Stäng

Muslimska organisationer vägrar ta avstånd från IS

Magnus Ranstorp har forskat kring internationell terrorism sedan 1988. Idag förfasas han över det politiska ointresset kring islamistisk terrorism.

DE senaste tio åren har Ranstorp forskat kring radikaliseringen av unga muslimer i Sverige. 2009 framlade han en rapport om ökad radikalisering av muslimska grupper i Rosengård och möttes då av hård kritik.

”Vi trampade rakt in i ett politiskt minfält”.

2013 samordnade Ranstorp ett möte med stadsdelspolitiker i Göteborg, angående problematiken med våldsbejakande extremism bland muslimer. Han möttes med förvåning av politikerna som aldrig hade haft uppe detta till debatt. Idag kan man i internationell press läsa om Rantorps artikel om Göteborg som ett rekryteringscenter för jihadister.

Rantorp förvånas över politikernas sätt att tona ned faran med muslimsk extremism, men det gör inte vi. Sanningen Magnus, är att politikerna har vetat men inte velat ta tag i problemen av kända skäl. Ordet islamofobi har nog ekat i de politiska korridorerna en gång för mycket.

Att ett flertal muslimska organisationer dessutom vägrar ta avstånd från IS kommer knappast som en blixt från klar himmel. Med Mona Sahlin som t.f. samordnare mot extremism lär inget hända, absolut ingenting.

Källa: Sydsvenskan

Det jag egentligen vill skriva lämpar sig inte när politiskt korrekta åsiktsdiktatorer lusläser på nätet efter näthat, men så mycket törs jag skriva, att det lär bli värre om vi inte kastar ut de som vill oss illa och stänger gränserna för de som vill ta sig in.

7 reaktioner på “Muslimska organisationer vägrar ta avstånd från IS

 1. Vilket skitsnack, politiker talar och arbetar med problemen, Säkerhetsmyndigheter likaså. Tidningar skriver, senast igår hade AB flera sidor om IS.

  1. Ja, tidningar skriver om det. Tidningarna i Nordkorea skriver om president Kim i Nordkorea också. Och ja, nu börjar man så smått ”tala och arbeta med problemen” med radikala muslimer. Men gjorde det när Ranstorp lade fram sina rapporter för sex år sen?

  2. Bara för att man skriver om en sak, talar om en sak, undersöker en sak etc. behöver det INTE betyda att man nalkas problemet från grunden. Tyvärr vandrar det offentliga Sverige som katten runt het gröt och vägrar tala klarspråk och vidta de mycket handfasta åtgärder som behövs.
   Tyvärr är alla diskussioner och alla skriverier endast en form av såromläggning, som inte botar utan bara underhåller och låter patienten överleva men inte bli bra.

 2. Socialdemoraterna har en lång tradition av att ta in människor i Sverige som röstar ”socialistiskt”, därför kan man säga att det är en röstimport. Islam vet det flesta inte vad det är men det finns bra information på youtube – se på RML:s intervju med Bertil Malmberg, man får då en bra bild utan att behöva plöja igenom Koranen.
  Socialdemokraterna har sedan Olof Palme flirtat med araberna, Arafat (PLO) var vän med Palme och sedan har det bara rullat på. Det har aldrig varit tal om att ta människor till Sverige som kan anpassa sig och som efterfrågas på arbetsmarknaden utan det är en röstimport.
  Socialdemokraterna vill säkra regeringsmakten för lång tid och det gör de med att ta in muslimer men de glömmer bort att dessa människor inte nöjer sig med bidraget från Försäkringskassan utan med dessa följer en gigantisk kriminallitet, Sverige har idag i förhållande till folkmängden i otrolig kriminallitet och den kommer att öka.
  Grädden på moset är islamiseringen och de 350 IS terrorister som fritt reser mellan Sverige och Syrien utan rättsliga åtgärder från den Socialdemokratiska regeringen. Reinfeldt körde denna S-linje ännu hårdare och öppnade Sverige gränser på vid gavel. Alliansen skadade Sverige svårt för all framtid.
  Nu har det gått så långt så vi väntar bara på ett terroristattentat i Sverige där oskyldiga kommer att skadas och mördas. De 30% som röstar på Socialdemokraterna är inga onda människor utan många har alltid röstat på S. och de är GRUNDLURADE. Kan man väcka bara några procent av dem och få dem att inse att Sverige håller på att islamiseras så sätter man bollen i rullning och vi kanske får se SLUTET på en Socialdemokratisk epok och något nytt tar vid.
  Det är SD som ska bära den ledande rollen och plocka upp några av de värden som Socialdemokraterna trots allt stått för MEN vi ska vara tuffa och hårda mot IS terrorister och muslimer, det är något vi inte vill ha i Sverige. Vi ska sätta stopp för kriminaliteten och det ska vara hårda straff för maffiagrupper av olika slag, exempelvis hela klaner av bidragsturister som söker sig till Sverige ska ut ur landet.
  Vi ska stoppa satansreligionen Islam innan den växt sig stark i Sverige!

 3. Vi har nu haft vår regering snart ett halvår och hunnit konstatera en om möjligt större inkompetens i denna än den föregående.

  Är det bara jag som tycker att i regeringen sitter ovanligt många makthavare med svårstavade namn?

  I ett läge med akuta hot både inom och utom landets gränser borde man tillsatt en lite mer kompetent person än Mona Sahlin på extremistbekämpningen.

  1. Pica pica
   Du kära nu är det natt både för dig och mig hoppas inte för Sverige, men där tvivlar jag.
   Visst är jag förtvivlad över hur mitt hemland ser ut.
   Kunde inte i min vildaste fantasi se mitt land så här illa .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: