Kommun inför förbud mot heltäckande ansiktsplagg

ISLAM. Moss kommun i Norge inför förbud mot heltäckande ansiktsplagg för de anställda när de är på jobbet och möter invånare. Moss kommunfullmäktige tog beslutet med stor majoritet i tisdags kväll.

Förbudet ingår som en del i en övergripande integrationsplan, vars syfte är att Moss kommer att bli en föregångare på integration, skriver Moss Avis . De borgerliga partierna i rådet förklarade att syftet med förslaget är att tillåta användare att se ansiktet på de kommunalt anställda som utför tjänster åt dem, på sjukhem, i skolan eller i Stadshuset. – Att tvinga människor hur man klär sig, är något som sker i en del andra länder. Vi måste visa generositet och inte bestämma hur medarbetarna ska gå klädd när de är på jobbet, sade Eirik Tveiten (röd). Fremskrittspartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna med flera föreslog att norsk kultur och tradition ska utgöra grunden för integrationsprocessen. Den föreslaget godkändes enhälligt.

-Pettersson undrar varför det måste vara så krångligt. Integrationsplaner hit och dit behövdes inte under 500 års invandring och det blev folk av dem som kom, nåja, nästan alla men nu…

Svensk invandring under 500 år

4 thoughts on “Kommun inför förbud mot heltäckande ansiktsplagg

  1. Det mest pinsammaste med muslimer är historian, är själv uppvuxen i ett muslimskt hushåll men jag är tvivelsutan ärlig när det kommer till den där mainstream hjärntvätten
    Om the ISlAMIC GOLDEN AGE! Den varade bara från år 800 och slutade vid 1100 talet! Bara 300 år! Och sedan gick man under! ”Man tog inte flera steg bakåt utan hissen hela vägen tillbaka”

  2. Islam verkar stöka.
    Det är väl inga norska män som våldtar islamska kvinnor?
    Skyddet med klädsel måste bero på att skydda sig från islam män.

  3. ”500 år” vill Pettersson tillbaka till medeltiden? Pettersson glömde nog sin favoritgrupp, blev det folk av dem också?

Kommentera