Forskare: Invandring kan ge stora intäkter till Sverige

Invandring kan innebära stora intäkter för Sverige genom ökad export, import och utländska investeringar. Det visar den största forskningsgenomgång som hittills genomförts, skriver studiens författare, nationalekonomerna Andreas Hatzigeorgiou och Magnus Lodefalk på DN Debatt.

Utifrån slutsatserna i studien föreslår debattörerna en ökad arbetskraftsinvandring och att regeringen ska satsa på exportutbildning för utlandsfödda inom ramen för de så kallade extratjänsterna. ”Sverige måste förbli öppet för att klara den globala konkurrensen”, skriver debattörerna.

-Pettersson menar att debattörerna har rätt om de med invandring menar arbetskraftinvandring av experter och entreprenörer från västliga och utvecklade länder. Asylinvandring av analfabeter från exempelvis Somalia gynnar inte Sveriges export…

18 thoughts on “Forskare: Invandring kan ge stora intäkter till Sverige

  1. Nationalekonomen Tino Sanadaji har tidigare tillbakavisat en liknande fantasi:
    http://www.tino.us/2013/11/flyktinginvandring-har-inte-okat-exporten/

    Sådana spekulationer som fullständigt saknar underbyggnad poppar upp med jämna mellanrum och nu i ”agendasättande” DN som återigen försöker att bedra läsarna.

    För den som önskar att läsa de lögner som publiceras i DN är det bättre att använda länken http://unvis.it/www.dn.se/debatt/invandringen-okar-sveriges-export-och-gynnar-tillvaxten/ Det ger dem inga reklamintäkter.

    Om unvis: klistra in en länk till vilken som helst sida på http://unvis.it/ och kopiera resultatet för en ny sökning. På så sätt försvinner reklamintäkterna.

  2. ”Invandring kan innebära betydande intäkter”….så inleder forskarna sin egen debatt artikel.

    Alltså redan i första meningen tvivlar de på vad de själva vill framhäva.

    Att skriva ”kan innebära”, är ju som att skriva, vi tror att……

    Folk som tror ger jag inte mycket för när vi vill ha fakta.

  3. Om inte massmördarna Reinfeldt och Lövén spridit ut att allt är gratis i Sverige så hade jorden idag bestått av många fler människor än vad den gör och sjökortet för Medelhavet skulle inte behöva skrivas om på grund av mänskliga grynnor.

  4. Förtroendet för DN ligger väl inte direkt på topp. Wolodarski bedriver propaganda i ämnet migration och därmed får också denna information tas med en stor nypa flingsalt.

  5. Globalisterna kontrollerar pengarna som går till forskare. Följden blir att forskarna blir propagandister för globalisternas intressen.

  6. Vi som har varit med och sponsrat Tino Sanandajis bok, hoppas på en snar utgivning. Som då från ett icke kulturmarxistiskt perspektiv benar ut kostnaderna för massinvandringen.

  7. Det poppar ju rätt regelbundet upp ”forskning” som denna..
    Slutresultatet blir alltid att det nog ändå inte är så då man vanligen dragit för stora växlar på enstaka händelser och enbart valt ut för studien lämpligt grundmaterial som pekar ”rätt”..
    Nästan alltid är det också minst en invandrare som medarbetat i studien. Kan det finnas nån anledning?
    Svenska akademikervärlden är sen länge ute på hal is..

  8. I Norge kostar en Somalier under sin livstid 7 milijoner det är säkert lika dant i Sverige……….

  9. Och om nu det blir en vinst för landet, varför får inte alla svenskar del av välfärden? Vissa ska bli utan. Det är bara löjligt att skriva vinster för Sverige, för det blir bara vinster för vissa, andra ska vara och förbli fattiga. Varför jublar de över den svenska fattigdomen, jag förstår inte hur kortsynta de är? Det är sällan jag vill att folk ska drabbas av samma sak som de anser andra ska leva med, men jag önskar dem verkligen ett liv i kronisk sjukdom och utan tandvård och få usel mat och inte komma ut på veckor i friska luften.

  10. Vänstermedia gör illusionstricket att

    Invandrare = arbetare

    Som att säga
    bilar = Rolls Royce
    Mat = oxfilet

    Så klart är ”arbetare” en vinst för landet, det behöver man inte vara nationalekonom för att fatta. Men när forskare samtidigt säger att det tar 3-4 år att få ”invandrare” i arbete, när polisen inte kan köra in i områden med många ”invandrare”, när ”invandrare” inte får godkända betyg i skolan etc etc så förstår man att de ”forskare” som skrev i Dagens Dumheter inte hade fått sin uppsats godkänd.

    Tyvärr kommer vänstermedia att mala på om och om igen med denna rapport som ett mantra, precis som msn gjort med ”forskarrapporterna” som visar att tiggeri inte är organiserat.

    Inte visste jag att jorden är platt förrän jag läste forskarrapporten i DN.

  11. Om man jämför volymerna invandrad försörjningsbörda de senaste 25 åren med exportframgångar till respektive länder kan man bara konstatera att det är dessa länder och inte Sverige som vunnit på ”affären”. Förutom att ha kommit undan försörjningsplikten skickar dessa importerade ”entreprenörer” hem stora summor som härrör sig från kriminell aktivitet eller allt för generösa bidrag.

Kommentera