Det är lugnt i Göteborg

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Anneli Hulthén, S,  kallar till presskonferens och säger att läget är lugnt.

”– Det har varit lugnt i Göteborg i nästan ett år, vi får inte glömma det. Det målas upp krigsbilder att här skjuts det stup i kvarten. Det gör det inte, ”säger Anneli Hulthén i en lång utläggning om att invånarna – och Göteborgspolitikerna – måste våga manifestera sin trygghet.

Hulthén menade också att det är tillgången till vapen, den illegala införseln över gränsen, som är det mest akuta problemet.

-Pettersson vill inte vara med när det blir drag i Göteborg. Både 2013 och 2014 var det mer än 50 skjutningar per år. Alltså en i veckan och Anneli Hultén säger att det varit lugnt i Göteborg i ett år…

2015-03-19_2144

Inget nytt under solen. Som vanligt slår anmälda våldsbrott rekord. Jag noterar att det är 30 316 fler våldsbrottsanmälningar 2011 jämfört med 2004. Det är fler än det totala antalet anmälningar som gjordes 1975.

De svaga siffrorna till vänster är folkmängden som hade behövts för att matcha 1975 års siffror. Till exempel, om vi 2011 hade haft samma förhållande folkmängd/brott som vi hade 1975 så hade Sverige haft 35,2 miljoner invånare.

Affes  GT 

18 thoughts on “Det är lugnt i Göteborg

  1. Från Pelle Svanslös värld idag: Det är lugnt, sa Bill. Lugnt är var det är, sa Bull.
    Undrar vem som är Måns, och vad han har sagt..!?

  2. Det är sa helsikes lugnt i Göteborg! Den storyn är 5 ar gammal. Varen 2010 har jag sett en norsk doku som handlade om att pa arets första 5 manader har skett över 100 bilbränder i Göteborg!!!!! Svensk media teg men normännen -som är känd- hade mer lust att granska sanningen om den ”perfekta landet”! 2010 hösten sitter jag i Hamburg pa ett hotellrum och tittar pa TV. En kort intervju med en polisman som beklagar sig att bilbränderna i Hamburg har ökat mycket kraftigt i ar!!!! Han trodde att vid arsslutet siffran är pa 100 bränder.????
    Alltsa Göteborg ——- 500000 invanare —–bilbränder i arets första manader över 100!

    Hamburg——- 3 milj invanere och —bilbränder vid arets slut ca. 100!!!

    Dessa siffror säger allt hur läget är i Sverige! Jag undrar om denna 87 % är medveten om detta?

  3. Hon pratar så mycket skit att man skulle kunna använda det som utfyllnad i kanalen.

    När inte ens de småkriminella vågar sig ut själva efter mörkrets inbrott. Då har det gått långt.

  4. Hon har helt rätt, det är lugnt i Göteborg. Vänta ett par år till, så ska ni få se på grejor!

  5. Såg precis 21,00 nyheterna på SVT som hade ett lååångt reportage om händelsen, många fick uttala sig, kommunstyrelsens ordförande, Janne Josefsson, polisen osv.osv.
    SVT och de inblandade missade något viktigt när de försökte beskriva utvecklingen och vad som behöver göras, inte en enda gång nämndes ordet ”massinvandring”.
    Reportern nämnde olika rivaliserande gäng och då beskrevs de komma från olika statsdelar i Göteborg. Detta var genomgående konsekvent och känns väl igen, ursprung får INTE nämnas! Detta ekade falskt, att beskriva de inblandade gängen med utgångspunkt från namnen på stadsdelar i Göteborg.
    Både Socialdemokraterna och Moderaterna har ett stort ansvar för samhällsutvecklingen, grundproblemet är röstimporten och massinvandringen, att låta sig styras av Miljöpartiet till att ta emot obegränsat antal bidragsturister är vansinnigt, där har dessa partier gjort fel som låtit Miljöpartiet bestämma, de har trots allt bara c:a 6% av väljarkåren bakom sig och är värsta sortens tokskallar!
    Reinfeldt satsade på jobbskatteavdrag och en gigantisk social nedrustning, sålde ut all statlig egendom och satsade100 tals miljarder kronor på massinvandring samtidigt som svensk skola nedrustades och skolresultaten blev miserabla, järnvägsunderhållet eftersattes kraftigt och bostadsbyggandet avstannade. En sådan politik är helt ansvarslös.
    Problemen i Göteborg är desamma i hela Sverige och detta kommer bara att eskalera.
    Jag befinner mig i ett land med 60.000.000 invånare men här är det mycket, mycket mindre kriminalitet än i Sverige med 9.000.000.Ddet handlar också om vilka SIGNALER samhället sänder ut, att kasta sten på polisen exempelvis här skulle få konsekvenser, vilket måste vara det enda vettiga, enligt min uppfattning får man då acceptera en kula i huvudet eller i ryggen. Ju mer man daltar med kriminella ju värre blir det och vi ser nu att de intervjuade som bor i gangsterstaden Göteborg vill flytta därifrån.

