Snart flyttar de?

Jag har i flera inlägg berättat om nära vänner och arbetskamrater med utländsk bakgrund.

Flertalet av dem är från Polen och de kom antingen själva hit under 60-talet när Sverige skrek efter arbetskraft, eller så är de födda i Sverige av föräldrar som kom. De kom när arbetslösheten var låg, när det inte fanns någon bostadsbrist, när den svenska tillväxten var rekordhög, när det inte fanns några utanförskapsområden och när ordet SFI inte ens var initierat. Idag är de förbannade och oroliga.

De har också slutat följa svensk media som de anser bedriver mer propaganda än nyhetsrapportering och väljer istället polsk tv och där möts de av helt andra rapporter om asylkaoset i Europa än den vår patetiska media visar upp för svenska folket. Droppen var när polska nyhetskanaler visade kaoset på de grekiska öarna där asylsökande araber gick bärsärkagång och både vandaliserade och misshandlade.

Så många gånger har jag hört dem svära över det bemötande som möter dagens nyanlända. Med generösa bidrag och en total kravlöshet, skiljer sig dagens mottagande mot gårdagens på ett närmast genant sätt. Nu har också polackerna förstått att även de och deras familjer är stora förlorare i den kostsamma soppa som kallas svensk asylpolitik och nu läser de hur det svenska samhälle de integrerat sig i och lärt sig älska är på väg att rasa samman.

Den havererade asylinvandringen till Sverige lockar också till sig oönskade element i form av kriminella och terrorister och nu verkar det som om mina polska vänner fått nog. De ser med allt dystrare miner på utvecklingen och framtiden i vårt vackra land.

De senaste veckorna har de allt oftare nämnt att både de och många i deras bekantskapskrets börjat tala om att återvända hem till Polen. De ser ingen framtid i Sverige längre.

Om det här är konsekvenser vår 7-klöver räknat med eller struntar i vet bara de själva, men något måste vara fel när välintegrerade, hårt arbetande och skattebetalande invandrare funderar på att lämna landet.

8 thoughts on “Snart flyttar de?

  1. Det här är ett sluttande plan. Folk som är vana att betala världens högsta skatter kommer att bytas ut mot bidragszombier. När detta väl börjat kommer det att accelerera snabbt. Och då är det för sent.

  2. Invandrare i första generationen. 4 lagliga år i Sverige ( f.d illegal och utvisade asylsökande) fastighetsägare och f.d höginkomsttagare som betalade förhöjd statlig skatt.
    Tappade lust att jobba och bidra till ekonomi…
    Student KTH, tänker söka ingenjörsjobb i Norge eller Danmark…
    Redan nu känner mig som om sviker Sverige men vill inte bli slav åt en massa bidragstagare.

  3. Rötägg finns bland alla landsmän. Både bra o dålig erfarenhet av polacker.
    Ursäkta men mest dålig. Så länge det är lugnt o fint då är de ok men banne mej o komma på kant då kan bemötandet vara gränslöst så man baxnar.

  4. Hur ställer sig de övriga nordiska länder sig angående invandringen!? Har de också ändrat sig för att öka invandringen?

  5. Landet skall fyllas med negrer, muslimer och araber.

    Sen blir det krig!

    Dags att beväpna sig alltså!

    • Får åka till ”vapenvaruhuset Göteborg” och beställa något lämpligt.
      Kanske minera runt huset?

Kommentera