Al-Ganas dröm: IS-pass och flygbiljett till kalifatet

ISLAM. En dag hoppas Ali Al-Ganas få använda ett pass utfärdat av Islamiska Staten och resa till ”Kalifatet”. Den önskan uttryckte han på Facebook under förra sommaren. Nu styr han över Gävle moskés dawahgrupp. 

 

Ali Al-Gana hyllade tidigare två unga män som dödats när de stridit för terroristorganisationen Islamiska Staten.

Gävles moské gick då ut med informationen att Ali Al-Ganas inte längre hade någon formell roll i verksamheten. De uppgifterna stämmer inte längre.

Han har nu ansvaret för moskéns missionsarbete genom organisationen SUDC, Swedish United Dawah Center.

På Ali Al-Ganas facebooksida kan man se att han är starkt engagerad inom moskéns verksamhet. Missionsarbetet bedrivs till största del i Gävles moskés lokaler genom utbildning och att organisera utdelning av informationsmaterial om islam.

Men det är inte bara sitt arbete inom Gävles moské som Ali Al-Ganas lägger upp på sin privata Facebook. Under förra sommaren laddade han upp en bild med texten ”Må Allah förverkliga det här”.

På bilden ser man en väska där det i ett fack sticker upp ett pass med en flygbiljett till Kalifatet i Islamiska Staten. På passet står ”det finns ingen gud utom gud” med profeten Mohammeds sigill från 600-talet. Exakt likadant utformat som symbolen för terroristorganisationen Islamiska Staten.

– Om man lägger upp en sån bild så är det ett tecken på att man har sympatier med Islamiska Staten, säger Magnus Ranstorp, terrorismforskare på Försvarshögskolan.

Två dagar efter att Ali Al-Ganas laddade upp bilden rapporterade engelska Daily Mail om hur Islamiska Staten börjat producera pass som en del av en psykologisk krigsföring.

2015-09-08_1743

På sociala medier har Ali Al-Ganas en omslagsbild av den salafistiska predikanten Sulaiman Al-Alwan. Han har uppmanat muslimer att utföra självmordsattacker mot Israel och amerikaner, visat sitt stöd för talibanerna och haft en av 9/11-piloterna som elev. 2013 dömdes han till 15 års fängelse i Saudiarabien för finansiering av Al Qaida. Ali Al-Ganas har även hyllat honom i separata inlägg.

Ali Al-Ganas har även skrivit andra saker på sociala medier som kan kopplas till sympatier av våldsbejakande islamism.

Efter att tolv personer mördats och elva skadats i vinterns terroristattack mot Charlie Hebdo i Paris skrev han flera statusuppdateringar som väcker många frågor. Bland annat:

”Må Allahs frid och välsignelse vara över profeten Mohammed och må Allahs vrede och förnedring vara över de/den som gör narr av honom och de som tillåter det och de som håller tyst om det.”

Den typen av yttrandefrihet som gör narr av min tro och min älskade profet frid vare med honom. Denna typ av yttrandefrihet är under mina arabiska tofflor.

Kort och gott! Den muslim som anser att det är okej, att rita nidbilder på profeten Mohammed frid vare med honom, eller en annan profet. Eller att det är okej att skämta / göra narr av Islam. Den som gör det har lämnat Islam, våra lärda är överens om detta. Denna domen hör till de saker som varje muslim bör känna till / ha kunskap om.

Ali Al-Ganas vill inte prata med Gefle Dagblad hälsar han genom sin bror och Gävles moskés kontaktperson Najim Al-Ganas. Men i ett mejl försvarar Gävles moské Ali Al-Ganas.

-Pettersson kan tyvärr inte hjälpa Ali med ett IS-pass men en enkelflygbiljett borde gå att få fram för denne trevlige man som även arbetat på förskolan i Gävle…

Mer på GD.se och Magnus Sanedelins blogg

17 thoughts on “Al-Ganas dröm: IS-pass och flygbiljett till kalifatet

  1. […] Al-Ganas dröm: IS-pass och flygbiljett till kalifatet, nu visar det sig att trots Ali al Ganas vräker ut IS-propaganda på sin Facebook och är drivande inom den extremistiska Gävle-moskéns värvning av anhängare till IS tolkning av islam, salafismen, som ofta är kopplad även till värvning av IS-terrorister så får han jobba på förskolan ”Bilaal”. […]

    • DE HAR FLYTT FÖR SINA LIV SÄGER STEFAN LÖVEN OCH SNART FÅR SVENSKAR FLY FÖR SINA LIV….
      DE MÖRDADE PÅ IKEA VAR NOG BARA BÖRJAN…! MEN DET VAR TVÅ SVENSKAR, INTE VÄRDA ATT NÄMNA, – SSSSTÖRSTA MÖJLIGA TYSSS(s)TNAD….
      VAKNA 87:AN….!!! UUUUT MED DE HÄR PACKET, STÄNG GRÄNSERNA NU !!!!
      KRIGSRÄTT FÖR LANDSFÖRRÄDARNA!!!!

  2. Utgår ifrån att moskéns Swedish United Dawah Center erhåller statsbidrag för sitt föredömliga arbete!

  3. UUUUT MED SKITEN!! Och Europa ska följa Angolas exempel och förbjuda mördarsekten!
    Europa ska öppna upp mot Ryssland MEN FÖRBJUDA HANDEL ELLER STARKT BEGRÄNSA DEN MED STATER SOM SAUDI ARABIA!
    De har ingenting som vi behöver här och de här bidragsparasiterna måste ut ur vårt land Sverige!

  4. Han ska då givetvis åka på svenska skattebetalares bekostnad. Fattas bara desto galnare ju bättre i absurdistan.

  5. Det som är sorgligt är att det inte på något sätt är osannolikt att han mycket väl snart kan resa med sitt Daeshpass. Det finns västerlänningar, proffstyckare och nån politiker vad jag sett som anser att vi ska lära oss att leva med orcherna, att det inte går att vinna över dem och vi vackert får acceptera en ny mördarstat.
    Denna defeatism är nog nåt som vänstern o islamofiler gillar.

    Och visst är det så att det är möjligt att man inte kan vinna över dem, det är ganska uppenbart att någon större vilja att utrota dom inte finns. Era politiker blundar helt medvetet turkiets stöd till Daesh. Turkiet har gått in i Syrien på daesh sida utan att väst reagerar. Istället ägnar man sig åt flyktingjippon och gnäller på Putin för att han visar lite stake.

    • Märkligt att handel med dessa mördarstater är okey men inte med Putins Ryssland….
      Handel med Ryssland men inte med Gulfstaterna tycker jag!

  6. Den massiva kampanj som pågår med 3-årige Alan som symbol kommer att bli som en vindpust i jämförelse med den när det smäller i Europa.

    För det gör det snart.

    Då hoppas jag att henrik schyffert är lika pigg på att marknadsföra sig och sin godhet. Samma gäller självklart operapajasen malena ernman.

    ”’Just wait…’ Islamic State reveals it has smuggled THOUSANDS of extremists into Europe”

    http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees

  7. Ali:
    En av dina trosbröder….Har du läst vad han skriver ?
    Undrar om han också sliter och jobbar som du,och betalar in ”1000-tals kronor i skatt” ?

Kommentera