Syrierna klarar sig bara en aning bättre än somalierna


INVANDRING. Historien om välutbildade ingenjörer, advokater eller tandläkare som flytt från Syrien och nu är angelägna om att få arbete hörs ofta i media.

De syriska flyktingar är inte alls så välutbildade och redo för arbetsmarknaden som många tror.

En analys som genomfördes bland mer än 2000 syrier som kom till Danmark från 2009 till mitten av 2013, visar att endast 13 procent av syrierna arbetade efter tre år.
Bland de första syriska flyktingar som kom till Danmark 1999-2006, hade endast 17 procent en högskoleutbildning och endast fem procent en yrkesutbildning.

Detta enligt enligt den danska arbetsgivarorganisationen och det nationella institutet för analyser och forskning åt kommuner och regioner, Kora.

Professor Jacob Nielsen Arendt från Kora uppskattar baserad på tidigare erfarenheter med syriska flyktingar och invandrare i Danmark att det kan vara en stor utmaning att integrera de 9000 syriska flyktingar Danmark har tagit emot under 2014 och första halvåret 2015.

– De olika berättelserna om vad syrierna har gjort visar att de klarar sig endast något bättre än somalier, säger han till tidningen och tillägger: – Det kommer att bli en stor utmaning att integrera syriska flyktingar både på grund av deras utbildningsnivå, och att de kommer i så stort antal. Samtidigt, erfarenheten visar också att utbildning från hemlandet sällan är tillräcklig för att få ett jobb.

Jacob Nielsen Arendt har gjort undersökningar som visar att syrierna klarar sig sämre än irakier och iranier både på arbetsmarknaden och i utbildningssystemet.

-Pettersson säger att så kan det gå. Syrierna klarar sig bara en aning bättre än somalierna, så det är med andra ord riktiga guldklimpar 87:an tar emot och danskarna kan vara glada att de kommer lindrigt undan…

Danska TV2


20 responses to “Syrierna klarar sig bara en aning bättre än somalierna

 • mari

  Bekant som jobbade på SFI. Ah det var ju bara o ge upp. Dessa snobbar vet inte något om passa tider o anpassning i ”församlingen” Helt jävla kört var de. Kvinnor o män samma slapphet

  Gilla

 • angelicaplacet

  Men är de då inte straffbart när Landshövding talar inför Kalmars befolkning och säger att Syrierna är högutbildade och därför får permanenta uppehållstillstånd?

  Gilla

 • Pica pica

  En företagare övertalades att prova en syrisk invandrare (med bidrag) som skulle vara universitetsutbildad. Det gick inte eftersom han kom till jobbet ungefär varannan dag och ofta för sent. Han vägrade göra vissa arbetsuppgifter som han tyckte var under hans värdighet.

  För en mindre företagare företagare i Norrland är detta en omöjlighet. Vi kan inte anställa en extra som servar dessa snobbar.

  Gilla

 • mari

  Lena…det är just detta jag anser att SD ska sätta ord på o inte bara ” rapa närområde” Hur jävla svårt kan det vara att tala klarspråk??????

  Gilla

 • Ahmed

  De kommer till Europa för att vifta med sina flaggor? Det märkliga är vad gör turkar där?

  Gilla

 • Lena

  Saudi har kapasitet för att ta emot 3 miljoner i luftkonditionerade tält men tar emot NOLL. De vill ha arbetare INTE flyktingar !
  http://www.infowars.com/saudi-arabia-has-100000-empty-air-conditioned-tents-that-can-house-3-million-people-yet-has-taken-zero-refugees/

  Gilla

 • Lena

  Det är svårt att ta till sig volymer även geografiskt. UK har en befolkning av cirka 65 miljoner, Madagaskar är ungefär lika stort och dessutom mycket bördigt , ger mer än dubbla skördar och har en befolkning på cirka 25 miljoner. Det handlar om BIDRAG !

