Tandlös lag

Jean-Claude Juncker framförde idag krav på att samtliga EU-länder ska tvingas ta emot det antal flyktingar som EU-kommissionen bestämmer. Tvång är den utmärkande åtgärden när något misslyckats. Lagen är dessutom helt tandlös.

Den är tandlös p.g.a. Schengen som innebär att alla EU-medborgare och människor med uppehållstillstånd har rätt att röra sig fritt inom området. Därför spelar det ingen roll att man tvångsplacerar flyktingar i länder som Ungern, Slovakien, Irland och Portugal. De kommer ändå att med reglernas hjälp förflytta sig norrut mot Tyskland och Sverige. Alltså är lagförslaget ett spel för gallerierna.

Om detta skrev Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna.

11 thoughts on “Tandlös lag

  1. Ja, det är nog flera som undrar hur många som kommer – redan i år. MV ökade ju till 74.000 pers, sen sa de att de blir färre.

    EU hade tidigare i år ett möte om att fördela 20.000 flyktingar jämt över länderna, sen blev det 40.000 och idag 160.000. Är detta kvotflyktingar, dvs de 5.500 som Sverige ska ta emot? Plus 74.000, plus 12.000 ensamkommande barn plus anhöriginvandring? Jag hänger inte med.

  2. Undrar hur många miljoner illegala flyktingar Sverige kommer ta emot kommande 10 åren. Ett minimum är 1.5 miljoner 2015-2025. Vi har redan tagit emot över 1,5 miljoner sen 90-talet. Om de styrande är riktig duktiga kommer etniska svenskar år 2025 vara cirka 60% av befolkningen.

    • Fundera ett steg till – dessa bildar eget parti, kommer in i riksdagen och driver igenom att Sverige ska vara ett muslimskt land med sharialagar etc etc.

    • Löfven och Merkel ska förena EU:s medlemsstater i en stor familj som hjälps åt? Är detta ännu ett latent försök att göra en stat av Europa?

      Om deras politik är så bra varför tvång? För mig är deras förslag till lösning motsägelsefullt och farligt. Kanske blir det svårare att få medlemsstaterna att följa den här piskan än att lösa Greklands finanser.

  3. Stefan Röfven, statsminister och ett stort djävla svin och storlögnare. Titta på kvällens uppdrag granskning. Du skiter i svenskarna och satsar pengar på muslimer som kommer att förstör vårt land.
    Hoppas du är stolt när du kvitterar ut 160 000 kronor varje månad. Du är en katastrof för Sverige. Den sämsta statsministern sedan Tage Erlander.

Kommentera