Min tro har inget med terrordåd att göra


ISLAM. Det är Nour Edriss som i en debattartikel i Sydsvenskan står för ovanstående rubrik och kommer med argument att islam inte har något med våld och terrorism att göra. Nour är övertygad om att hennes religion är den rätta.

-Pettersson har svårt att köpa hennes resonemang. För det första är inte islam en religion utan en ideologi. Det finns miljoner fridsamma och trevliga muslimer. Men de är inte fridsamma tack vare islam, utan trots att de är muslimer. De följer inte koranens och hadithernas klara befallningar. Om de missförstått sin religion får de själva avgöra, men koranen och haditherna är solklara på många punkter där det är salafisterna, jihadisterna och Kalifatets hejdukar som står för att genomföra den onde profetens ordagranna befallningar till sina anhängare….

I Koranen står följande: ”Om någon dödar en människa skall det anses som att han har dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som att han har räddat hela människosläktet.” Solklart kan tyckas men dessa rader avser endast muslimer av rätt sort. 

Det står också i koranen att ”De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från sitt land”

Det finns tolkningar i koranen som rättfärdigar dödandet av otrogna som kristna och judar, som otrogna räknas även alla muslimer som förespråkar demokrati och som röstar i allmänna val. Otrogna är även shiamuslimer, muslimska regimer som inte infört sharialagar och regeringar som samarbetar med islams fiender. Till och med regeringar som tillämpar sharialagarna men som har goda relationer till västmakterna kan mördas.

Så något är fel med koranen och islam, Al-Qaida, ISIS, Hamas, Nusra-fronten, Boko Haram, Hizbollah, PLO, Muslimska brödraskapet, al Shabab, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Fatah, Nusrafronten, talibanerna och alla de andra mördargängen finner alla stöd för sina gärningar i koranen.

Muslimer bråkar i islams namn från Gibraltar till Filippinerna. I Kina, Thailand, Ryssland, Kosovo, Mellanöstern, Afrika osv. De slåss med judar, kristna, ateister, hinduer, buddister och med andra muslimer alltid under stridsropet Gud är stor, Allahu Akbar och att påstå att det inte har mågot med islam att göra låter rätt dumt. När muslimer är inblandade i 90 % av världens väpnade konflikter så beror det inte på något annat än islam…

Gå gärna in på Sydsvenskan och rösta om vad ni anser om Nour Edriss debattartikel.

2015-03-23_1150


40 responses to “Min tro har inget med terrordåd att göra

 • kjelle

  ….och bilar har ingenting med bilolyckor att göra…..

  Gilla

 • Karl Johansson

  Guantanamo ska det vara….vi kommer att behöva flera i framtiden, Sverige har 350 IS terrorister till att börja med att skicka dit. Ett bra ställe, krigets lagar gäller, – inga sharia lagar men de tas om hand på lämpligt sätt utan tjafsiga domstolsprövningar….

  Gilla

 • levandetro

  ja där ser man att Karl Johansson är en riktig litet nassesvinen, fy fan du är inte ett dugg bättre än muslimsvinen

  Gilla

  • Karl Johansson

   Kalla mig vad du vill, nassesvinen var stora humanister jämfört med MUSLIMERNA i IS som du förvarar….Återigen levandetro VARFÖR ringde inga kyrkklockor i Sverige när IS skar huvudena av 21 kristna kopter i Libyen ?
   Världen behöver fler GUUATANOMO – läger för terrorister, Sverige har något 1000-tal MUSLIMER vi kan skicka dit till att börja med!

   Gilla

 • Alex

  ….. Inte alla muslimer är terrorister men nästan alla terrorister är just muslimer…

  Gilla

 • Albin

  Alla religioner är den rätta, och varje individ är ansvarig för sina handlingar.

  Gilla

 • bonn

  Eller hur!!!!!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Men på 70 -talet behövde ju inte kvinnor tillhörande islam gå omkring med slöja.

  Gilla

 • ossie

  Bullshit !!

  Gilla

 • Karl Johansson

  Tyvärr blir det tuffa hårda ord och omdömen ibland, men det är tyvärr så verkligheten ser ut, vi får hoppas vi kan stoppa eländet i tid, innan ideologin islam fått för stort inflytande och fotfäste. Som sagt värre än nazism, fascism, kommunism…

  Gilla

 • Karl Johansson

  Vill man veta vad islam är ska man lyssna när RLM intervjuar Bertil Malmberg på youtube, – då får man hela bilden! Islam är en ideologi armerad med litet religion och det är en dödlig cocktail. Det gäller att sätta ner fötterna fort och hårt för varje eftergift tar islam som en seger. Jag ser islam som en IDEOLOGI från HELVETET och SATAN själv är dess chef som ger order om halshuggningar och bestialiska avrättningar, islam är värre än nazismen och skulle vara förbjuden i Sverige om vi inte var så flata. Att det kan vara acceptabelt att prata om att slakta och mörda oskyldiga människor som det görs i sharia är häpnadsväckande att det är lagligt.
  UT MED SKITEN OCH DESS UTÖVARE UTANFÖR MITT FOSTERLAND SVERIGES GRÄNSER!!

