Långfredagen – sorgens dag

Alla ni som vandrat på erfarenhetens stig kan berätta om hur fruktansvärt tråkigt det brukade vara på Långfredagen. Det skulle vara stilla och tyst, för detta var den stora sorgens dag när Jesus dog på korset. Man fick inte utföra onödiga sysslor, alla barn skulle vara lugna, helst inga lekar, maten var enkel och radio och senare TV skulle helst vara avstängda. Inga affärer var öppna, inga restauranger eller klubbar heller. Det var helt enkelt skittråkigt. 

Religion var en allvarlig sak och den skämtade man inte om. Detta var dagen då vi skulle minnas Jesus lidande genom att slå varandra med påskriset. Jesus eller Isa som han heter för de rättrogna och fredliga är också muslimernas profeter och sådan ska man inte skoja om som ni vet, därför bör ni inte titta på nästa sida…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lindström, Bonton AB 

7 thoughts on “Långfredagen – sorgens dag

  1. Här kan vi skämta om nästan allt, även Långfredagens förmodade korsfästning, men vad hade hänt om det handlat om Muhammed… ??

  2. Jag säger då det, klåpare finns i alla branscher, tydligen i korsfästarbranschen också.

  3. Jesus dog för oss alla och han kom med kärlek det är något vackert det !

    • Framförallt sa Jesus att det är frivilligt att tro….-kristna sa aldrig att de som inte tror ska dödas! Stor skillnad alltså på religion och IDEOLOGIER som den ”snälla” nazismen eller den bestialiska halshuggar IDEOLOGIN islam!

  4. Svartrockarnas ok har vi befriat oss från, men nu har vi en ännu jävligare motståndare att bekämpa. Trägen vinner! 🙂

Kommentera