”Svenskt” kött från Nya Zeeland

Sällan har man sett ett så fräck bedrägeri, det kanske är lagligt vad vet jag, men det borde inte vara det. Mat från Uppland och svenskt kött med ursprung i Nya Zeeland…Herrarna Andersson & Tillman är i fel bransch…

2015-08-09_2107

UPPDATERAT: Företaget har gått ut med ett meddelande om att varan är felmärkt och att köttet är från Nya Zeeland.

Det är säkert inget fel på kött från Nya Zeeland men företaget Andersson & Tillman skriver som nedan på sin hemsida: ”Äldre och mer anrik jordbruksmark får man leta efter. Vikingar, kungar, bönder vetenskapsmän och studenter har i alla tider kunnat blicka ut över vårt vackra jordbrukslandskap. Vi har en stolt historia men vi är lika stolta över vår samtid. Andersson & Tillman lever upp till den nya tidens krav på bättre råvaror och förfinad smak i den mat vi producerar.

Och så ska det vara närproducerat förstås. Idag vårdar vi relationen mellan storstäderna och den närliggande landsbygden. De uppländska bönderna är kända för sitt engagemang och bjuder gärna in stadsborna till sina gårdar.

Våra bönder är vårt levebröd. Därför lägger vi stor vikt vid att de ska få ett bra utbyte mot det de levererar. Det bäddar för stabilitet och kvalitet. Vi gillar inte långa transporter och lägger stor vikt vid ett djurvänligt förhållningssätt vid uppfödning av våra slaktdjur. Vårt eget slakteri, Lövsta, står dessutom till förfogande för utbildning och forskning vid Sveriges lantbruksuniversitet som finns i Uppsala. Mat från Uppland kan du lita på.”

Så frågan är varför köttet säljs av dem, det är knappast närproducerat från Uppland och det gynnar inte de uppländska bönderna…

9 thoughts on “”Svenskt” kött från Nya Zeeland

  1. Troligen har köttet fått åka tunnelbana samtidigt som en figur i särk rabblat några förvirrande verser ur sin sagobok.

  2. Dessutom halalkött, i varje fall lammkött som kommer från Nya Zeeland och som man alltså inte kan köpa.

  3. ICA:s marinerade kassler är också rena bedrägeriet. Sägs producerat i Sverige men köttet är likt förbannat från Tyskland. Leta rätt på det och läs själva på förpackningen. Makalöst att sådant får förekomma!

    • Utan EU hade vi inte haft krav på ursprungsmärkning på allt livsmedel. Mejeriprod fuskas det säkert med en hel del också. Hur skulle annars de svenska mejerierna hota svenska mjölkbönder med rumänsk import?

      • Ja så är det…Sedan är det så,att det är stora Schweiziska företag med intressen inom finansmarknaden,som köper upp allt mer mark i Rumänien.Här odlar man köttdjur i samma stil som i f.d. Wild West…
        Hur det förhåller sig med mjölkprodukter framgick inte av det TV-reportage som sändes över missförhållandet.Som vanligt inom öststaterna,handlar det om 100 %-ig korruption !

Kommentera