Bokhandlaren från Brønshøj blir av med sitt medborgarskap

ISLAM. Said Mansour är den första i danska rättshistoria som blir fråntagen sitt danska medborgarskap.

Said Mansour som kallas bokhandlaren från Brønshøj berövas sitt danska medborgarskap, bland annat för att han har uppmuntrat terrorism. Det har Hovrätten beslutat.

Det är första gången i dansk rättshistoria som en gärningsman berövas sitt danska pass. Dessutom dömdes Said Mansour till fyra års fängelse och till utvisning efter avtjänat straff. I praktiken innebär detta förmodligen att han kommer att leva på provisoriskt uppehållstillstånd i Danmark.

Mansour har stöttat terrorism, har uppmanat till dödande av namngivna personer och brutit mot strafflagen om rasism fastställde Hovrätten förra veckan, och idag fastställdes domen.

-Pettersson tycker det är ett bra beslut, synd bara att han troligen inte skickas till hemlandet. Marocko är bra på att ta hand om fanatiker…

Tidigare 2014-02-12. Danmarks första terrorist spökar igen

Sam Mansour har varit i myndigheternas strålkastarljus i över 10 år och han fick Danmarks första terrordom i 2007. Mansour, dömdes till tre och ett halvt år i fängelse för, bland annat, ha uppmundrat till jihad.  ”Otvetydiga samtal för deltagande i väpnade jihad”, sade rätten när domen föll.

Sam_MansourMansour har tydligen inte lärt sig något av åren i fängelse, för nu åtalas han igen för anstiftan till terrorism.

Den marockansk född Said- eller Sam-Mansour som han kallar sig numera kom till Danmark 1983 till följd av familjeåterförening med sin syster. Han fick danskt medborgarskap i 1988 och 1992 grundade han Al Nur islamiska Foundation.

Redan 1989 startade Mansour startade sitt arbete som agitator med att dela ut flygblad med hård kritik av den marockanska regimen – Mansour som också kallas Bokhandeln från Brønshøj drev en bokhandel som blev centrum för en ström av propagandamaterial med mer och mer islamistiskt innehåll.

Från förlaget, som drevs från hans hem i Brønshøj, publicerade han under åren CD-skivor, DVD-skivor med tal och predikningar av dömda terrorister och al-Qaida-ledare, samt böcker, texter, bilder och låtar.

Hans material finns på terroristanklagelser i Danmark, Tyskland och Italien. Materialet finns också med i terroristutredningarna i Spanien, Belgien och Förenta staterna.

Hans stora politiska verksamhet var länge i polisens strålkastarljus, men det tog många år innan myndigheterna hittade bevis och som kunde sätta Sam Mansour i samband med terrorism.

Nu här han återigen arresterad och anklagas för uppmuntran till terrorism.

-Pettersson tycker att medborgarskapet ska dras tillbaka och skicka sedan karl tillbaks dit han kom ifrån…

Jyllandsposten 

24 thoughts on “Bokhandlaren från Brønshøj blir av med sitt medborgarskap

    • Tack, Mr Q, men Albin dömer latin som dött språk. Latin är inget för honom som är såååå levande glad, livlig rödgrön sprattelgubbe !

      • Latin är ett klassiskt språk som aldrig kommer att dö ut.
        ”Man talar till bönder på bönders språk och till de lärde på latin”
        “Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare”
        – Vem som helst kan fela, men ingen utom dåren framhärdar i sina fel.

  1. Utanför rubriken

    Albin kan ta och leka med flugorna.

    Nu är det Jimmie Åkesson som gäller ! Suverän, enastående Människa (med stort M). Vilken brinnande själ, vilken elegans, patos och övertygelse!
    Han är våra barn och barnbarns framtid.
    ”Sky is the limit” som han själv sa i slutet av sitt tal …. LEVE Jimmie !

      • Albinus:
        Min åsikt i detta ögonblick är: antingen du ’pratar’ med mig i latin (!!) eller inte alls.
        Vi tolererar dig ’aliqua tenus – deinde punctum.” (= i viss mån – sedan punkt)

      • Mimi varför skulle jag som aldrig studerat latin , skriva på latin. Latin är ett utdött språk. Du tolererar mig men tyvärr tolererar jag inte vissa av dina åsikter.

      • Albinus:
        Varför latin ?! För att jag vill hålla dig på avstånd. Latin är ett utdött språk, men svenska är ett levande språk, du får absolut inte ’mörda’ svenska språket genom att sätta på pränt just dina rödgröna floskler. Du och jag kommunicerar på inget språk.
        ”Quod fieri non potest. Alicui valedico”
        (= det är omöjligt. Jag säger adjö)

    • Av efterföljande framgår att utbildning tillför ”ämnet” beprövad kunskap (studier) och erfarenhet. Kunskap är inte makt utan makt att kritisera maktfullkomlighet. De som utbildning saknar är bildade förstå att makten är deras, även om detta svärd är tveeggat. Albin vill inte framstå som begåvad utan som outbildad vilket placerar hen, statministern och mig i samma grupp. Något som innebär att jag borde hålla tand för tunga och inte lura svenska folket med min makt.

  2. Om ni inte orkar titta på Islamister eller mormon liknande predikanter kolla på denna kille istället, han är garanterat inte mormon eller islamist

  3. En del människor blir förtrollade av sin ideologi, så att andra människors liv blir ointressant. Att ha en ideologi, politisk uppfattning eller tro ger en inte rätt att strunta i de mänskliga rättigheterna.

    • Nej, å det fortsatte denna man med trots att han blivit tydligt tillrättavisad!

      Nu har han dessutom större möjligheter att få större genomslag av sin ideologi då han kommer sälla sig till en stat/kalifat med likasinnade. Win-win brukar man säga va?

      Bara vänta å se om han välje IS-kalifat eller Sverige då…….

    • Tänkvärt Albin. Min analys av denna konversation är att du har ett hjärta om du inte är ett nät-troll. Så upp till bevis!!!

    • Är det inte just det som Islamister gör, struntar i
      att människor med annan tro har lika stora rättigheter
      att framföra den , och därför skär halsen av dem?

  4. Denna möjlighet, att ta medborgarskapet av någon finns om jag nu förstått rätt, inte i Sverige.
    Med den borde finnas, snarast..
    För vilket straff kan vara värre än att bli fråntagen alla kravlöst utdelade bidrag??

    • Svenska myndigheter är tyvärr befolkade av odugliga hönsarslen, så smarta lösingar är alldeles för komplicerat i detta land….

    • Det fanns en möjlighet att återta utdelat medborgarskap men togs bort av Ullsten och Romanius 1978.

      • Då får vi se till att så småningom återinföra den möjligheten.

Kommentera