Folkpartist: ”Hindra människor från att lämna förorten”

Folkpartisten Jan Jönsson kommer med det utmärkta förslaget att förbättra integrationen genom att med olika medel hindra folk att lämna förorten och gärna också flytta dit.

Nu gäller det inte alla, utan de som ska hindras är de med hög utbildning och inkomst. Om man lyckas få de att stanna kvar visar man att förorten är ett bra boendealternativ.

Jönssons förklaring till att människor lämnar förorten går i sann folkpartistisk anda. ”Ett illa skött centrum fläckar ned hela området och skrämmer bort folk” och givetvis skylls detta på andra än de som klottrar, säljer droger, rånar och skräpar ned.

Sedan nämner Jönsson en annan sak som kanske förvånar alla som följer utvecklingen i Sverige och synnerhet i förorterna. ”De som bor i förorterna måste förvänta sig att polisen gör sitt jobb” och av detta att döma har Jönsson missat att polisen ständigt kritiseras när de gör sitt jobb i förorten och att polisen därför valt dialogens och avvaktandets väg, för att inte spä på konflikterna, alt påhejat från politiskt håll.

Ni politiker är ändå bra naiva och bevisar gång på gång att ni inte förstår det som sker utanför era kontor och långt från era egna bostadsområden. Det finns starka skäl till att människor lämnar förorterna, att detta också inkluderar invandrare som vill något här i Sverige och att förorterna ser ut som de gör p.g.a. politiska beslut. Jag har själv haft det tveksamma nöjet att bo i ett av dessa mångkulturella områden och både sett och hört saker som Jan Jönsson (Fp) aldrig gjort eller kommer att göra. Kan också informera herr Jönsson om att några av de starkaste kritikerna som höjde sina röster mest på de informationsmöten hyresvärden höll, var just personer med invandrarbakgrund…då oftast från länder i Europa.

Vi vet vad som sker i förorterna Jan Jönsson, det gör inte du.

Källa: SvD

19 thoughts on “Folkpartist: ”Hindra människor från att lämna förorten”

  1. Naturligtvis skall atta som ”ställer upp” få betalt . . . typ 1.000 kr/h eller mer . . . Då kommer inte så många att ”placeras ut”….som V alltid gör . . det är lätt att spendera andras tillgångar . .

  2. Om Birgitta Ohlsson blir partiledare för Fp så slipper vi både henne och detta slaskparti i politiken.

  3. Nej, Jönsson nu går vi inte på era kringelikrokar längre. De är ni politiker som skapat alla dessa getton! Ebo-lagen var så bra, de har rätt att bo bland de sina i sin ”kultur”. Svenskar får inte ha en egen kultur och nu vill ni tvinga oss bo i deras? Varför då? För att er fantastiska ”mångkultur” inte fungerar?

    Inte ens DO törs flytta dit!

  4. Getton skapas av de som bor i områden, det behövs inga murar eller taggtråd. Sergels torg blev Plattan därför folk som hängde där inte var från gamla stan eller andra mondäna ställen. Sådanna områden höll man sig klar av för 100-150 år sedan, ty då befolkades de av patrasket. Det är alltid folket som bor i ett område som gör det till vad det är. Till o med Rinkaby kan med rätt bostadspolitik bli mondänt, men för det krävs en folkvandring!

  5. Bor denne Jan Jönsson själv i förorten? Nej tänkte väl
    det. Som en sann hycklare vill han styra och ställa
    över andra människors liv. Är någon förvånad att F:P
    snart befinner sig utanför Riksdagen?
    Han begriper väl heller inte att dom som jobbar och
    håller landet igång inte finner något nöje i att på
    morgonen när man skall köra till jobbet och finner
    sin bil uppeldad av dysfunktionella varelser som av
    ren lejhet förstör andra människors egendom?
    Det är bra mycket som dessa hycklare inte förstår!

  6. Han är inne på samma linje som mig, men lite annorlunda.

    De som inte bara bör utan skall är, Jan Helin med redaktion, samma med Thommas Mattson, sen har vi Skalle-Pär Reinfeldt, Måna Muslim och hennes polare inom det SAPska följet, vi har Måddan Olofsson och Rödhättan, Ulltotten och Bengan Wetbästerberg, sen har vi ett stort gäng till inte att förglömma, de som förordar detta men tycker de är för fina för att uppleva mångkulturen live så att säga.

    Väl bekomme!

  7. När Jönsson var ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd såg han till så att sunnimuslimernas begäran om att få bygga en moske´ i centrum fick godkänt. Att en högavlönad ickemuslim flyr från området är solklart för alla utom Per.

  8. Batra kunde inte hindra våra ”svenska” ungdomar att åka på jihad semester, men Jönsson kan hindra folk från att flytta? Ööööh!

    Ursäkta min enkla fråga till er politiker som lurkar här, går ni alla på psykofarmaka?

  9. Jag bodde i Hjällbo, Angered, långt innan denna FP-jöns var född. Och upplevde redan förfallet, även om det är långt tillbaka i tiden. Ett antal svenskar bodde där, jag som studerande vid Gbs:s universitet. Men sen tilltog mörkret, framförallt araber/MÖ-patrask. Flyttlassen började gå, mitt också, några år senare hade jag ett ärende till området, det var totalt ghettofierat. Inte en vit man så långt ögat nådde. Hur det är idag vill jag knappt veta, på den tiden kastade man inte sten på polis och ambulans, brände inte ned bilar och förskolor. Nu är detta normaltillståndet. ”Tack” Reinfeldt, för att du BJÖD in dom, en landsförrädisk herostratisk hataktion som kommer att bli ditt historiska eftermäle.

    • Vet att redan på -80 talet kastades det sten på bussar i andra områden i Göteborg än Angered, och minns ännu hur spännande det var att som ensam svensk sitta på åttans vagn ut till Angered och se den fina förortskonsten svischa förbi utanför fönstret.

  10. Folkpartiet: Jan Jönsson, Erik Ullenhag, Birgitta Ohlsson, Cecilia Wikström, Cecilia Malmström………!!!!

  11. Är det någon som får vibbarna : Banlieue 13 , av Luc Besson, dömt att misslyckas med mera desperation och våldsinslag!

  12. Jan politiker bör föregå med gott exempel. Så när politiker flyttar till förorterna så sänder ni rätt signaler. Att säga åt andra att flytta till dessa områden inger inget förtroende, tvärtom.

  13. Man verkar vilja offra svenskar för sina utopiska ideal. Hellre kör man landet i botten än öppnar sina ögon.

    Det handlar framför allt om volymer, innehållet i dessa volymer samt kostnaderna för detta. Den enda tröst jag har är att FP kommer att vara utanför riksdagen senast 2018.

Kommentera