    • Men det värsta är att de flesta köper lögnerna…….utan att tänka en enda sjlävständiga tanke………

  6. Det kanske blir lugnt den dag då alla gangsters till slut skjutit av varandra. Då kan det vara dags att bura in ”last man standing”…

  7. Helt otroligt! Har titta på debatt där boende ifrån biskopsgården(heter det så!?) medverkade.alla i studion var utlänningar.finns det inte några svenskar som bor där!? Och så undrar de vad det beror på att det är som det.är.inte en.enda gång sas det att det beror på massinvandringen till området.är poliser,politiker och journalister helt dumma i huvidet och blinda!?

  8. ”om att invånarna – och Göteborgspolitikerna – måste våga manifestera sin trygghet” ??? Vad i all världen menar hon? Ska folk ut och klistra hjärtan eller gå omkring med en måltavla på bröstet?

    Finns det inga politiker som inte är fega? Som törs säga vad problemet är?

    Jag blir så less på de som säger att nu måste vi bygga en fritidsgård till….

  9. SVT:s nyheter kl. 2100 2015-03-19 ägnades nästan uteslutande om mördandet i Göteborg. Tänk, nästan en hel timme utan ett enda sant ord.
    Att det inte sades någon sanning här är av den anledningen att det var bara sossar i studion och dom har ingen aning om att det finns ett ord i svenskan som stavas S-A-N-N-I-N-G.
    Det pratades hela tiden om ”kriminella ligor” men att dessa består till 100% av invandrare sades det inget om.
    Det sades också att det inte fanns någon lösning på problemet. BULLSHIT säger jag bara. Det finns en lösning. Inte en enda invandrare till i Sverige och dom som inte har ett arbete hä skall ut ur landet.
    Lungt i Göteborg? Det kommer aldrig att bli lugnt i Göteborg om så regering efter regering skull fördöka i 200 år om dom vidhåller den i världen mest idiotiska s.k. invandrarpolitiken.

    • …det är Palmes barn och barnbarn, de sistnämnda
      nu på väg att lämna plugget (utan ens ha lärt sig
      Svenska spraket)…de är Svenska, flesta födda här
      precis som du (?) och jag…till vilket land vill du
      utvisa dessa, har du något strålande förslag?

      …87:an har ända sedan 70-talet helt misslyckats
      med integrationspolitiken…det som nu sker ute i
      landet, är en ”krusning på ytan” mot vad som
      kommer hända i Svedala om 20 år…ack ack för
      er som lever då…

      …katastrofen är redan ett faktum, de som anlänt
      de senaste 10 åren, i runda slängar en 1 miljon
      blattar, där 70% saknar både kompetens å vilja
      att bli ngt när de blir stora…saken blir inte bättre
      av att Palmes arvtagare ”är en mer” korkskallig
      än va denne va, de har lallat med i någon sorts
      hemmagjord International, den P va pappa till

      …finns ingen godtagbar patentlösning på hur
      detta skall fixas…lösningen finns givetvis, men
      den är i DAGSLÄGET så kontroversiell, att
      man då skulle riskerara få Säpo i haserna!.,)

  10. Det målas upp krigsbilder att här skjuts det stup i kvarten. Det gör det inte, det är långt under en gång i halvtimmen.

Kommentera