Bistånd efter behov

BISTÅND. Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Genom vårt arbete och tillsammans med andra bidrar vi till att genomföra Sveriges politik för global utveckling, PGU.

Under 2014 var de humanitära kriserna fler och större än på mycket länge och det finns inga tecken på avmattning. Trenden visar tvärtom på en förvärrad situation i år, med upptrappade väpnade konflikter i länder som Irak och Ukraina, med matbrist i Somalia och Sydsudan. Mer omfattande humanitära insatser krävs och Sida har därför beslutat om en fördelning av nästan två miljarder till de värsta krishärdarna.

– Pettersson såg Charlotte Petri Gornitzka, Sidas generaldirektör på SVT1 när hon skröt om hur mycket gott SIDA gjorde, bland annat skulle 200 miljoner går till Syriens svältande. TVÅHUNDRA MILJONER, är som en piss i Mississippi. Sida fördelar två miljarder över olika länder efter behov, samtidigt mina vänner och detta är inte Sidas generaldirektörs fel, så är sjuklövern överens om att ta nästan TIO MILJARDER från biståndet och lägga på Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium.

Det svenska humanitära biståndet är behovsbaserat och fördelas globalt i enlighet med behoven i varje kris står det på bilden. 200 MILJONER till SYRIEN och TIO MILJARDER till Migrationsverket och Bert kallar jag IDIOTI!!!

Sidas humanitära stöd 2015    Sida pressmeddelande

2015-02-17_1834

 

7 thoughts on “Bistånd efter behov

  1. 2 miljarder till SIDA, 10 miljarder till Bert och 50 öre till svensk välfärd, en bra fördelning av pengarna.
    Jag glömde 25 miljarder till regeringens ledamöter.

  2. Fundering…2 miljarder till Sida och 10 miljarder till Migrationsverket, det är f-n inte illa pinkat när ”ladorna är tomma”…

  3. Hörde idag att Skatteverket är på alerten. Stora pengar hade skickats till IS från Sverige. Både från ett antal företag med svart arbetskraft och privata.

    Det är väl Pettersson och Lundström som står bakom?

    • Ack! Så rasistiskt och fördomsfullt av Skatteverket. Att bara misstänka dessa ”offer” för rasism från pursvenskar och som gör att de måste söka sig till ISIS.

  4. Hej och hå! Att fattiga finns i Sverige borde väl visa på att svenska lösningar inte fungerar. Märkligt att det egna folket är paria, men andra länders befolkningar ska det daltas med i det oändliga!

Kommentera