Ungsosse höjer sig själv

Anders Holmberg är programledare på SVT och kan bl.a. synas i Aktuellt och Agenda.

I onsdags var Gabriel Wikström (S), socialminister och f.d. SSU-ordförande, inbjuden till Aktuellt för att debattera sitt förslag om rökförbud på allmänna platser. Kravet från ungsossen var att han ville möta en debattör på ”samma nivå”. Hanna Wigh (SD) tackade ja till en debatt. Så här ser Holmbergs twitterflöde ut.

1

2

3

4

Gabriel Wikström ville alltså inte debattera mot Hanna Wigh för att hon befinner sig på fel nivå. Menas då med ”fel nivå” att Wikström sätter sig på en tron över Wigh, att Wikström är kortare än Wigh eller är sanningen den att Wikström inte vågade debattera med Wigh i rädsla över att förlora?

Personligen tycker jag det är pinsamt av en minister av backa ur en debatt för att motdebattören befinner sig på ”fel nivå”. Det tycker uppenbarligen Anders Holmberg också, men dagens sossar har visat att de inte har samma inställning till vanligt folk som den gamla stammen hade.

16 thoughts on “Ungsosse höjer sig själv

  1. Är väl som hans husse Lövet han vet att han inte kan vinna nån debatt mot SD så frågan är om det är smart eller fegt att låta bli.

  2. Jag vet exakt vilken nivå som Anders Holmberg besitter,
    den nivån är så oerhört låg, så den är inte mätbar.
    Tänk att sossarna beter sig precis som om dom
    fortfarande är ett 50 % parti, trots att är på väg ner mot 20?

    • Vad har Anders Holmberg gjort för fel här? Det var ju sossen Gabriel Wikström som ine vågade debattera. A H är ju en journalist som – faktiskt – hade modet att avslöja honom!

  3. Att införa rökförbut på snartsagt varenda kvadratmeter av Sverige är ett fruktansvärt övergrepp på tusentals vuxna svenskar som är myndiga och har sin fulla rätt att bestämma över sig själva.
    Om ickerökarna får som dom vill så kommer det att bli förbjudet att röka annat än vattenpipa i Sverige och då kräver jag att det också skall bli förbjudet att använda alkohol.
    Förs då har ju jihadisterna nått sitt mål att införandet av deras idiotiska lagar är det som gäller i Absurdistan.
    Det skulle vara roligt att se vad alla hundratusentals krogar säger om det.

    • För ovanlighetens skull håller jag inte med Grune – det är i så fall lika mycket ett övergrepp att utsätta andra människor för sin egen rök på offentliga platser. Det är således inget fel på detta förslag!
      Jämförelsen med alkohol haltar ju också – ingen har väl blivit skadad av ”passiv alkoholförtäring”? (Nu syftar jag på själva alkoholintaget, INTE på ev. följder av missbrukets påverkan på humöret.)

  4. Ytterligare ett bevis på att PK inte vågar argumentera med SD, ens i triviala frågor som detta. Maken till ynkryggar får man leta efter. Jag ser det mer som att sossen befinner sig på en lägre mental nivå, vilket hans handling bevisar.

  5. Här talar vi om en politisk broiler utan någon som helst erfarenhet av det praktiska livet. Han har fått sin näring och skolning i egenberikarnas ungdomsförbund. Blir bara så heligt förbannad när dylika uppkomlingar skall tillåtas att ta plats i presidiumet.

  6. Inte att undra på att Sverige går åt helveta med sådana
    ministrar som borde befinna sig på dagis i stället.

  7. Jag tycker det mest pinsamma är att SD tackade ja. Varje gång nån tar upp sånt här trams i Sverigeistan, borde SD bara svara att vi har viktigare saker att ta tag i. Typ Sverige och svenskarnas undergång! Varje gång SD tar ställning i en fråga utanför massinvällningen riskerar dom att missa väljare. Bättre att föra en strikt politik som alla sverigevänner kan stå bakom.

  8. OT apropå ministrar, efter attentatet mot Vilks har det varit väldigt tyst från ansvarig kulturminister, tills idag ( som jag sett ) då Alice talade om att det blev för dyrt att flytta DO ut till förorten. Sedan när har MP oroat sig över förortskostnader?

  9. Snorvalpen i sitt nyligen anlagda löjliga jihadistskägg, har mage att komma med ett sånt här dåraktigt förslag, när hela Sverige har än värre problem att ta itu med. Förmodar att han är rädd för att framstå som den infantile lille mes han är.

Kommentera