Israel varnar – håll er borta från druserna

MELLANÖSTERN. Brittiska The Economist skriver om hur Israel under de senaste fyra åren undvikit att dras in i striderna som härjar vid dess gräns men att detta nu kan ändras då Israel nu varnar att de kommer att agera om den drusiska minoriteten hotas.

2015-06-23_1518

Under de senaste åren har Israel lyckats hålla sig utanför de strider som rasar i grannlandet. Av den drusiska minoriteten i Mellanöstern bor cirka två tredjedelar i Syrien och många av dem vid Jabal Drus (det drusiska berget). Dessa byar hotas nu av framryckande terroristorganisationer som al-Nusra och IS. Rapporter förekommer även om att drusiska styrkor har haft direktkontakt med dessa grupper. Druserna ber nu om hjälp och särskilt då från de druser som bor i Israel.

Premiärminister Netanyahu säger att man noga bevakar situationen och IDF:s överbefälhavare säger att ”Israel kommer att förhindra en massaker av flyktingar vid gränsen till Syrien”.

-Pettersson undrar om inte det är lika bra att Israel tar över hela Mellanöstern, det är nog enda chansen för att det ska bli fred och araberna få ett bra liv. De klarar ju det inte själva.

Läs mer om den drusiska bataljonen i IDF

Läs om den drusiska officeren som leder Golanbrigaden

6 thoughts on “Israel varnar – håll er borta från druserna

  1. Pettersson älskar att komma med verklighetsfrämmande förslag, men det är bra att Israel hjälper Druserna.

    • Visst är det minst lika verkighetsfrämmande som fantasin om det multikulturella experimentet eftersom judehatet är den drivande ideologin där. Det finns helt enkelt för många muslimer i mellanöstern för att någonting fredligt skulle kunna byggas upp. Nu är naturligtvis inte alla muslimer våldsamma, men de som är fredliga är mer eller mindre irrelevanta eftersom de våldsamma dominerar.

  2. Det är en skam för oss Svenskar att SOCIALDEMOKRATERNA erkänt PLO och Abbas samt skänker 1,5miljarder av våra surt förvärvade pengar till dessa terrorister. DET HANDLAR INTE OM MARK UTAN OM IDEOLOGI….!
    Israel är en framgångsrik demokrati och all heder åt Israel när de säger att de ska försvara den drusiska minoriteten från de planerade massmorden av islamisterna.
    Israel är överlägsna militärt och muslimer är ynkliga fega mördare så utgången är given!
    Vi stödjer Israel bäst genom att se till att sådana som Löven & Romson byts ut så fort som möjligt.

    • Finns dock en fördel med erkännandet, vi kan bli av med en hög ”statslösa” som vi inte tidigare kunnat utvisa och vi kan upphäva ”flyktingstatus” på alla ”palestinier” och repatriera dem. Innan en kompetent regering upphäver erkännandet bör vi ordna gruppresor utan returbiljett dit.

      • Argus:
        Du är verkligen en optimist….Tror du verkligen att dessa statslösa åker till sitt ”land”,som saknar socialbidrag ? 🙂

      • Här håller jag med Mr Q! Palestinierna har i snart 70 år haft chans och möjlighet att bygga en fantastisk stat. Möjlighet för att de banne mig fått bistånd från många länder hela tiden.

        Och hur har det gått?

        Ta t ex Yaras föräldrar och syskon begär nu att få komma till Sverige.

Kommentera