Nästan gratis camping, men bara för zigenare

HELSINGBORG. Kommunen öppnar nu Stenbrogårdens camping för stadens tiggare. Samtidigt ska tältlägren i parkerna bort.

Det stundar nya tider för EU-migranterna i Helsingborg. Under april månad får de ett ställe att bo på under sin tid i Helsingborg. Platsen är Stenbrogårdens camping på Rausvägen i södra Helsingborg.

– Vi vill förbättra förhållandena för våra EU-migranter samtidigt som vi vill återta och städa upp i stadens parker, säger Per Pehrsson på kommunen som samordnar en grupp aktörer i Helsingborg som är engagerade i frågan.

Att kommunen agerar på det här sättet har flera orsaker. Sedan årsskiftet har saker förändrats som gjort den nuvarande situationen svårhanterlig. En orsak är att antalet migranter fördubblats. En annan är att det har skett kriminella handlingar både mot och mellan migranterna i form av slagsmål vid butiker och anlagda bränder mot lägren där de bor.

Utöver det har nedskräpningen vid lägren blivit så omfattande att medborgare hört av sig och klagat till kommunen.

Därför öppnar nu kommunen Stenbrogårdens camping dit migranterna hänvisas. De får tält, sovsäckar och liggunderlag via Svenska kyrkan och på platsen finns toaletter, duschar och en del möjligheter att laga mat.

– Kommunen står för sophantering, bevakning och får på samma gång en bättre kontaktyta mot migranterna och kan lättare göra riktade insatser, säger Per Pehrsson.

Det blir dock inte helt gratis för migranterna. Boendet på campingen kommer att kosta en slant.

Man lägger en symbolisk summa, inte så hög att det urholkar det de får in på en dag, men vi tycket att det är mer värdigt för dem, säger Per Pehrsson.

Hur stor summan blir är ännu inte bestämt men det handlar om under 30 kronor per person och natt.

-Pettersson antar att under 30 kronor per natt även gäller alla andra turister i Helsingborg, och att kommunen står för städning och sophantering för samtliga invånare också – det är självklart så, allt annat vore diskriminering…

Stenbrogårdens Camping     HD

22 thoughts on “Nästan gratis camping, men bara för zigenare

    • Sen att tala med f y r a av dessa Bulgariska zigenare,ger ju ingen bild av vad de andra hundratalet,enbart i Helsingborg anser !
      Ut med skitet en gång för alla…..

  1. Turismen de som betalar blir NOLL. Det kommer att svida för SVENSKA skattebetalare.
    Ursäkta jag vet att de politiskt korrekta älskar detta, vidrigt !

    • Jag skulle så väldigt gärna vilja se en ny turistfilm som sändes ut till alla världens länder.

      Det är ju inte redigt att dom visar upp det gamla Sverige som många av oss växte upp i.

      Falsk marknadsföring.

      • INGEN betalande turist vill komma till misären, alla människor är ju inte naiva.

      • angelicaplacet
        Man kan inte leva på ”gamla framgångar”, Sverige och resten av världen är föränderlig, tyvärr.

      • angelicaplacet
        Idag så såg jag förändringen återigen, det blev kolsvart mitt på dagen och det var inte trevligt.

      • Ja,visst är det så.Men dom måste förändra dom ”gamla framgångarna” och visa upp det ”öppna samhället” på turistfilmerna.

  2. Finns det någon från Hgb. trakten som känner till om campingen vid Råå vallar fortfarande fungerar som asylboende?

  3. Ta betalt, det är inte klokt att vissa ska leva på andra! Eller, förbjud tiggeriet och sluta kalla det eu- migration, det visar bara på vilket tramsprojekt EU är!

  4. Undrar om Perhsson vet om att EU bidrar med c.a 30 miljarder till Rumänien för att få bland annat zigenarna att förändra sina liv och sin invanda livsstil.

    Pengarna finns i Rumänien.

    • Tror att de som tidigare,kommer att utplacera dessa i stadens övriga ghetton…Finns tillräckligt med sådana i ”Sundets pärla”.
      F.ö. lär ICA-Maxi nu glädja sig över zigenarinvasionen,och en utökad kundkrets..även i södra delen av Hbg.Värre för polisen som tvingas åka genom hela stan,för att nå Campingen !

Kommentera