  Gilla

 • Adonaj

  Samtidigt kommer det då att i september öppnas en moské i Köpenhamn för kvinnliga imamer. (intresset från skäggegubbarna är svalt)
  Jag undrar följande, kan vem som helst kalla sig imam. Så vitt jag vet finns det ingen vedertagen utbildning för detta. Var finns deras pro forma och examina.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6123643

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Just det överraskade mig i går.Såg i nyheterna från Berlin,att judar,islamister och andra godtrogna hade samlats för en cykeltur vid Pariser plats.Mitt bland dessa avarter,fanns även en huckleklädd kvinna,som kallade sig ”Imam”…Min första tanke till föreställningen var,vad gör man inte för att få bidrag från Staden ?

   Gilla

 • Guran

  Det finns bara en enda sann religion. Det vet väl alla att Oden, vile och Ve dödade jätten Ymer, och av hans kropp skapade de sedan jorden och himlen o.s.v. 🙂

  Gilla

 • jockfall

  Denna feminina person har inte alla hästar hemma. Tydligt.

  Gilla

 • jockfall

  Hon kanske tror på tomten också? Sök en läkare och få ett recept är mitt förslag.

  Gilla

 • BH

  Islam har flest anhängare bland analfabeter, tror fan att de inte vet vad står skrivit i satans sagobok. Gamla gubbar säljer ut valda delar till åhörerna, som i en salig lyckorus sväljer allt galenskab besinningslöst. Stackars tjej som skolgång till trots inte har vett att genomskåda vansinnet!

  Gilla

 • grregory

  Joda så att ehh.. kan hon inte dra den om Rödluvan också?

  Gilla

 • Mamma till hela världen

  Nä, och korstågen hade inget med kristendomen att göra..
  Är det verkligen så lätt att slippa ta ansvar, så har de ju samtidigt tagit bort ett av favoritargumenten…

  Gilla

  • Lillian Brown (@Lilliangirl4)

   Korstågen var ett försök att ta tillbaka det heliga landet och omgivande områden som var kristna innan de muslimska barbarerna erövrade och tvångskonverterade dem. Jämför med vad vatikanen säger idag, att våld blir nödvändigt mot IS. Islam var knappast fridsammare på medeltiden.

   Gilla

   • Mamma till hela världen

    Ja, jag har definitivt inte påstått något annat. Det jag menar är att när man hör vänsterns argument när man kritiserar islam, är att: ”tittta på korstågen! Breivik är kristen! osv osv. Med artikelförfattarens ingångsvinkel kan vi rättfärdiga allt skit någon gör med att ”Breivik har inget med kristendomen att göra” och på så sätt behöver vi inte ta ställning, Självklart har Islam med terrorism att göra, och jag tycker de försöker komma undan (och lyckas med det) genom att påstå att Islam är fredens religion.

    Gilla

 • månkultur

  Det är sant att Islam är en fredlig religion,
  men det är även sant att islam är en våldsam krigsreligion.
  Båda levnadssätten lärs ut i Koranen.
  Båda har rätt – de som lär ut krig och de som lär ut fred.
  Det är det som gör koranen så fantastisk –
  att du kan rättfärdiggöra vilket beteende som helst. Gott eller ont.

  Gilla

 • Grune

  Jag bekänner mig till den enda sanna religionen nämligen Pippi Långstrump.

  Gilla

 • Grune

  Om det nu är som hon säger, varför utrotar inte dom som anset det vara så dessa terrorister. Dom svärtar ju ner hela deras religion och skulle därför inte vara värda att leva.
  Nej det är och förblir på det viset att dom som bekänner sig till islam inte räknas till släktet Homo sapiens, utan deras närmaste släkting är MÖRARSNIGELN.

  Gilla

 • Pica pica

  Islam skrämmer skiten ur mig! Iofs känner jag några bra muslimer men de är inte ”hängivna” utan ifrågasättande.

  Vad jag reagerar emot (en av många saker) inom islam är att man inte själv får välja, man föds till muslim och man får inte ändra sig. Man får inte konvertera till en annan religion eller bli ateist för då ska man dödas.

  Om det nu är den enda rätta tron så borde de vara mer säkra på att folk vill stanna kvar?

  Gillad av 1 person

 • månkultur

  Även om man skulle köpa argumentet att Islam inte har något med terrorism att göra så kvarstår ett STORT problem ändå. Kvinnoförtrycket. Media vill få oss att tro att terrorismen är extremism och att alla andra uttryck för islam är normala. Men terrorismen är det extrem-extrema. Det ”vanliga islam” som kvarstår om man räknar bort terrorn är mycket extremt med västerländska mått räknat. Det är inte normalt att kvinnor ska underkasta sig mannen och att man måste tillbe en stenbyggnad i öknen fem gånger om dagen. Islam är är EXTREMT, även utan terrorismen.

