Hans Roslings lögner om invandringen och dess kostnader

INVANDRING. Häromdagen satt Hans Rosling och blåljög om kostnaderna för invandringen på bästa sändningstid i Aktuellt.

I Aktuellts 21-sändning den 7 september påstår Hans Rosling att invandringen (asylmottagning) inte kostat statsbudgeten en enda krona, utan att allt finansieras genom att man tar 8 miljarder kronor från biståndsbudgeten. Det är ett hårresande och okunnigt påstående från Hans Rosling. Givetvis nappar Aktuellt studion på detta påstående och upprepar det.

Jag hoppas att den som såg inslaget eller ser inslaget i efterhand och gör det med öppna ögon och öron inser att det är hjälp i närområdena som gör mest nytta och som dessutom är mest effektivt. Något som också kan minska flyktingströmmarna!

Skall man undervisa programledare som Hans Rosling säger sig göra skall man veta vad man pratar om!

Den som tror på att asylmottagningen kostar 8 miljarder kronor är minst sagt naiv! I statens budget för 2015 för Migration och Integration är kostnaden ca 35 miljarder kronor. Om två veckor lägger den rödgröna regeringen fram sin budget för 2016 och jag misstänker att siffrorna är rejält justerade uppåt av S och MP. Det avser bara mottagningen, andra kostnader döljs på exempelvis Arbetsförmedlingen som har en budget på nästan 80 miljarder, varav e stor del av dessa miljarder går till invandrare.

Tino Sanandaji tillrättavisar, som så många andra gånger, medias lögner om invandringen och dess kostnader. 

Läs på Tino Sanandajis blogg

-Pettersson antar att professor Hans Rosling, som är oerhört kunnig ljuger medvetet av politiska skäl och media är snabba att haka på…

48 thoughts on “Hans Roslings lögner om invandringen och dess kostnader

  1. […] Nåväl, vi ska inte vara så negativa, under galan framförde professor Hans Rosling rena rama Sverigedemokratiska åsikter. Han tycker nämligen att vi måste se till att pengarna hamnar på plats i flyktinglägren hos UNHCR och att asylsökande måste ges möjlighet att söka asyl på plats. Sedan är det en annan sak att han fått kostnaderna om asylmottagningen helt om bakfoten… […]

    • Pettersson:
      Kan också informera om att inrikesministern i Bayern igår kväll förklarade,att endast några ynka procent har möjlighet att få asyl.
      De absolut stora flertalet av de 10.000 som dagligen anländer till Tyskland,kan aldrig räkna med annat än,ett tillfälligt uppehållstillstånd.
      Tydligen använder sig Absurdistan av ett annat/eget regelverk !

  2. Det borde inte vara svårt att förstå, ju fler invällare ju fler tolkar, lärare , SFI- lärare, sjuksköterskor, läkare, kommuntjänstemän inom AF och försäkringskassan, socialtjänsten, advokater på grund av av alla mord, misshandel och rån, fler i räddningtjänsten, ambulansservice, saneringstjänsten, hantverkare för reparationer, polisen och polisen och polisen………………..

  3. Vet inte riktigt vad jag tror, dock är jag sedan många år rädd för de som i vuxen ålder leker med ”legobitar” och kulor om de inte leker med sina barn. Att vara dyslektiker är inte alltid ett handikapp, det bidrar ofta till att ”normala” i omgivningen känner sig osäkra !
    Min högst personliga åsikt !

  4. Begrepp som religion & sexualitet finns inte i Roslings ”lego & äpple” uppvisningar! Han sa att när migranterna får pass här då sjunker deras födelsetal från 4 barn till 2. De kurder jag träffat har i Sverige fött fram minst 4 barn var! I muslimska länder är det dessutom lag på att avla i Allahs elr ngn annan MÖ Guds namn! Visserligen informellt men så är det! medan Sverige leder singelhushåll på planeten

  5. Det syntes på honom att han var osäker.
    Påminde om Reinfeldt i sitt öppnahjärtantal där han stammade och hakade hela tiden.

  6. Min pappa 76 år ringde och sa att på nyheterna säger de att invandringen inte kostat ett dugg.är du inte klok sa jag! De ljuger ju.självklart kostar invandringen massor av miljarder,sa jag.likadant när de säger att vi måste ta in utlänningar för våran åldrande befolkning.bullshit!! Det är lögn! Det har fungerat i Sverige under år tusenden.dessutom har vi en halv miljon arbetslösa.dessutom åldras väl för h-e importerNa också!? Vem ska försörja dem!?

  7. Med anledning att Absurdistan tager till sig vad som gällde i gamla DDR, kan vi nu förvänta oss yttrandeförbud för enskilda kommuner,i frågan om flyktinginvasionen.
    Ett sådant förbud trädde igår i kraft i Thüringen,som är ett av Tysklands bundesländer. I en skrivelse till alla kommuner klargjordes nu,att alla form av yttrande i ”flyktingfrågan” skall framöver endast ske från deras inrikesminister i Erfurt.Som ni kanske tidigare har läst i mina kommentarer ,
    är det en gammal kommunist,som välts till deras ledare !Än en gång inser man,att befolkningen inte lärt av tidigare misstag.

  8. Men bara för att man är nyhetsuppläsare på det
    kommunistiska SVT behöver väl inte uppläsaren
    bete sig som om han är dum i huvudet, det blir
    patetiskt när en gammal nyhetsförmedlare ler
    som ett barn när fullständigt tokiga och orealistiska
    uppgifter serveras av en som sägs vara bildad.
    Vet inte själv vad denne Rosling är bildad i för
    ämne, men inte är det i ekonomi !

