Le Pen kommer att skrälla

FRANKRIKE. Det är ingen tvekan om att invandringskritiska Front National kommer att storskrälla i morgondagens franska lokalval, skriver SvD:s Teresa Küchler i en analys.

”Vadslagningen handlar i stället om exakt hur högt den skrällen kommer att ljuda och, på längre sikt, om partiledaren Marine Le Pen om två år kan skrälla hela vägen in i presidentpalatset”, skriver Küchler.

Hon beskriver hur den centrala partiledningen noggrant granskat alla valbara lokala politiker inför valet för att undvika obehagliga överraskningar. ”Facebook-konton och annan närvaro på sociala medier har finkammats efter antisemitiska, islamofobiska eller homofobiska uttalanden. För det är partiets lokalvalda som Marine Le Pen vill använda som bas för att bygga upp en respektabel kampanj åt henne själv inför presidentvalet år 2017.”

-Pettersson ser att så gott som alla svenska medier kallar Front National ett högerextremt parti. Det kan inte vara extremt att vara för sitt land och emot utomeuropeisk invandring. Det är Sverige som är extremt.

  • En återgång till traditionella värderingar, att främja den lokala traditionella kulturen.
  • Utträde ur EU och andra internationella organisationer, alternativt största möjliga oberoende av dessa.
  • Inrättandet av tullar och andra protektionistiska åtgärder mot billiga importer.
  • Stoppa invandringen, särskilt av individer från utomeuropeiska länder.
  • Konservativ nationalism
  • Samarbetar med Sverigedemokraterna i EU

22 thoughts on “Le Pen kommer att skrälla

  1. Le Pen förebådar vad komma skall i Europa, även i Sverige. Håll koll, för att komma ikapp, om möjligt.

      • Jo det kan det visst vara, Sverige hoppas på att slippa islam och invällande bidragstagare och det hoppet är falskt .

      • Alias Lena, vi lever alla på hoppet, utan hopp kan vi dra något gammalt över huvudet.

      • Albin
        Nej det tänker vi verkligen inte göra, det räcker och blir över med alla ”lasar” som muslimerna drar och täcker in ”huvudet” med.

    • Äntligen någon som inte lider av rysskräck. Putin är den enda garanten mot att USA genom NATO tar över Europa och gör det till 51:a delstaten

    • Har Putin blivit Sverigevän, i sådana fall behöver vi inte satsa på att bygga upp försvaret. Snart kanske Gotland är”befriat”.

  2. Jag önskar dem lycka till, vi behöver samma lycka i Sverige. 87% har inte förstått och fredrik reinfeldt säger att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. PLUS säger han att Sverige inte tillhör det Svenska folket. = En grov kriminell Landsförrädare som bör utvisas från Sverige på livstid = Samma med dessa sju klövern som skadat oss mycket svårt.

    • Nä, svetsarn och hans fårskock står och kliar sig i huvudet och är ”skrämda” över att deras propaganda för massinvandringspolitiken inte fungerar, varken här eller i Frankrike (eller någon annanstans). Jag tror vi snart får se mer propaganda om att folket måste utbildas i islam för att inte ha så stora ”fördomar” om det multikulturella experimentet.

      Kanske får vi se en muslimsk dokusåpa likt den där som går på SVT nu där gamla och unga ska leva tillsammans i nån månad. Att man stoppar in en slöja överallt på bilder för att visa hur ”mångfaldsvänliga” alla är har vi redan sett under några år. Inte ens det verkar ha hjälpt mot ”fördomarna”.

Kommentera