En ”genomskinlig” långtradare

TEKNIK. Samsung har utvecklat en helt ny teknisk lösning som ska göra det mycket säkrare att köra om långtradare. Lösningen är mycket enkel: en kamera monteras i långtradarens front och kopplas till en stor skärm som monteras på baksidan av fordonet.

På så vis kan bakomliggande fordon enkelt avgöra om ”kusten är klar” för omkörning, utan att behöva köra ut i vägbanan för att försöka kika och därmed riskera att råka ut för en olycka. Till en början är det Samsungs egna långtradare i Argentina som ska utrustas med tekniken, under förutsättning att den godkänns av myndigheterna.

-Pettersson som undviker reklam på bloggen gör ett undantag och hoppas ni köper en långtradare med Samsungs teknik så jag kommer om lättare…

15 thoughts on “En ”genomskinlig” långtradare

  1. Denna uppfinning skulle kunna fungera alldeles utmärkt – med ett absolut tillägg.

    Fler kameror som ger ett 365 grader inspelningsfält och en videostream direkt till polisen så att alla dubbelarbetande ”tiggare” som gör sitt nattpass inom tekniköverföringsbranschen hamnar på film när de ”överför lastbilens teknik” till sina egna fordons bagageutrymme.

  2. Kära ”Mary Agnes”. Jag tänkte i samma banor att den skärmen skulle inte sitta kvar i en kvar här i absurdistan.

    • Kära ”Mary Agnes”. Jag tänkte i samma banor att den skärmen skulle inte sitta kvar i en kvart här i absurdistan.

  3. Jag är en feg bilförare som kör alldeles för sakta och håller mig på småvägarna.

  4. Undra on Samsung kan utveckla ett system så man ser flyktninge som gömmer sig på långtraderen?

  5. Om en sån manick satt på en SD are skulle man se att pensionären försvann och att frågan enbart gällde invandring.

  6. Teknikens under. Men i Japan har de nog inte samma lastbilsinbrottsstatistik som i gamla Sviidenn… de skärmarna hade varit stulna inom loppet av den första körningen. Inte ens lasten, dieseln eller utrustningen får vara ifred i laglösa Sverige.

Kommentera