Utan ansvar?

Just nu beskylls EU för att flyktingar dör på Medelhavet och för att de inte får fri passage till Tyskland och Sverige och i media kallar man situationen för ”den europeiska flyktingkrisen”.

T.o.m. självaste FN ryter till och skriker att Europa måste ta ett ännu större ansvar. Varför ryter man inte åt de stenrika oljenationerna på den arabiska halvön och vad använder de länderna sina oljemiljarder till? Jo, detta…

fotboll

Man köper upp hela eller delar av de största fotbollsklubbarna i Europa. Som här när ett bolag i Qatar köpte in sig i Zlatans forna klubb Milan för drygt 1 miljard eller som här när man erbjöd två engelska premier league-klubbar att spela en turnering i Qatar till en kostnad på nästan 3 miljarder.

Skärmklipp

Qatar har mutat sig till att få arrangera fotbolls-vm 2022 till en beräknad kostnad på 1,4 biljoner kronor. Jo ni läste rätt…1,4 biljoner.

Skärmklipp

På den arabiska halvön tävlar man om att bygga världens högsta skyskrapor och än så länge ståtar Dubai som mästare, men Saudiarabien utmanar genom att just nu bygga världens högsta byggnad som beräknas bli 1 km hög.

Skärmklipp

Saudiarabien finansierar också moskéer världen över, inklusive i Sverige. Byggnaden ovanför står i den pakistanska storstaden Islamabad och nu planerar man för ett liknade bygge i Afghanistans huvudstad Kabul. Kostnad 1,4 miljarder.

Skärmklipp

Man är inte sämre på hemmaplan. Snart färdigställs världens största moské i staden Mecka. Kostnad på cirka 1,5 miljarder.

Skärmklipp

I Dubai bygger man också det mer spektakulära bostadsområdet efter det andra och detta till hiskeliga summor.

 

29 thoughts on “Utan ansvar?

  1. Hur kjälper vi som inte har stora resurser, sedan Reinfeldt fördelade min pension till ensakommande barn..
    Förväntas vi köra våra bilar till Rosengård för att ”flyktingarna” skall bränna våra bliar?
    Skall våra flickor vandra i Rinkeby så att flyktingarna skall våldföra sig och förlusta sig?

  2. Undrar vad de som kämpade för kvinnors rösträtt hade sagt om denna import av unga män? De kämpade förgäves när man nu ser att dem feministiska regeringen kastar ut barnet med badvattnet.

    De klarar värme (eller är det det dom inte gör?) Men klarar de kyla? Kallt väder lugnar levande varelser och vad kommer de att kunna uträtta utan den vrede och ilska som dominerar deras beteende?
    Det krävs mer än att be till valfri gud för att klara kylan. Värmen är lättare där finns det alltid mat. Tror inte att de klarar utmaningen på det mentala planet. Kräver förmåga att planera och kunna tänka på morgondagen.

  3. Vad har den grupp gjort som flyktingarna tillhör, så de inte kan vara kvar i sitt land?
    Här saknas medias research.

  4. Problemet är att de som driver media och den politiska debatten VILL att ”flyktingarna” skall komma till Europa.
    FN skall vi inte prata om; det är en vidrig, korrupt organisation där majoriteten av medlemmarna representerar helt andra värden än frihet och demokrati, och de värsta stater man kan uppbåda i världen, har framträdande poster.

  5. Dessa enorma byggnadsverk har uppförts under de sista 30 åren..När jag första gång besökte Dubai,fanns det högst två större gator.Varav den ena var kantad av lyxbutiker,med upplysta skyltfönster där guldet glittrade.
    Den andra stora gatan var till- o.avfart,och kantades av småskjul och basarer…På tvärgatorna låg ett antal hotell.Några av dem var rena lyxboenden,med tjocka mattor och marmorgolv.Några våningar upp fanns sedan restaurang,med utsikt över havet…F.ö det enda stället man kunde äta på,utan att drabbas av magåkomma.

    • Jag har pratat med en från Egypten och en från Algeriet. Båda tog med sina äldre mödrar på hajj till Mecka. Det verkar vara färdiga ”paketresor” som inte är lyxiga. Det får bo i tält.