  Gillad av 1 person

  • Malmöbo

   ”Månkultur”: Var någonstans i Koranen står det att kvinnan ska underkasta sig mannen och man ska tillbe stenbyggnad?

   Gilla

   • Stenbock

    Skall i n t e din fråga lyda, ”Var står det inte ”?
    Du är inte sååå dum,som du utger dig för att vara….trots din härstamning !

    Gilla

   • månkultur

    Mannen bestämmer:
    ”Upplever ni uppror från kvinnornas sida, ska ni först tala till dem, sedan får ni överge dem i sängen, sedan får ni som sista alternativ slå dem.”4:34.

    Fem gånger om dagen, mot kaaba, en stenbyggnad:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Salah

    Gilla

   • Anna

    Det star ingenstans men det praktiseras! Värre kan inte bli!

    Gilla

   • Malmöbo

    Men ”månk” du skrev att ”Det är inte normalt att kvinnor ska underkasta sig mannen och att man måste tillbe en stenbyggnad i öknen fem gånger om dagen.”
    Och jag frågade var i Koranen de påståenden som du påstår står. Att man ber mot en viss riktning är inte desamma som att be ett visst föremål, eller?
    Och att kvinnan ska underkasta sig mannen står inte Heller som du själv skriver.

    Gilla

 • Varg i Veum

  Det var ord och inga visor av Pettersson. Svåra att argumentera emot även för mig som ibland försöker vara standin för islamofiler och muslimer (efter att ha studerat dem länge har jag lärt mig deras tankestrukturer) som inte vågar diskutera tron av rädsla för att få sina förutfattade meningar om islam synliggjorda.

  Men vem är denna människa att tala om för muslimer som IS att de inte är muslimer? Påstår hon att folk inte är vad de definierar sig själva som? Slutligen är det lite komiskt att hon uppmanar folk att läsa koranen, som om det skulle göra saken bättre 🙂 Faktum är att vi som kallas ”islamofober” gjort just det…snarare borde hon, om hon vill skydda sin ideologi, uppmana folk att INTE läsa skiten.

  Det lustiga är när man då visar på att man har läst vad som faktiskt står i koranen, då tar diskussionen en annan vändning, då ”har man inte förstått” eftersom det bara är sk ”lärda” som kan ”tolka rätt”.

  Gilla

 • Malmöbo

  Pettersson : det är fan måndag, är du fortfarande full?
  Eller ska jag behöva rätta dig igen?

  Gilla

 • malmobon

  Mycket bra skriven artikel Pettersson. Hemskt att man skall behöva sätta sig in i religioner igen, bara för vi har en 7-klöver som inte fattar ett dugg.
  Måste man lära sig vem står för vad och varför dem alltid kommer kriga, samt har som mål att erövra hela världen.
  Koranen är deras lagbok, och denna får inte ändras.
  Denna skrevs med en anledning, och det var att för att erövra världen.
  Wahabiter som Saudiarabien förespråkar är förbjuden i Pakistan, där den kom ifrån. Churchill var en anhängare av denna, o andra muslimska tolkningar skyller därför skulden på engelsmännen.
  Han beviljade bidrag till byggandet av moské i London, som tack för hjälpen. Just denna inriktning som har sharialagar. Därför kan inte något annat land kritisera denna, för så lägger man sig i deras inre angelägenheter, och gömmer sig bakom att det är deras religion.
  ISLAM ÄR INGEN RELIGION. DEN SKALL BORT OMEDELBART.

  Gilla

  • Grune

   Och koranen är ingen lagbok, det är en SAGOBOK.
   Den är precis lika sann som Bröerna Grim.
   Fan vet om inte Bröderna Grimm är sannare.

   Gilla

 • Blodsven

  ”-Varför bär jag slöja”? -Därför att jag är övertygad om att min religion är den rätta”?????
  Då har hela världen äntligen fått den logiska och vetenskapliga förklaringen….

  Gilla

 • Karl Johansson

  Islam är en IDEOLOGO från HELVETET och SATAN dess chef som ger order om halshuggningar och bestialiska mord!
  Enda orsaken att den accepteras och finns är att vi är flata i väst och går på snacket om ”religion”….Sverige har aldrig haft islam och det finns goda grunder att förbjuda den, MYCKET godare grunder än att förbjuda nazismen….
  Nazismen uppmanar INTE till mord och slakt på oskyldiga, det gör Islam och därför skulle den kastas ut ur Sverige med huvudet före!

  Gillad av 1 person

 • Göran Lundbom

  Citat från artikeln: ”Islam är en fantastisk religion.”
  Det lustiga är att jag läste fel först och kom därvid direkt fram till sanningen! Jag tyckte nämligen att det stod ”Islam är en fanatisk religion.”

  Häpp!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: