inte att tänka på.

  Gilla

 • Peter

  Men att ställa in ramadan och liknande hitte-på pga den omoral islam sprider i världen och som stör den talrika gruppen av civiliserade människor är väl inget att tänka på?

  Gilla

 • Stenbock

  Petterssons inlägg säger det mesta kring denna stora fest,som nu är i annalkande…Vill endast tillägga att man även på andra platser i Tyskland firar dessa Oktoberfester.Själv har jag besökt Stuttgart, Bad Cannstatt vid Nekar.Men även ni som event. åker till Berlin,finner en stor HB-Bierhall vid Alexanderplats..Årets fest inledes vid sista veckoslut denna månad !

  Gilla

  • Mary Agnes

   Stenbock, på tal om Neckar… läste nyligen i en tidnings kolumn med grodor, där lärare kan skicka in roliga felskrivningar som skolelever gör i uppsatser… ”Die Muslimen wenden sich nach Neckar um zu beten”.

   jag tror att muslimen i München är mycket medveten om denna provokation, det är en virtuell 9/11-attack, och syftet är naturligtvis att göra etniska tyska fientliga mot muslimer i allmänhet som i sin tur då kan användas för extremism.

   Muslimerna visste när de sökte sig till München att Oktoberfesten firas varje år (fast det råder olika historier om varför)… som man säger i Danmark, vi äter gris, dricker sprit och knullar runt.

   Gilla

   • Stenbock

    Jo,Bad Cannstatt är ju inte lika stor som München,men det finns tillräckligt med Mass att tillgå… I år kostar dessa över 10 Euro/st.Under min storhetstid kunde man få dem för 4.50 DM… Samma pris ungefär,som året om i Hofbräuhaus…
    Har nu suttit här och saglat samt funderat på,att ta och åka ner och kolla om kvalitèen är lika god i år som tidigare ! 🙂

    Gilla

   • Stenbock

    Men det är A och O,att kolla så smaken är den rätta…
    Ett år blev jag faktiskt illamående,och tvingades tillbringa en stor del av natten,på knä framför stolen.Antagligen var en av de sju jag intog,av dåligt Bräu.. 😦
    F.ö. Mary avråder jag från,att dricka mer än fyra Mass om man skall uppfylla dina danska krav ! 🙂

    Gilla

   • Mary Agnes

    Jag dricker helst bara Paulaner. Tycker att Maßkrug är för tungt att lyfta, trots handtag. Speciellt Maß nr 2. Weizen är bättre och kommer i vackrare glas, man blir bara så jävla mätt och då missar man både Breze, Obartzda, der Radi och Weißwurst….

    Gilla

   • Stenbock

    Bra Mary…
    Då vet jag att jag får behålla mina HB,Paulaner,Spaten,och Löwenbräu utan konkurrens.Weisen får du gärna behålla,men Weiswursten åker ner !

    Gilla

   • Mary Agnes

    Bad Cannstatt, ein biserl weit weg von Bayern, doch glaub I schon du wirst dich dort gut vergnügen

    finns Oktoberfestimitationer i både Skåne och Texas

    Gilla

   • Stenbock

    Nej till die Schwaben fahr ich nicht….Måste välja en plats,man kan nå på enkelt sätt från Skåne…Mahl sehen

    Gilla

 • angelicaplacet

  Jag har velat åka till Munchenfestivalen som man har hört talas om, för att uppleva atmosfären, men det har aldrig blivit av – kanske ska man göra det innan det är försent.

  Gilla

 • Mats Edvardsson

  Reaktionen är ju massiv, nu har muslimerna trampat på något heligt men det fattar de inte.
  http://www.blu-news.org/2015/09/16/muslim-will-oktoberfest-verbieten/

  Gilla

 • Grune

  Sådana här fester förekommer inte på den planet som dom kommer ifrån, för där är det förbjudet att vara glad, den som är det mister huvudet

  Gilla

 • angelicaplacet

  Så blir det nog en dag – Munchenfestivalen en minne blott.

  Gilla

 • Tony

  Han menade givetvis att det kunde störa dom talrika
  grupperna av Svin från M-Ö.

  Gilla

 • ossie

  Nästa muslimska krav = Ställ in julen och påsken Tack !!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: