En typisk bild

I kvällens propagandakanal fick vi se en bild som är tämligen typisk för dagens flyktingpolitik.

Vad hjälper det att Sveriges regering talar om en gemensam asylpolitik i EU där övriga länder måste ta ett större ansvar, när Sverige samtidigt skickar ut signaler till världens flyktingar att ta Sverige är ett paradis att växa upp i? Den här mannen visar också att det är flyktingarna som själva bestämmer var de vill bo. Han uppger själv att han befunnit sig i Turkiet, Grekland, är nu i Makedonien, är på väg till Serbien, för att därifrån ta sig genom ytterligare länder innan han hamnar i vår del av världen. I samtliga länder han passerar kan han få det skydd som asylpolitik innebär.

Skärmklipp

19 thoughts on “En typisk bild

  1. …va väll samme snubbe som sa…”vill de inte ha mig där, reser
    jag inte dit”…denne va iaf skyst, tänk om alla resonerade så!
    …han gav ett rekorderligt intryck, för mig är han välkommen!.,)

    • Lämpligen förskolan bland 5 åringarna.
      Men varför?
      Han ska väl ändå offra sig för alla(h) sina ideal när ISIS kommer hit.

  2. ”Sverige är numera bara på 5:e plats som mest populära asylsand. Den långa handläggningstiden solkar ner Sveriges rykte” stod det häromdan i tidningen.
    Häpp !!

    • Nej, vad synd! Mer pengar till Migrationsverket så Sveriges rykte inte blir skamfilat. Vi måste fortsätta att vara en humanitär stormakt, vi har inget annat än massinvandringen. Vinstmaskinerna måste hit, svenska folket är så tärande på statskassan. Dessutom kommer all utveckling utifrån, vi har inget i Sverige!

  3. Vad har de gjort med sina föräldrar (grandma/pa)? Är de kvar i det område de själva söker asyl från? Hur kan de bara lämna dem? Är det den omsorgen som färgar det bemötande de tänker möta oss och våra äldre med? Varför skulle ett jämlikt syftande samhälle välkomna en tillbakagång?

    Hur okunniga politiker egentligen är blir mer och mer uppenbart.

    Det pratas om att Europa har ansvar. Syrien har ansvar – de har producerat inbördeskrig och lämnar nu sin produktion för att gå vidare? Europas ansvar ligger i att uppmärksamma dessa människor på att ansvaret ligger på Syrien själva. Dit skall räkningen för allt elände skickas. Det kostar att vara religiös och jag vill fan inte betala med min tid för en sådan usel planering.

    • Vadå’? – lämnat sina 48 ”anhöriga”?
      En yrkesmilitär är bara på tjänstgöring.
      De ”anhöriga” kan komma när han utplånat oss.

  4. De ser alla mycket välmående ut och vet exakt var de ska söka asyl. Flera säger också att överfarten från Turkiet till Grekland gått bra eftersom de har pengar och därför betalt för resan ombord på ett säkert fartyg.

    Över 95 % av de som nu kommer är ute efter vår välfärd utan motprestation. Det är därför vi fått så många som klagat på maten, standarden och inkvarteringen. Jag fattar inte. Hela vägen hit har de fått betala till smugglare och andra och syns stolta över att de har råd. Men väl i Sverige ska de ha högsta standard utan att betala ett öre? Vilka signaler har vi sänt ut?

Kommentera