Islamist tog selfie, blev bombad

ISLAM. En muslimsk terrorist tog en selfie, en bild på sig själv, i ett av Islamska statens högkvarter och la ut bilden på sociala medier. Men det amerikanska flygvapnet snappade upp bilden och lokaliserade platsen för det hemliga högkvarteret.

— Vår personal tittade igenom sociala medier och såg en idiot som stod vid den här posteringen och skröt om att han krigade för Islamiska staten. Och de här killarna sade att ”OK, vi har en ledtråd”, uppger Hawk Carlisle som är befälhavare inom det amerikanska flygvapnets taktiska stridsflyg.

Inom tjugotvå timmar hade amerikanska stridsflygplan släppt bomber på målet och eliminerat högkvarteret. Enligt Carlisle har det amerikanska flygvapnet ändrat sitt sätt att arbeta och att samla in information har blivit en allt viktigare arbetsuppgift.

AirForceTimes

3 thoughts on “Islamist tog selfie, blev bombad

  1. Sverige saknar vettigt folk som bör ta snabba och riktiga beslut. Sådana svenskar lider inte tillräckligt, de känner inte smärtan än. Eller är de … chickens i hönsfarmen med ödlor till vakter.
    Fjäderfän som uppföds för kött- och äggproduktion och anar inte att de kommer att slaktas utan bedövning.

  2. Det har slagit mig att många jihadister är så kåta på att stå i rampljuset, att synas och höras. Smart att utnyttja deras narcissism .

Kommentera