Tre år efter misshandeln

INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Det är snart tre år sedan Carl-Erik överfölls, med sparkar och slag, i fontänen på Kortedala Torg. – Jag minns fortfarande ingenting av händelsen, säger han.

2015-03-01_1448

Få brottsoffer i Göteborg har uppmärksammats i samma omfattning som Carl-Erik Cedvander, 64. Få personer i den åldern har överlevt en våldsattack av den kalibern. Få gärningar har fördömts med sådant eftertryck.

Det var den 18 mars 2012. Carl-Erik hade handlat på Hemköp. Väl ute på torget igen försvarade han sin hund, sade med skärpa till ett ungdomsgäng att inte trakassera Barney och vågade till och med konfrontera de sju killarna.

– Där slutar alla min bilder. Därefter är det blankt, konstaterar Carl-Erik.

Den brutala misshandeln utspelade sig i och runt den torrlagda springbrunnen, mitt på Kortedala Torg, inför ett ansenligt antal vittnen.

I tre veckor svävade Carl-Erik mellan liv och död, nedsövd på intensiven på Sahlgrenska.

När han senare skrevs ut var ansiktsskelettet söndermosat, ett öga förstört, ena armen kraftlös och – inte minst – stora delar av minnet totalt utraderat.

En 16-åring och en 17-åring, båda från Hjällbo, åtalades och dömdes.

Cedvander, mångårig elektriker på Volvos nattskift, var missnöjd med straffet (140 timmars ungdomstjänst) och riksåklagaren överklagade – utan resultat – hela vägen upp till Högsta Domstolen.

Läs mer på GP och länkarna nedan…

Invandrarna som var med vid misshandeln av Carl-Erik Cedvander får högt skadestånd

Rättegången mot invandrarna som misshandlade Carl-Eric Cedvander på Kortedala torg

Nu kan jag äntligen laga mina tänder

Carl-Erik är blind på ett öga, har tappat minnet, låg i koma i två månader, gärningsmännen hånskrattar, blåljuger i rätten och döms till ungdomsvård

De snällaste pojkarna i Angered

Ligisterna från Kortedala: ”Det var coolt”

13 thoughts on “Tre år efter misshandeln

  1. Ja att sparka in trynet på dom två flinande Äckel som
    utförde den fega misshandeln på Cedvander hade varit
    en liten men dock upprättelse för honom. Det är illa nog
    att dom andra sex som deltog kom undan helt utan straff.

    Cedvander som jobbat och varit en kugge i samhället
    under hela livet får dras med men för livet, medan dessa
    fullständigt onyttiga importerade drägg får gå i stort sätt
    skadelösa för sina otroligt fega tilltag. Dom enda som i
    feghet kan mäta sig med dessa onyttiga individer är dom
    som undvek att åtminstone ge dem ett rejält straff.

  2. De skulle ha livstid, jag vet en afrikansk kille i Säffle som blev nersparkad av en grupp nazister och ligger sen 10 år tillbaka som ett kolli, de små nassesvinen fick 5 månaders fängelse och samhällstjänst, fy fan för det svenska rättsväsendet

  3. Nån borde ta lagen i egna händer när samhället skiter i att rejält straffa dylika djur.

  4. Mkt tragisk återkommande händelse,förespråkar än en gång höjda straffsatser och/eller direkt utvisning oavsett brottsrubricering.
    Rätten att vistas i detta land skall anses som förverkad vid om brott sker,ringa eller ej.

    • Ett av problemen är ju att när vi inte vet vilka de är eller var de kommer ifrån kan vi inte utvisa dem.

      • Tanten
        Den erfarenhet som jag har skaffat mig (inte på fördomar) är att de senare andra, tredje ,fjärde generationen födda i våra västländer är ytterst våldsamma.
        Finns ingenstans att utvisa dem.

      • I det här fallet är det enkelt. De är allihop kurder. Utvisa dem till Kurdistan!

        Sen kan man sätta stopp för folk som inte redovisar var de kommer ifrån. Vill de inte redovisa var de kommer ifrån så är det inget man ska godkänna. De ska tillbaks samma väg de kom.

  5. Man borde egentligen döma föräldrarna till långa fängelsestraff vid allvarliga brott där ungarna inte kan dömas till fängelse.
    Föräldrar har ju ansvaret för sina ungar.Ungarna kan vara hos fosterföräldrar tills dom är myndiga och kan därefter ta över dom dömda föräldrarnas utdömda straff.

  6. Jag kan bara känna förakt för dessa sk människor. Kan vi till syvende o sist bestämma oss för att inte dra in djuren i människans tillkortakommande. Dom står högt över oss, var så säker.

  7. Kasta ut dessa gäst parasiter som fredrik bjudit in till Svensk välfärd. fredrik reinfeldt säger på you tube att Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själv. Kasta ut dessa grovt kriminella gangsterspolitiker som sitter i sju klövern tillsammans med deras gäster samtliga skall ut från Sverige anser jag. I annat fall anser jag de får sitta på stolpar längs våra gator precis som isis gör. Sverige har inte råd att ha Svenska medborgare längre på grund av alla dessa grovt kriminella sju klöver politikerna. Gör som man gjorde med Ceausesco innan det blir försent att rädda Sverige. Detta som händer är sju klövern orsak till ingen annan bara grovt kriminella sju klövern politikerna ensamma. STRAFFA DEM NU !!!

  8. Jag känner en utländsk person som har råkat ut för samma sak som Carl-Erik. Gick inte lika våldsamt till men det slutade på samma sätt dvs förövarna (MENA) gick fria och fick skadestånd. Helt jävla sjukt.

    Hatet gror inte bara mot förövarna utan även mot de jävlar som friade dem.

Kommentera