Terrorexpert: Politikerna har varit naiva

I kvällens Aktuellt analyserades gripandet av två muslimska terrorister i Göteborg och de två inbjudna var terrorforskaren Hans Brun från King’s College och Abd al Haqq Kielan från Eskilstunamoskén.

Skärmklipp

Hans Brun var inte nådig i sin kritik mot det naiva Sverige: ”Politiker och massmedia har fegat i frågan. Man har inte velat ta i den därför att det är en religiös fråga och man vill inte framställas som Sverigedemokrat”.

Lyssna på inslaget (det hackar lite stundtals och står du inte ut med det kan debatten ses på SVT Play).

 

15 thoughts on “Terrorexpert: Politikerna har varit naiva

  1. Jag skulle tro att politikerna varit både och! Många naiva, särskilt de sk godhetspolitkerna som ser ett tragiskt människoöde i varje flykting och inte inser att även om en människa flytt för sitt liv kan där dölja sig en ulv i fårakläder. Så har vi de mer medvetna politikerna, t.ex. Reinfeldt, som aktivt arbetat på befolkningsutbytet och för det får ????? från t.ex. Saudiarabien.
    Tillsammans har de ingått i en ohelig allians där i alla fall alla godhetsmänniskor (lokalpolitiker, Röda korsare, godtrogna och tillitsfulla infödda t.ex.) trott på politikerna längre upp i hierarkin.

    • Det speciellt farliga i sammanhanget är,att S-Arabien genom sitt kapital byggt upp en mängd Moskér i Absurdistan som förbreder islamistisk propaganda,än värre än svensk STATS-TV/Radio/Press m.fl.
      Av just den anledningen länkade jag till Samtiden,och det sanna reportage som Ulla redogör över,i detta medeltida land.

  2. Naiva – det sista man kan säga om våra politiker. Först lurade de oss och sen tog de sig an skrämseltaktiken. Det mest idiotiska rädslan hos folket är begreppet ’rasist’. Överallt i Europa.
    Alla, utan undantag, nekar att man är rasist.
    Varför inte medge detta ? Sjukdomen ’rasism’ dök inte upp från det blå hos människorna – det är överheten som inympade dess bakterie hos folket. Politikerna och pressen har skapat ett vapen typ bumerang. Mångkulturen, förakt och hat mot eget folk är grunderna till deras drömsamhälle.

    • Han verkar tillräckligt ofarlig. Han är född som Leif Karlsson, talar eskilstunadialekt och känner till hur landet fungerar. Det ger ett trovärdigt intryck och invaggar folk i lugn och ro med detta att islam inte kan vara så farligt.
      Han själv är nog inte farlig, bara rätt naiv och en gammal flummare från 60-talet.

  3. Press och politiker har arbetat så hårt och är inte naiva – deras mål har varit att lura oss (folket)

    Hans Brun är skämmig när han påstår att politiker har varit naiva.

    • Nej politiker är inte naiva. Dom har varit medvetna om att dom haft fel i 10 år men inte haft kurage nog att medge det.
      Nu har detta fiasko pågått så länge så nu är det att härröra till politiskt självmord att erkänna detta faktum.

Kommentera