  6. Jag är nog lite som korvhandlaren i Knivsta. En besvärlig jävel. Har i över tio år nu sagt till S: Lös Problemen sen kan vi snacka politik. Nu är inte jag speciellt stor. En del stora sossar har försökt skrämt mig till underkastelse med ord som: Är du sosse måste du väl för helvete rösta på oss. ” Glöm det som varit o kom till oss för det är här du hör hemma” Kan inte en stat, ett landsting eller en kommun göra fel? Men dom kan inte lösa dom. Fy fan vad skit jag fått genom åren. Nu börjar V smöra lite för mig. Läs SD-bloggen o kolla själva. Har en konflikt med dom också. Caroline Broberg. Varför skall jag o Anette vika oss som har RÄTT. Det är tre år till nästa val o får jag med mig Anette så kan vi rösta SD rakt av. För min del skulle det kännas jävligt skönt. Men ge mig som Sossar, kommunister o muppar vill ALDRIG. Är även osams med C o FP och idag även med M. Kd åker snart ur så dom lämnar vi utanför. Senast 13 måste vi åka. Hej alla glada!

  7. Jag syftade på att Berlin muren revs. Jo som ni vet känner jag folk i alla politiska läger. Främst sossar. Pettersson vet vad jag bråkat med S o facket lokalt. Jag kräver upprättelse, vilket jag aldrig får. Men dom kräver att jag skriver i svärtar ner SD vilket dom själva inte törs. Ibland hänvisar jag till den här bloggen o säger att den är rikstäckande. Fick nyss till svar att den består av kufar och en mycket liten majoritet av väljarna. Läste idag att SD har cirka 20%. Är det en liten majoritet? Visst är jag sosse i grunden. Slutade rösta på dom 1982. Återigen nobbad A-kassa trots rätt till den. Tandlös i sex år. Gud vad solidariska S är. 3-åringens död skyller dom på SD också. Jag o Anette o SD är stolpskott enligt dom. Jag glömmer aldrig en konflikt då jag anser att rätt skall vara rätt i alla lägen. Det stör S enormt. För dom är felfria. Halleluja! Åker till Stockholm på bröllop o kommer hem sent ikväll. Men räknar med kommentarer på detta inlägg. Nämnde för min vän fackpampen att Pettersson tipsat om man vill gå ur facket så skit i o betala avgiften. Så gjorde min gumma o blev utesluten månaden efter. Trevlig Lördag o Heja Sverige i Kväll !

  8. OCH…..EU etablissemanget krälar i skiten för att behaga patrasket o förtrycka sin egen befolkning. Är inte detta enl Bildebergarnas önskning? Jobba på att vi ska lära hålla käften o bli viljelösa kollin. Förgöra våra nationssgränser. För o tala för detta lands räkning så anser jag att Lövfen o Reinfeldt kan dra till ett mycket hetare ställe. Är ju för f-n grovt kriminella svikare.

  9. Allt medans svenska vägar och järnvägar är tillbaka på U-lands standard, och värre blir det. Vi kommer inte ha råd med något annat än att lägga precis allt på araberna och afrikanerna. Och som tack blir vi häcklade och bespottade av invandrarkändisar och vänsterterrorister. Sverige är det sjukaste landet i världshistorien. Ge bort allt till en massa otacksamma låtsasflyktingar som äter oss som inälvsmask.

  10. Så här pantade töffar jobbar på svenska media (Söndersvenskan):

    –0 0–
    ”Av Syriens 20 miljoner invånare är tolv miljoner på flykt, inom landet eller i utlandet. Bara 250 000 har kommit till Europa, där många länder gör vad de kan för att hindra dem att komma in.”

    LÄS OCH HÄPNA –>

    ” Vi håller på att skriva ytterligare ett mörkt kapitel i Europas historia, som nästa generation kommer att ge oss skulden för.”

    Hallå – resten av världen vet precis VAD nästa vita kristna generation kommer att ge skulden för. OCH VEM – sånna svin som skribenterna i Söndersvenskan, som anser att armbågsvassa rika män har rätt till våra skattepengar. Och som överger de verkligt nödställda i krigshärdarna.

