Försvaret ej välkomna på Nationaldagsfirandet

https://twitter.com/C_Westling/status/586465336666513408

-Pettersson tycker att det känns som PK driver med oss, låt de som påstår sig vara kränkta kränkas…

Vid firandet, som hålls på museiområdet på Gammlia i Umeå, ska bland annat nya medborgare välkomnas. Och Försvaret ville att det årliga firandet av Garnisonens dag skulle sammanfalla med nationaldagsfirandet.

– Tyvärr är det så att många nya svenskar kommer från traumatiska förhållanden. Det kändes inte rätt att ha militärfordon på området, säger Lillemor Elfgren, programsamordnare vid Västerbottens museum, till SVT:s Västerbottensnytt.

Samtidigt säger Elfgren att arrangörerna inte fått några särskilda indikationer på att någon grupp skulle kunna ta illa upp.

Lillemor Elfgren tror alltså att nya svenskar tar illa upp av det svenska försvaret som inte varit i krig på 200 år, snacka om fördomar.

10 thoughts on “Försvaret ej välkomna på Nationaldagsfirandet

  1. Det måste vara en mycket naiv person Lillemor Elfgren som tror de nyanlända inte tål se militära fordon och kanske vapen också.
    Det som visat sig väcka stort intresse bland de nyanlända är vapen, naturligtvis önskar de se vad militären kan ställa upp med.
    Besökarna bland de nyanlända kommer att bli kraftigt reducerat om inte militären får ställa ut, mot vad det annars skulle blivit.
    Militär utrustning är alltid intressant att beskåda, även för svenskar.

  2. De amöbor som känner sig kränkta får tillåtelse att flytta till ett land där det är absolut förbjudet att införa vapen av alla de slag, om han kan hitta något.
    Jag är helt övertygad om att det inte finns en enda invandrare som ställer upp på alla dessa s.k. kränkningar. det är endast ett antal svenska parlamentariker som blir kränkta av att behöva leva i sverige.
    Samtliga dessa höjdare borde omedelbart kastas ut ur landet.
    Det gäller 300 riksdagsledamöter ner till alla alla företagsledare.

  3. En del nyanlända är ju bestörta över korset i vår svenska flagga. Ska flaggan också förbjudas?

    Se de bilder när svenska och andra länders militär når krigsdrabbade zoner. Befolkningen är jublande glada och tackar för hjälpen. Är det när de kommer till Sverige som de upplever trauman av vårt svenska försvar?

    Twitteflödet är allt annat än positivt…
    https://twitter.com/Gnoego/status/586454592117874688

    Den här kommentaren säger något som borde få ansvariga att haja till.
    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/04/skc3a4rmklipp4.png

    • Just det håll käften och gör som du blir tillsagd att göra av diktator Stefan Rövhålet.

  4. Helt fel, de nya svenskar gillar ju vapenmakt. Kanske ville kommunen inte verka klena men militären som inte ens skjuter i luften. Klart de blir kränkta då.

  5. Absurdistan är mer restriktiva än Islamska Turkiet….
    Där har man skrivit om lagen för deras troende.Den reformerade lagen innebär,att dessa nu tillåtes använda papper på toaletten !! Dock framhålles att vattnet fortfarande är det viktigaste för renligheten……
    Detta sker år 2015 enligt vår tideräkning !

  6. Vore konstigt om nysvensken känner sig välkränkt av vår försvarsmakt men inte av Pride paraderna som snart finns i var och varannan stad..

Kommentera