  9. Hans påstår att Sverige tar pengar från biståndsbudgeten. Det innebär i så fall att Sverige ökar fattigdomen i Afrika vilket leder till att Afrikaner försöker fly över medelhavet till Sverige. Det är vansinnigt.

  10. Efter att det framkommit att en ( 1 ) människa har dött i samband med dessa smugglar resor så visas inget annat på nyheterna i vare sig SVT eller TV4 så jag har slutat helt att titta på dom. Det är intressantare och mer givande att se ett debattprogram om sniglarnas sexvanor.

    • Nåja, nu var det även en frysbill med 72 uppsvällda lik som föregick den händelsen, men visst har du helt rätt ändå. Endast fanatiker fortsätter se på tevenyheterna. De flesta har tröttnat på provokationerna mot deras sunda förnuft.

      • 1996 förpassade jag TV´n dit där den hör hemma = soptippen, avbröt alla mina tidningsprenumerationer och stängde av radion.

        Det har jag aldrig ångrat.

  11. Kan någon förklara för mig? När andra statsliga verk sprängar sina budget måste man spara, dra ner på verksamheten eller sälja ut av den. Migrationsverket gapar ständigt om pengar, och vips flöder guldet över dom. Är det differentierade lagstiftning som styr detta?

  12. Fick just ett sms från telenor om att ”vara god”och skänka pengar till invällningen genom B Westerberg (röda +) alla ska med ner i djupet, FY,
    skulle aldrig falla mig in att ens ge en ettöring om det fanns.

    • Nej att bidra till Röda Korschefernas svinlöner finns inte på kartan, sen minns Barbro Felt som de tog livet av.

    • Bojkotta Telenor. Förr var de vettiga men på senare år har de blivit arroganta. De har genomfört ett bedrägeri mot mig och blåst mig på 750:- Troligen har jag också förlorat ett nummer som jag haft i 20 år. (De började som Europolitan ed.) / T

      • Håller med…-dessutom osmaklig propaganda som framställer svenska tjejer som lösaktiga horor!

    • Pengar dill detta vansinne överlåter jag med varm hand att skänkas av de idioter som har bjudit hit dom.

  13. Att se Clas Elfsbergs belåtna min när Rosling framförde
    detta får en att må illa, Titta här Sverige tjänar pengar på
    massinvandring? Undrar om Rosling räknat in alla bidrag,
    rättssystem,tolkar SFI nerbrända skolor tusentals utbrända ’
    bilar,Alla offrens sjukhusvistelser, vandalism osv osv som
    följer med en okontrollerad invandring.
    Men för att Svensken ska börja att reagera och eventuellt
    agera mot vansinnet blir inte förrän det har skett ett större
    dåd här i landet, där hundratals faller offer med död och
    lemlästning, tyvärr är det då försent!

    • När Sveriges statskassa är tömd flyttar miljoner invandrare till något annat land och suger ut dom.

      • Men vad sker innan de flyttar?

        Dagens sprängningar, skottlossningar och bilgrillningar mm är nog bara en försmak om vad som kommer med tanke på hur våldsamma reaktioner några få reklamaffischer skapar.

        Tänk då hur reaktionerna kommer att bli när bidragen stryps och arbetskrav ställs…

  14. GODHETSIDIOTERNA FÖR JUST NU EN MASSIV KAMPANJ FÖR ÖKAD MUSLIMSK MASSINVANDRING! IDAG SKA ETT STORT ANTAL VÄNSTERNZISTER DEMONSTRERA FÖR ÖKADMASSINVANDRING I STOCKHOLM!!!
    Nu tycker jag att vi som är SERIÖST EMOT massinvandringen ger Petterssonsblogg ett stöd på 100-500:-kr. Uppgifter hur du gör finns här på sidan!
    Vi skriver anonymt, vi SYNS inte, vi DEMOSTRERAR sällan, men vi måste stödja alternativmedia, det är vårt ansvar och skyldighet!

      • Vi måste….-har ännu inte skickat men ska de kommande dagarna göra det! Godhetsidioterna och vänsternazisterna demonstrerar – vi skriver anonymt här!
        Det minsta vi kan göra är att stödja bloggen, det känns futtigt men bättre än ingenting!

  15. Professor i internationell hälsa… Hur kan han veta vad asylinvandringen kostar? Varför anses han ”oerhört kunnig” i ämnet?

      • Det hördes på Claes betoning av ”vetenskapsman” i presentationen av Hans rosing att inslaget var vinklat, och där ”vetenskapsman” var tänkt att imponera på tittarna och få dem att glömma bort att tänka själva.

        Att SVT sedan friskt raderade samtliga inlägg som ifrågasatte rosings fakta bevisade ytterligare vinklingen.

  16. Undrade vad det var för tomte som verkade psykiskt instabil på tv 4 på morgontv. Känns ju inte seriös för fem öre, är det en släkting till Arnstad och Ernman? Verkar ju inte bättre.

      • Frågan är vem som skadats mest, SVT och media eller de invandringskritiska?

        SVT gräver sin grav djupare för varje dag som går när nästan alla personer och inslag de visar har ett dolt bagage som inte kommer fram i inslaget eller helt enkelt är faktaresistenta i sin tro på PK-ismen.

Kommentera