Folkvandringen är över oss och politikerna står handfallna

En drunknad pojke från Syrien på en turkisk strand har begripligt nog rört upp känslorna hos människor. Vi ser en tragisk utveckling på Medelhavet och runt om i Europa. 

Krisen verkar ha tagit Europas beslutsfattare med överraskning. Ingen vet riktigt vad som behöver göras. Att öppna gränserna helt är inget alternativ för någon. Inget land skulle klara av att ta emot alla som då skulle komma.

Dagens system fungerar inte heller, några länder som Sverige har fått axla en orimligt stor del av bördan, det är ändå ingenting mot Jordanien, Turkiet och Libanon men där får får flyktingarna ingen hjälp från staten. De får klara sig själva eller med hjälp av bistånd.

Dublinförordningen, som stadgar att asyl skall sökas i det land man först kommer till, har upphört att gälla, inte formellt men i praktiken.

Asylsökande tar sig till länder som är mest generösa när det gäller att bevilja asyl, permanenta uppehållstillstånd och anhöriginvandring, samt bidrag, alltså länder som Sverige.

Dragningskrafterna mot Europa är så starka så flyktingströmmarna, trots att en stor del, bland annat unga män från Västafrika inte flyr från krig. De flyr från fattigdom och borde kämpa för att bygga upp sina egna länder i stället. För Afrika är i grunden oerhört rikt.

EU borde göra som Australien. Där tar man inte emot några båtar alls utan skickar tillbaka dem till andra länder. Det har gjort att många liv har räddats och inga barn drunknar på havet längre.

Många av dem som försöker ta sig till Europa inte är krigsflyktingar, utan ekonomiska flyktingar. Många som flyr över Medelhavet kommer från Afrika och världens fattigaste är inte längre så fattiga. De har nu råd att resa mer och kan ta sig från sina fattiga hemtrakter. Vi ser baksidan på Afrikas framgång, de som lever i extrem fattigdom har har halverats på tjugo år.

Världen är på rätt väg, men det går inte att bota symtomen, vi måste ge oss på orsakerna. De muslimska rövarbandens härjningar och minska dragningskrafterna för människor att söka sig hit så kanske vi slipper drunknande barn och kvävda människor i lastbilar.

40 thoughts on “Folkvandringen är över oss och politikerna står handfallna

  1. Hur påverkas antisemitismen av den förändringen av den tyska befolkningen som sker iom det kraftiga asylmottagandet?
    Tyskland har sitt dåliga samvete från förintelsen som tynger och vill nu vara bättre, ha ett gott samvete och inte framstå som antisemitiska? Som bevis på detta tar man emot människor som potentiellt bidrar till ökad antisemitism och gör bara en annan variant a det man vill undvika? Rätta mig om jag har fel.

  2. Va själv i München för 2 v sedan,det va svårt att hitta nån som prata engelska.vilken tur att reporten hitta en som gjorde det.
    Speciellt en så gammal tysk (va nog inte så mycket engelska lektioner då)inte ens i Sverige
    Hade man det

    • Svenne….
      Jag som börjar närma mig de 100 åren,hade såväl tyska som engelska som obligatoriska språk. Dessutom kunde man välja ett s.k. tilläggsspråk. För min del valde jag franska,och läste detta i två år.Sedan var det så, (före TV och andra nöjen) att man gick på kvällskurser,och lärde sig t.ex skriva maskin… Så du ser Svenne, trots att vi är många på bloggen som för er yngre verkar mossiga, har vi en hygglig utbildning ! 😉

      • Stenbock :
        Vi hade engelska från fjärde klass, sedan hade jag tyska i fem år och franska i tre år.
        Vad det är längesedan, tiden går inte alls fort.
        Livsfarliga kemilektioner och spännande teckningslektioner, levande modeller.
        Helgerna i Köpenhamn, kan inte bli bättre.

  3. 50 jublande hopsamlade miljökommunister som skränar i München blir ”jättenyhet” i Sverige. Exempel på mediafusk.

    • Va själv i München för 2 v sedan,det va svårt att hitta nån som prata engelska.vilken tur att reporten hitta en som gjorde det.
      Speciellt en så gammal tysk (va nog inte så mycket engelska lektioner då)inte ens i Sverige
      Hade man det

  4. Så länge Sverige kan låna GIGANTISKA SUMMOR kommer vi INTE att märka så mycket men ekonomin kan vända snabbt ner, en lågkonjunktur följer alltid på en högkonjunktur och vad som händer i Kina och USA kan vi aldrig veta, redan nu är statsskulden gigantisk, c:a 1400miljarder och hushållen har bostadslån på c:a 3000miljarder, – vid en ev kris är Sverige oerhört sårbart ekonomiskt och politiskt kan vi räkna med våldsamma konflikter med stora grupper muslimska kravmaskiner i landet.
    VI KOMMER ATT FÅ ETT HELVETE I SVERIGE, DET KAN TA NÅGRA ÅR MEN DET KOMMER, – DESSA MUSLIMER HAR VI INGENTING GEMENSAMT MED OCH DE ÄR AVSKYVÄRT FULA, INAVLAT AVSKUM!
    Det är för jävligt att vi ska PÅTVINGAS denna skit, 7klövern är i maskopi och vill förstöra Sverige!

