Arbetslös nyanländ vill gå före svenskar i bostadskön

INVANDRING. För knappt en vecka sedan hämtade Jamal Hima sin familj på Visby flygplats. Hans fru och sex barn hade äntligen fått uppehållstillstånd från Syrien och är lyckliga att få återförenas efter 15 månader åtskilda.

Men nu har det blivit dags att ta itu med nästa problem – familjen på åtta personer bor i en tvåa och fem barn får sova i vardagsrummet.

Det är inte bara familjen Hima som lever trångt på Gotland. Jenny Lennhammar på Regionens integrationsenhet uppskattar att de flesta av de 100 flyktingar som kommit till ön i år lever under förhållanden som räknas som trångboddhet. Orsaken är bostadsbristen på Gotland och det är i de flesta fall de nyanländas eget ansvar att hitta bostad när de fått uppehållstillstånd.

Men Jamal Hima tycker att det vore bra om socialen eller det regionala bostadsbolaget Gotlandshem kunde hjälpa hans familj och andra att hitta bostad, kanske med en särskild förturskö.

– Vissa säger att det kan ta 30 år att få hyra ett hus. Vi vill bo på Gotland, men får vi inte tag i ett hus snart får vi söka oss till fastlandet, säger Jamal Hima.

-Pettersson tycker att Jamal Hima ska flytta från Gotland men inte till fastlandet utan betydligt längre bort.

Jamal Hima från Syrien har fått automatiskt och permanent uppehållstillstånd i Sverige och tog därför hit sin familj bestående av fru och sex barn utan att ha arbete så att han kan försörja dem eller en bostad av tillräcklig storlek. Nu tycker han att han och hans familj förutom att bli försörjda av de svenska skattebetalarna också bör få gå före svenskarna i bostadskön. Socialen bör ge hans familj förtur, anser Jamal.

Åtta personer i en tvåa är naturligtvis trångt men de bor gratis och blir försörja på svenska skattebetalares bekostnad som också bjuder på all offentligfinansierad service som vård, omsorg, skola och en massa utbildningsinsatser.

 

Kommer man direkt från krigets Syrien kanske man ska vara lite tacksam men icke, det tyder på att familjen inte är riktiga flyktingar utan ekonomiska dito och en riktig journalist på statsradion hade naturligtvis frågat vem som betalat flygbiljetterna för sju personer till Visby och varför Jamal flydde själv och lämnade fru och små barn kvar i kriget. Dessutom kan man undra vem som lärt honom att det finns något som heter socialen, hade de sådana institutioner i Syrien?

Nåväl, vi ska inte vara för hårda mot Jamal, han försöker bara utnyttja det system som skapats av sju-partiet och som inte har förstånd att bara ta emot så många flyktingar som vi har resurser att ta hand om…

16 thoughts on “Arbetslös nyanländ vill gå före svenskar i bostadskön

  1. Ett militärtält på Stora Karlsö kan kanske vara något?
    Eller varför inte åka ner till betydligt varmare breddgrader,
    men han vill väl ha ett helt hyreshus för sig och sin familj,
    tanken på att bidraga med något till samhällets existens
    mer än ungar , det finns väl inte hos denne import?

  2. Tja, den får gärna gå före mig, så att jag kan sparka den otacksamma fan i arslet hela vägen ut ur mitt land.

  3. Om denne muslim inte återvänder till öknen kanske Löfven ställer upp med några rum i sin bostad? Han har ju flera. Fan tro´t.

  4. Hörde reportaget när det sändes i P4 Radio Gotland, inlindat i jämförelser med mottagandet av finska krigsbarn under andra världskriget och med närmast euforiska utsvävningar om att föreningslivet på Gotland kommer att ställa upp villkorslöst och ordna en så bra tillvaro som möjligt för dessa nya ”gotlandics” som de själva kallade sig.

    Må så vara, men när verkligheten för Gotlands kommun (Region Gotland), som inte ens har råd att att flagga på ringmuren på grund av övertidskostnader för personalen, tränger sig på med utgifter för dessa 270 nya ”gotlandics” – får vi se om denna euforiska ”öppna-hjärtat-mentalitet” även får fäste hos lokalbefolkningen…

    Att en nipprig socialtant och handläggare på migrationsverket i reportaget sitter lyrisk och berättar om att de kanske t o m kan skaffa ett hus åt familjen så att alla barnen kan få ett eget rum är någonting helt annat – som hör hemma i en naiv, dumdristig och totalt icke verklighetsförankrad verklighet som lever och frodas hos de med ”rätta åsikter” och med vana att försörja sig på skattebetalarnas medel…

    Fotnot: Region Gotland gick förra året med 79 miljoner kronor i förlust.

    • Japp! Om de inte är helt dumma i huvudet.
      Ju fler bidragstagare desto mindre får var och en av dem av bidrag. Det kommer vara så snart när alla andra utgiftsposter dräneras på resurser.
      Att man ökar flyktingmottagande betyder inte att svenskarna ska jobba lika mer och betala mer i skatt…
      Så invandrarna som är redan här drabbas av försatt resurskrävande asylinvandring och bör därför rösta på SD.
      Dumt att oss att rösta på S som lovar ökande bidrag på bekostnad av de som fortfarande jobbar. Men det är bara lönsamt ( för invandrarna) kortsiktigt.

  5. Svenskarna hjärntvättades att de måste jobba och lämna barnen på dagis………..för barn kostar riktigt mycket under den tid som de är barn.
    Nu importeras det kostnadskrävande barn, hur går detta ihop………..självklart inte alls. Det är bara ett sätt att lura naiva och hederliga människor så att de som lurar tjänar på affären antingen ekonomiskt eller ”med godhetssyndomet” troligtvis båda scenarierna.
    Sverige skulle enligt detta få redan färdigutbildade och fantastiska människor ,,,,,,,,,,,,,,,,som bara skulle bidraga……………..vi var en del som inte trodde på sagorna !

  6. Vilken hotelse: att han kommer att flytta till fastlandet! För mig får han gärna flytta dit pepparn växer!

  7. Ge Jamal en central etage lägenhet i Stockholm med plats för hela klanen, nära riksdag, media och godhetsapostlarna. Jag ställer gärna upp och drar flyttlasset dit. Ju fler arbetsskygga koranlögnare och bidragstagare som hamnar där ju fortare kan vi röka ut de pårökta miljonärskommunisterna, låtsasarbetare och balkongbiologer från maktens korridorer.

  8. Knappast förvånande.
    Han är muslim och enligt deras religion går de alltid före icke muslimer.

    • Inte nog med det, i deras ociviliserade värld går män alltid före kvinnor och barn.

  9. Får 7klövern bestämma skall han naturligt vis gå före Svenska skattebetalare och få en 4-5 rums lägenhet åt sin familj. Hoppas att (SD) får egen majoritet snart så kan vi bjuda på hemresan……

    • Jag ställer mer än gärna upp och hjälper till att få iväg 90% av snyltgästerna tillbaka dit dom hör hemma även om jag är en svensk fattigpensionär.

Kommentera