Rumänska zigenare lurar staten på miljoner

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Lukten av otvättade kroppar, svettiga fötter och rutten mat fyller näsborrarna när du kliver in i huset Jyllingevej 54 i Köpenhamn, där upp till 40 rumäner delar på fyra rum, en toalett och ett bad. Hus på 142 kvm är packad med slitna madrasser utspridda på smutsiga golv.

Ekstra Bladet, i samarbete med TV3 Danmark sänt reportrar under täckmantel till den kriminella, rumänska miljön i Danmark och och konstaterar huset på Jyllingevej är bas för omfattande brottslighet.

Huset förvaltas av rumänska Danciu Grancea, som i dokumentären ”Jakten på gangsters från öst” förklarar hur han importerar rumänska rövare med syfte att lura den danska regeringen.

I Rumänien är han dömd för att pengaförfalskning och för att importera stulna lyxbilar från Italien. Men den östeuropeiska gangstern har tydligen inte avslutat sin brottsliga karriär enligt Ekstrabladet som träffat honom under falsk identitet.

På filmen försöker han engagera de två journalister i bedrägerier och pratar öppet om hur man fuskar och lurar danska staten på hundratusentals kronor med ekonomisk brottslighet. Kan du låna pengar kan du köpa telefoner, bärbara datorer, TV. Du kan göra vad du vill, säger han.

Läs mer på Ekstrabladet om zigenarbrottsligheten.

-Pettersson undrar när Expressen och svenska TV3 ska göra liknande reportage här för vi kan vara övertygade om att det är ännu värre i PK-Sverige än i Danmark där de talar öppet om problemen…

12 thoughts on “Rumänska zigenare lurar staten på miljoner

    • Min första tanke är risken för smittsamma sjukdomar. Finns tydligen TBC i lägren i alla fall i Sverige.

      • Ja de bär runt på mycket…Ohyra är säkert inget sällsynt, bland dessa charmörer !

  1. Och nu tycker Pettersson att vi skall engagera oss i romernas trista öde även i utlandet, vi har allvarligare problem att ta hand om nämligen våra egna.

    • När du menar våra egna problem, är det alla våldtäkter, mord, skottlossningar, rån, pensionärer som svälter, skolbetyg etc. som du tänker på?
      Om det är så, vad har du för lösning på problemen?

  2. Det Svensk press behöver är journalister för det finns inga i Sverige.
    Vi behöver även en regering för det har vi inte haft sedan Erlander avgick.

  3. Hotel Paradiset, en romsk ”solskenshistoria” i Bulgarien, ”snart nära dig”…

  4. Sverige var ett av världens bästa länder att leva i. Varför gör man det nu i allt raskare takt till det sämsta och otryggaste landet där det inte råder krig. När ska Löfven och hans medbrottslingar komma ut ur garderoben och ta sitt ansvar.

  5. I Sverige är det viktigare för pressen att begå allvarliga inbrott i databaser för att leta om någon Sverigedemokrat i affekt skrivit negerboll eller jävla muslim på Avpixlat, än att hjälpa de i Sverige boende tidningsläsarna att slippa bli utsatta för grova brott

Kommentera