    • Räkna med höjd pensionsålder till 67….- därefter lägger de på några år till….- DU FÅR BETALA DET ÄR 7KLÖVERN ÖVERENS OM!!

  5. Kollade a bladets film om dom jublande människorna i München som tog emot flyktingarna från Ungern.låter som det är ca 8 pers.samt att det är filmat som en billig musikvideo, dvs så lite folk på plats så man filmar bakifrån så det ska se ut att det är fler än va det verkligen är.så jävla genomskinlig propaganda

    • Svenne…Såg detta på Aftonbladet men ville inte se deras vidriga propaganda, det du säger stärker misstankarna att Sverige är oerhört kringskuret och att vår lilla media styrs av den politiskt korrekt eliten, – har BBC och ska börja lyssna mer och mer på utländsk information.
      Tragisk tanke om det blir som Ungerns President siar att miljoner av detta muslimska avskum ska invadera Europa!!!

  6. Regel 1 om du vill drunkna:
    Hitta valbart kraftigt tygstycke, rikligt med tyg som absorberar fukt väl. Applicera det tätt kring övre luftvägarnas mynning, näsan och munnen, så att det säkert inte kan glida av. Valbart om ögon skall täckas eller ej.
    Klart att hoppa i spa’t. Om du hamnar i vattnet kommer vattnet att tynga ned huvudets vikt med 1kg/l som tyget absorberar, kontakta personlig tränare för lämpliga övningar så att du kan parera sen kraftiga pendling som kommer att uppträda.

    Regel nr Allt är Europas fel

  7. Usa i synnerhet är ju ett haveri av enorma mått angående sin okontrollerade invandring.
    Jag tror helt att det är meningen att det ska vara så, man vill helt enkelt sänka landet.
    Usa har ju kapacitet att bygga upp en mur mot mexikansk invasion men låter allt flyta på. Bortom kontroll.

    Narkotika, grovt kriminella gäng, handeldvapen i mängder, korrupta politiker, kontrollerad media, en uppgiven, underbetald och underbemannad poliskår, en ungdom som får en allt sämre skolgång med svag uppfattning och känsla för omvärlden, fattigpensionärer i stor antal.
    Låter som…Sverige.
    En skillnad: Usa har straff, Sverige har…jaa…vandrarhemsvistelse eller snarare bed and breakfast?

    Men annars är det rätt lika. Den okontrollerade invasionen är lika.
    Att vi har Migrationsverket innebär inte att det är under kontroll.
    Verket ser mest ut som en statistikfunktion för Statiska Centralbyrån.

    Just ja, politikerna…höhöhö. Är det nån som sett nån?

      • Har egna anställda och svårt som fan att hitta flera,mena folk blir aldrig anställda av firmor som har kvalitet och fasta kundkretsar.enda chansen för dom är penga kåta landsmän utan kvalitets tänk
        Så som nån dålig städfirma eller dyligt

      • De har aldrig haft en tanke på att arbeta utan kommer till Europa eftersom det erbjuds GRATIS PENGAR OCH I SVERIGE ÄR DET BIDRAG LIVET UT FRÅN FÖRSÄKRINGSKASSAN UTAN MINSTA KRAV!!!!

      • Duktiga människor flyttar ut ur Sverige, detta kommer som nästa problem på dårarnas bord.

      • Dante’s Inferno ter sig närmast som ett paradis om man tar i beaktning vilket avskum kommande generationer får ha att göra med.

      • Galten…-där slog du huvudet mitt på spiken, – det blir barn och barnbarn som får helvete med de muslimska avskumen!! De som kan kommer att flytta från Sverige, framförallt eliten eftersom många stora ”svenska” företag inte finns om 10-15 år exempelvis Ericsson, de blir utkonkurrerade av Huwaie, tror jag.

      • ”There are lots of young men wandering around at Kos – people from other countries – Afghanistan, Pakistan – it was not a safe place for my daughters. You don’t know what they might do”
        Så uttrycker sig flyktingar om oron
        Ej tillåtet av svenskar att känna denna oro!

  8. Pettersson :
    Om Australien ”är världen” ja då är vi på rätt väg ! Europa och usa är kört rakt ner i det svarta hålet.

Kommentera