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Iranier är perser och ska inte jämföras med araber. I gruppen somalier lever nästan 100% på socialbidrag eller bidrag från Försäkringskassan, på Järvafältet, som har bland Sveriges högsta kostnader för socialbidrag kommer någon enstaka i ett enklare arbete med lönebidrag från staten. De tar gärna hit åldriga anhöriga som får garantipension från dag ett utan att någonsin ha arbetat.
  Att som Stefan Löven prata om att vi behöver de här människorna eftersom vi har en åldrande befolkning är ren och skär IDIOTI och ett gigantiskt hyckleri.
  Vi kommer att få mycket allvarliga problem i Sverige med dessa grupper av mycket aggressiva muslimer utan utbildning. Muslimer har aldrig skapat någon civilisation värd namnet utan de är bäst på kaos och att mörda sina medmänniskor.
  Ett barn förstår att dessa halvapor inte är anställningsbara, om man tror att de kan fungera som billig arbetskraft som Nya Moderaterna yrar om så är man uppe i det blå och seglar, de har ingen kapacitet för att arbeta över huvud taget. Deras hemländer ligger i ruiner.
  Sverige kommer också att gå mot kaos och islam och jävelskap men vill inte prata om det, dessa efterblivna jävlar står bakom 100% av våldtäkterna i Norge och Sverige, – varför tror ni ? Jo, alla kvinnor som inte bär hijab är horor och det är fritt fram tycker de.
  Tur att jag inte har en dotter som blivit våldtagen….Jag skulle se till att komma åt den skyldige och göra kaos med honom med en stor vass kniv….! Fattar inte att vi tar sådan SKIT som vi gör i Norge och Sverige….Tack 87:an och alla jävla satans ”vänsternazister”….

  Gilla

 • farbror br

  Sen är ju somalier experter på gruppvåldtäkter! Vet inte om det höjer deras status något!?

  Gilla

 • volse

  Hela världens asylbyrå och socialkontor!
  Ett mångkriminellt avnationaliserat helvete för Sverigevännerna!
  Ett migrationsparadis för än terrorister, välbärgade asylturiser eller underbegåvade våldtäktsmän!
  Samtidigt avidentifieras, diskrimineras och rasifieras Sverigevännerna till den grad att de får på käften bara de visar sig eller yttrar sig!
  Men, hämnden är ljuuuuuuuuv!!!

  Gilla

 • Trynbald

  Dom verkar otroligt idoga på att bränna bilar och kasta sten. Det är det nog inga raketforskare som sysslar med.
  Norrtälje Tidning skriver att två bilar ”fattade”eld på en pendlarparkering.

  Gilla

 • Tony

  Välutbildade människor bär sig inte så djävligt åt som många
  av dessa så kallade flyktingar har betett sig på sin vandring
  genom Europa för att ta sig till Smörgåsbordet i Sverige!

  Gilla

 • Joy

  De får väl starta företag i branscherna som alla andra. Reinfeldt et al anser att folk ska skaffa sig arbete själva och inte leva på staten, sova och låtsas att andra ska ordna jobb. Så vi importerar ett sovande folk vi måste sakta med? Medans svenskar ska piskas på alla sätt! Svenskhatets i det här landet saknar gränser totalt!

  Gilla

 • volse

  Jag dkulle inte tro att en på hundra av utomeuropiska invandrare överhuvudtaget är intresserad av integration! Det är vi svenskar som hela tiden ska anpassa oss och betala! Och det är den äckliga jävla liberala medelklassen som själva bor skyddade , som nu liksom då ropar högst:
  -Öka öka öka
  -Välkomna till Sverige
  -Kulturberikare
  -Snyft snyft.
  Jag säger bara: -UT MED PACKET inkl alla Sverigevänners fiender!

  Gilla

 • Stenbock

  Om vi skall tro,vad vänsterinriktade tyska ZDF,informerade sina tittare i går om,är det inte annorlunda i Sverige.Här påstods t.o.m. att efter sju år i landet,var det knappa 20 % som erhållit ett fristående arbete,Resterande sysselsattes med olika ”statligt subventionerade arbeten” !
  Har man även redovisat detta,(för våra inhemska) i Absurdsk STATS-TV ?

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   INGEN EFTERFRÅGAR DESSA PÅ ARBETSMARKNADEN! SOCIALEN-DEMOKRATERNAS SIGNALPOLITIK ÄR KOM, KOM, KOM, KOM….FLY HIT HÄR TAR FÖRSÄKRINGSKASSAN EMOT ER MED ÖPPNA ARMAR…
   STOPPAS INTE MASSINVANDRINGEN KOMMER SVERIGE ATT GÅ UNDER!!!

   Gilla

 • mari

  Det ger Lövet chansen att glänsa

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: