Finlands statsminister tokigare än vår?

INVANDRING. Finlands statsminister Juha Sipilä ska låta flyktingar flytta in i hans hus i hemkommunen Kempele, skriver Hufvudstadsbladet.

-Pettersson noterar att det inte är så tokigt som det låter. Kempele ligger i Österbotten, i norra delarna av Finland, i jämnhöjd med Piteå på andra sidan Bottenviken.

– Min familj har beslutat att vårt hem kan användas av flyktingar och asylsökande eftersom vi inte behöver huset just nu. Från och med årsskiftet kan vi överlåta huset till det här ändamålet, säger statsminister.

Sipilä säger att han redan diskuterat frågan med kommunledningen. – Jag vill bygga om Finland till ett mångkulturellt Finland, säger Sipilä.

Enligt Sipilä kan 20 asylsökande få husrum i familjens hus i Kempele. Inkvarteringen kan pågå åtminstone tills statsministerperiodens slut. Han säger att tre–fyra familjer skulle kunna bo i huset en längre tid.

-Pettersson undrar om Sipilä verkligen är en finne, han låter som en svensk PK-politiker som fiskar röster.

  1. För det första är det inte så svårt att låna ut någon man inte behöver, när han bor i Helsingfors i södra Finland.
  2. För det andra tror jag inte han gör det gratis. (men vet ej)
  3. Han köpte huset för ett år sedan.
  4. Sipilä verkar inte veta eller bryr sig inte om att det finns 8000 hemlösa finnar i Finland.
  5. Sipilä har sålt företag som han varit med att skapa. Pengarna som han tjänat har han placerat i stiftelser för att undvika skatt. Det har varit helt lagligt men skatteplanering har inget med moral att göra, bara girighet.

2015-09-05_1705

27 thoughts on “Finlands statsminister tokigare än vår?

  1. Det pågår en tävling i godhet,vem som kan ge bort eller offra mest,för egen vinnings skull
    I offentligheten.Man använder sig av andras elände tex Alan 3 år.allt snyft snyft är ju reklam.
    Påminner om Facebook användare,när någon renoverar köket måste alla andra med göra det
    Bara lite dyrare och finare.åker nån på sem till Mallis 1 v då måste nästa till Thailand i 4v.
    Köper nån en båt ska nästa ha en större båt.
    Kan va tidigare mobbade människor som behöver bekräftelse/uppmärksamhet

  2. Sipilä är en dåre, det finns inga jobb där och de få jobb som finns klarar muslimer inte av, – skogs -och gruvjobb.
    Det finns ingen vettig plan med invasionen av muslimer till Europa, de blir bidragsparasiter.
    Jag vet inte om muslimer någonsin har åstadkommit någonting annat än krig och död, det är inga kreativa skapande människor, de ligger långt ner i botten på utvecklingsskalan inom alla områden.

  3. Mja, vi ska nu se detta som en del i den orkestrerade hetskampanjen mot EUs gränser som startade denna veckan och avsett för att väcka skuldkänslor.. det är mest skådebröd för massorna är mitt tips. Bor han ens i huset, statsminister som han är? Har han inte en tjänstebostad som han bor i som Sveriges statsminister.

    • Fel av mig, den startade inte denna veckan, jag skulle vilja kalla det ”kulminerade” denna veckan snarare, med samordnade aktioner, som SVTs flyktingvecka samtidigt som agendatidningarna kör sina insamlingar. Skuldpropagandan har pågått några månader nu.

    • Sipilä bor inte i Kempele i norra Finland. Huset är tomt. Sipilä bor i hufvudstadsnejden nära Helsingfors. Jag hoppas att dom nya hyresgästerna torkar byket i bastun med ugnen på för fullt. Huset kommer att brinna upp alldeles säkert.

    • Stefan var en oduglig svetsare och är en ännu sämre statsminister, kanske den sämsta Sverige haft, delad plats med Fredrik Reinfeldt som också är för den muslimska massinvandringen.

  4. Här är den ”täta” killen som tänker lite mer………..

    Miljardär vill köpa ö till migranter.

    Den egyptiske telekommiljardären Naguib Sawiris vill köpa en ö i Medelhavet för att ta hand om uppemot 200 000 flyktingar.

    Sawiris är enligt Forbes Egyptens tredje rikaste person och lanserade sin plan på Twitter tidigare i veckan.

    I en intervju med CNN slår Sawiris ifrån sig kritik om att det skulle röra sig om en omöjlig idé.

    ”- Det är en väldigt enkel idé. Grekland är tyngt av finansiella problem och har dussintals övergivna öar. Italien lider av samma problem, säger han och fortsätter: – De säljer ön till mig. Jag ger migranterna ett tillfälligt skydd. Jag bygger en liten hamn där båtar kan lägga till och jag anställer flyktingarna så att de kan bygga sina egna hus, skolor, sjukhus, universitet, ett hotell.

    När det blir lugnt i hemländerna får de boende välja om de vill flytta tillbaka till sina hemländer eller stanna på ön, enligt Sawiris.

    I en intervju med nyhetsbyrån AFP säger han att en lämplig ö kan kosta mellan tio och hundra miljoner dollar, men tillägger att de stora kostnaderna ligger i att bygga ut infrastrukturen.

    – Pengar är inget problem för mig. Det finns inga begränsningar för min strävan efter välgörenhet. Jag kommer inte ta med mig pengarna till graven, säger Sawiris till CNN.

    • Läste också och skrev om detta. Min första fråga blir varför han inte skapar detta nya paradisland för immigranter i Nordafrika, utan i Europa? Samma språk och kultur och religion.

      Tror verkligen denne Sawiris att dessa lyx-migranter vill arbeta hårt med att bygg upp ett land?

      • Tycker detta är en mycket bra tanke och ett förslag som känns mycket intressant. Eftersom det som våra nuvarande politiker håller på med, är ju ingen lösning, på de pågående flyktingströmmarna.

        Det är väl alldeles ypperligt om den egyptiske telekommiljardären Naguib Sawiris vill köpa en ö, för egna pengar och att sätta flyktingarna i arbete med att bygga upp sin egen framtid. Då tillsvidare så länge deras hemområde är i krig/konflikt, eller för gott.

        Så länge ingen politiker är intresserad av att lösa grundproblemet, att ingripa i de meningslösa krig som pågår.

        Så är alla nya förslag intressanta att se på och diskutera. Samt ev. förverkliga. Speciellt om man själv bekostar projekten till stora delar som miljardär.

        Grekland har över 2500 öar men endast ca 165 av dessa är bebodda. Så, över 2300 öar är obebodda just nu. Grekland är ju även intresserade av att sälja ut öar, för att få in pengar i sin statsbudget.

    • Något vaccin finns det inte, det enda som ger effekt är när all ”välfärd” fullständigt brakar samman och det finns INGA pensionspengar, ingen sjukvård, inga bra skolor, inga allmänna kommunikationer som fungerar, vägar som ”tvättbräden” !
      Ingen service överhuvudtaget till folket som i generationer har betalat en av världens HÖGSTA skatter !

    • Tänkte samma sak. Herregud, har de lyckats operera in ett chip i hans hjärna också. Känns som en alien-film, med främmande varelser som tar över folks kroppar.

  5. Näää Pettersson . Det är han definitivt inte.

    Juha Sipilä är framgångsrik företagare och entreprenör.

    Våran statsminister är fack-pamp.

    Kempele hade heller inga asylsökande eller flyktingar.
    Så huset lär stå tomt ett tag till.

Kommentera