Bröderna som är misstänkta för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade

INVANDRING/BROTTSLIGHET. De båda bröderna som misstänks för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade, rapporterar P4 Väst. En häktningsframställan lämnades in till Uddevalla tingsrätt nu på onsdagsmorgonen och de båda begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Teknisk bevisning och vittnesuppgifter binder de misstänkta männen till platsen och tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande. – Den tekniska bevisningen består bland annat av att vi har analyserat mobiltelefonerna, det är ingen hemlighet. Det gör att vi kan säga att det sannolikt är så att de befunnit sig på platsen för mordet och även vid tidpunkten för mordet, säger Edsbagge

TIDIGARE 2015-03-08. Två bröder gripna misstänkta för trippelmordet

Två unga bröder har gripits av polis, misstänkta för delaktighet i trippelmorden i Uddevalla, bekräftar polis. Den ena brodern greps efter att tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i staden. En halvtimme tidigare hade de gripit en bror utanför huset.

– Han kom gående tillsammans med två kvinnor när poliserna bad honom stanna. Strax efteråt hade fem eller sex poliser lagt sig över honom innan han fördes bort, säger GT:s reporter Kim Malmgren till tidningen.

De två gripna männen är enligt polisen på sannolika skäl misstänkta för mord. Det är alltså den högre graden av misstanke.

Vita händer på den gripne
Ljusa händer, inte afrikan, kanske arab

Mark (på övre bilden) född 92 och hans lillebror (nedre bilden) Martin Saliba, född 93 med libanesisk syriansk bakgrund. Båda är anhållna, misstänkta på sannolika skäl för mord. Både de misstänkta mördare och offren så när som flickan som tydligen valt fel umgänge är från Mellanöstern och det påstås att gärningsmän och offer var nära vänner. – Pettersson tycker det verkar vara ett konstigt sätt att visa vänskap på…

Bröderna är även kända och dömda för att handla med narkotika, den ene brodern på yrkesmässig nivå. Även de manliga offren är dömda för brott.

Mark (på bilden) och hans bror Martin Saliba från Libanon känns som kanditater

Film från skjutbanan

Martin_Saliba

Polisen

TIDIGARE 7 mars 2015. Trippelmord i Uddevalla

Tre personer har hittats döda utomhus, norr om ett sjukhusområde i Uddevalla. Polisen misstänker att det rör sig om ett trippelmord. Enligt ett tips till tidningen ska två personer ha hittats utanför en parkerad bil och den tredje i bilen. Enligt uppgifter ska personerna ha varit skjutna. Bland de döda ska det enligt polisen finnas både män och kvinnor.

Märtha Karlsson, boende i området, väcktes av polishelikoptern i morse. När hon tittade ut genom fönstret såg hon de stora avspärrningarna.

– Jag pratade med en person som också bor i huset och han hade hört tre smällar i natt. Det är hemskt det som har hänt, och läskigt. Men framför allt är det hemskt för de som drabbats.

Hon tycker att det är lugnt i huset som hon bor i, men i området i övrigt känns det inte lika lugnt. – Det är bilar som bränns och det skärs hål på däck, jag börjar bli van. Så jag är inte så sugen att gå ut själv på kvällarna längre.

”– De skriker att det var poliserna som dödar dem, berättar SVT:s utsända Hanna Nyberg.” -Pettersson menar att det är kaosblattar från Mellanöstern och förmågan att tänka verkar inte vara så god.

Syrianska står det på tröjan, det behöver inte betyda något men det skulle inte förvåna mig om vi inte hamnar i Södertälje innan kvällen.

2015-03-07_1214

SR Live

2015-03-07_1158

 

Från Sveriges Radio
Från Sveriges Radio

2015-03-07_1153

 

Dansk TV, opixlat filmklipp på stormningen.

-Pettersson tycker att personerna som försöker ta sig genom avspärrningarna ser mörkhåriga ut, och mannen i shorts verkar barfota. Sabotera en mordutredning och noll respekt för ordningsmakten, så som vanligt är det inte Uddevallabor eller svenskar även om media tänker påstå det…

Spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an. Tragiskt säger Pettersson.

Polisen

De mördade är

  • Ala’ Farraj, född 1993, medborgare i Jordanien, tidigare dömd brottsling
  • Rawand Aziz, född 1992, kurd med irakisk medborgarskap, tidigare dömd brottsling
  • Flicka, född 1996, född 1996, ostraffad.

Samtliga tre var boende i Uddevalla. Farraj på Anders Knapes väg 5B och de två andra sammanboende på Klippgatan 1.

9 thoughts on “Bröderna som är misstänkta för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade

  1. […] Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddevalla i mars. […]

  2. […] Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddevalla i mars. […]

  3. […] Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddeval… […]

  4. […] Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddevalla i mars. […]

  5. […] Den nu mördade mannen var 23 år och boende i Uddevalla. De två män som gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp, uppges i PK-media vara två bröder, 20 respektive 22 år gamla. Även de två gripna ska bo på orten vara hemmahörande på orten. I PK-media berättas också att de två män som nu sitter anhållna känt både offren och de misstänkta gärningsmännen i det uppmärksammade trippelmord som begicks i Uddevalla i mars. […]

  6. Du som skriver att det måste vara blattar som springer förbi avspärrningen, vilket jävla sett att tänka på!
    Föreställ dig att du misstänkte att ditt barn ligger död på marken… Polisen säger inget!? Har du nerver att stå emot och vänta !?? Nää ingen förälder kan göra det!! Klart som fan att man vill springa in och se ifall ens unge ligger död! Svenskar kanske är så kalla att dom skiter i det!? Det tror inte jag iaf!
    Har du aldrig sett på Beck eller Wallander ? Folk vill alltid springa in och kolla så inte en familjemedlem ligger död på marken!
    Idiot lägg ner dom där kommentarerna som inte har med bakgrund att göra!

Kommentera