Resultaten rasar i utsatta skolor

INVANDRING. Stockholmsskolor med en hög andel barn som lever under tuffa förhållanden har kraftigt försämrat sina resultat, enligt Svenska Dagbladet. Nu får de ansvariga i utbildningsnämnden kritik av stadens revisorer, för att man inte lyckats vända trenden. Förklaringen till utvecklingen varierar. Det förra skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) menar att den största bidragande orsaken är att andelen nyanlända flyktingbarn blir fler.

-Pettersson läser att de politiskt ansvariga får kritik men det är fel politiker som får kritik, det är inte de i utbildningsnämnden som ska kritiseras utan de som tillåter massinvandringen…

6 thoughts on “Resultaten rasar i utsatta skolor

  1. Mångfalt har inget pris. Den är obetalbart på alla sätt. Undra om ordet mångfalt har haft en helt annan innebörd från början eller om detta verkligen var meningen med det.

  2. Resultaten rasar i de svenska skolorna på ”utsatta områden”, kan då inte det politiskt korrekta etablissemanget enkelt räkna ut att om de stannar i sina länder så är det en win-win, för enligt PK-etablissemanget så kommer det nästan bara ”kirurger och avancerade forskare” därifrån.
    Varför ta hit människor som misslyckas, låt de stanna i sina länder och utbilda sig, sedan kan de komma till Sverige om de önskar !
    Dessutom behövs de i sina länder.

  3. ”Det är oroande att grundskolor med minst gynnsamma socioekonomiska förutsättningar har försämrat sina kunskapsresultat”, skriver revisorerna i sin årsberättelse:

    På korrekt svenska lyder det:

    ”Det är oroande att grundskolor med högt antal invandrare har försämrat sina kunskapsresultat”, skriver revisorerna i sin årsberättelse:

    Vad är då lösningen? Att ta in fler invandrare?

    Är det någon som tror att chefsgrisen på AB Jan Helin eller Henrik Schyffert skulle sätta sina barn i Bredängsskolan?

Kommentera