Miljardfusk i taxibranschen

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Taxiföretag som inte skött sig har de senaste åren fått betala tillbaka 140 miljoner kronor till Skatteverket. Det visar myndighetens siffror som Ekot tagit del av.

Men summorna som varje år försvinner som svarta pengar och löner i taxibranschen är sannolikt betydligt högre. Enligt Branschorganisationen Svenska Taxiförbundet handlar det miljarder varje år.

-Pettersson är inte förvånad, i bransch efter bransch där det finns mycket bidrag tar invandrare från Mellanöstern över och det är till stor del politikernas fel. De strör pengar omkring sig utan kontroll och de gör oseriösa upphandlingar där priserna är så låga att det inte finns en chans för dem som driver rörelser enligt lagar och avtal. Som vanligt har de enskilda människorna ett personligt ansvar men de politiker som accepterar det som pågår och de som röstat fram dem har det största ansvaret…

  • De hånskrattar åt oss

    Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

    Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

11 thoughts on “Miljardfusk i taxibranschen

  1. Tog Taxi till ett evenemang i Malmö för en tid
    sedan, åkte exakt samma sträcka fram och
    åter, men med olika Taxiföretag, åt det ena hållet
    kostade det 220, kronor, men samma sträcka tillbaka
    126 kr? Båda chaufförerna hade utländsk bakgrund?
    Den branschen borde synas i sömmarna!

  2. Godtrogenheten bland politiker är sjuklig. Att tro att affärsdrivande människor är hederliga är så vrång, speciellt med tanke på att de politikerkollegor de umgås med -utom och inom det egna partiet- ständigt sticker kniven i ryggen på dem. Ett halvt misslyckat uttalande (som Söders ”samer och judar”) stjäls och används hänsynslöst. Hur kan de tro att affärsvärlden är annorlunda?

    Detta kombinerat med utpräglad ludomani ger det sanslösa ekonomiska svindleri som världen inte skådat sedan kuppen i Köpenick.

    • Om det hade varit så väl ändå –
      att den destruktiva politiken berott på GODTOGENHET!

    • Jag vill hävda att den godtroghet och naivitet som finns i politiken finns utanför sjuenigheten. Sjuenigheten domineras av endorfinjunkies och girigbukar som fullt medvetet kör landet i botten för egen vinnings skull.

      När det gäller Björn Söder eller Jean-Marie le Pen för den delen är det ren självbevarelsedrift att avhålla sig från filosofiska eller ideologiska resonemang med politiska meningsmotståndare eller journalister till dess att makten är säkrad. Om det man säger är sant eller har ingen som helst betydelse under rådande situation. Man måste lära sig att bida sin tid.

    • Där kan vi snacka om korruption, i våra domstolar med starkt saltade räkningar från advokaterna.

  3. Jag antar att det skall vara 140 miljoner som har betalats tillbaka. Det räcker för kostnaden för ensamkomande skägg i 2-3 dagar.

Kommentera