    Idiotjävlen anser alltså, att Europa har bostäder för 11 750 000 människor. Att vi har skolor med lärare. Att vi har sjukhus med personal. Att vi har jobb för alla dessa. Eller, skrämmande tanke – 11 miljoner, är det inte ungefär hela svenska befolkningen. Så vips, en rockad och så bor alla syrier i våra bostäder, och så är det VI som måste vandra. Vem kommer att ta emot oss?

    har du råd att betala en smugglare 150 000 eller mer för att komma till Sverige, så har du fannimaj råd att betala ditt eget uppehälle. I varje ltien svensk ord dräller det av invandrare hela dagarna… de lapar kaffe och fibblar med mobilen på cafeerna – för mina skattepengar.

  11. Herr Khadaffi uttryckte sig på följande sätt, Vi, muslimer, behöver inte starta krig mot Europa utan vi kommer att erövra er genom en invasion av vårt folk!

  12. Araberna i de rika arabstaterna vill inte ta emot araber för de vet att de är dysfunktionella och förstör om de får chansen.

    Araberna föredrar att importera arbetskraft från icke-arabiska länder för de gillar inte att arbeta själva.

    Oljan har gjort dem stenrika men inte ens den har de hittat själva,

    • @Pettersson. Glädjande att kommentatorfältet använder sunt förnuft.
      PK-media och våra välmående politiker tänker gärna med hjärtat, eftersom det inte ”kostar” dem något. Fredrik tänkte inte. Vad Löfven tänker vet vi inte. Han varken syns eller hörs.Snälla ni däruppe, NI som beslutar, försök och tänk med hjärnan att era väljare kommer att överge er om det inte blir stopp på PUT, Permanent Uppehålls Tillstånd, för alla de unga vapenföra män som flyr istället för att återta sina hem och sitt land.

    • Ibland funderar jag om det är omställningen från fossila till förnybara drivmedel som påverkar ”folkvandringen”. Jag menar ta över väst nu innan oljan sinar.

  13. Muslimerna har inte samma människosyn som vi har i Europa.
    Ett människoliv är inte mycket värt och inte barns liv heller.
    De känner ingen kollektiv skuld för barn som far illa. De får skylla sig själva.
    Jag har en vän som blev strandsatt på en flygplats i Turkiet när han var barn. Han är etnisk assyrier och kristen ortodox. Ingen av turkarna hjälpte honom när han stod ensam på flygplatsen och grät utan var närmare att ge honom stryk. Inte förrän det kom en dansk pilot fick han hjälp.

    Därför är jag inte förvånad av att man skuldbelägger vita Europa för missgärningar utförda av Mena-folk. Mena-länderna kommer aldrig ta något ansvar oavsett deras egen skuld. Det lägger man på Europa och skriker ”rasist” vid minsta protest.

    • Och vad kommer hända utan dessa murar?
      Att öppna gränserna löser inga problem utan tvärtom skapar ännu fler problem och mer död.

    • Ja, Ä-N-T-E-L-I-G-E-N !!

      Samma dag som Schengen-avtalet skrevs under, skulle man börjat bygga muren. Då hade vi sluppit detta jävla elände och hotet mot allas vår säkerhet. Intervju på BBC i morse från dem som är på väg mot Österrike, knagglig engelska, ”many of them are tired AND VERY ANGRY”. Angry – at whom? Är man arg på österrikarna och tyskarna som släpper in dem i sina länder och förser dem med mat, lön och bostad för många år framöver?

  14. Sen vi gick med i EU har allting gått åt helvete, och vad tror FN att dom är?! Dom lägger sig i allt, inklusive Australien när dom motar bort båtfolket, FN hota med böter, men inget har hänt. Jag önskar vi kunde göra som Australien, som är ett föredöme

    • Nu ryter jag tillbaka till FN, specifikt till dess vice generalsekreterare Jan Eliasson! Känns namnet igen? Vad gör FN för att stoppa den totala förstörelsen av Afganistan, Irak och nu Syrien, mördandet av oskyldiga barn, kvinnor och gamla män? De unga starka är på flykt undan mördande IS-kräk. Det är inte europeas flykting kris. Nu är det Syriens flykting kris.Du, Jan har pratat dig till din position. Nu är det till att visa handlingskraft.

Kommentera