Etableringsersättning och andra bidrag       

-Pettersson kom över ett kontoutdrag tillhörande en nybyggare född 1967. Det ska villigt erkännas att man har viss förståelse över att en del inte jagar arbete så svetten rinner.

Totalt 16 311 kronor netto. Kontoutdraget är från augusti 2014. Hyran där Ibrahim bor är 4 338:-. I lägenheten där Ibrahim bor är en vuxen person till skriven. Om den personen också har bidrag vet jag ej.

11 973 kronor att leva för om han betalar hyran ensam, delar två på hyran så är nettolönen efter hyran 14 142 kronor. Inte dåligt om man får det i pension när det är dags efter nästan 50 års slit. Men jag är övertygad om att Ibrahim inte är tacksam eller nöjd, utom när han ringer hem för att övertala kompisarna att komma hit för svenskarna är fullständigt galna…

2015-02-05_1259

10 thoughts on “Etableringsersättning och andra bidrag       

  1. Känns bra att du sitter och hitta på egna egna utbetalningar som invandrare får. Men nästa gång kanske du skulle gå förbi FKs hemsida och se vad som stämmer när det gäller bostadbidrag och vad som inte gäller. för du kan inte få mer än 1900 kr i bostadsbidrag om du har 0 i inkomst enligt deras beräkningar.

  2. Varje gång man tror att nu kan inte Löfven kläcka ur sig något dummare så slår han en med häpnad….

  3. Dubbelt så mycket som min gamla Mormor har
    att svänga sig med, det ska löna sig att vara
    invandrare? Däremot om man är en Pensionär
    som skrapat ihop skatt åt samhället i 50 år så
    är samhällets belöning en nådepeng.? Fy fan!

    • Berätta det för din mormor! Jag tror att det finns många gamla som inte har en aning om hur mycket mer invällarna får i jämförelse med dem. Redovisa siffrorna svart på vitt så att de gamla någon gång begriper vad som sker.

  4. Det här att förstå hur alla bidrag och ersättningar fungerar är mycket svårt för att inte säga omöjligt. Mycket pengar blir det.
    Så här fick jag delvis ihop det hela. Eftersom ensamstående i den åldern inte verkar kunna få bostadsbidrag måste barn vara inblandade. Alternativt får personen sjuk eller aktivitetsersättning, fast knappast med hel etableringsersättning. Han har troligen tre barn, 2 över 11 och ett under 11. Barnen bor någon annanstans, placerade i annan familj eller HVB-hem, då får man etableringstillägg, inte om man är ensamstående.
    Vet inte om man kan få det om barnet bor hos den andra föräldern, där kanske motsvarande ersättningar lämnas + underhållsstöd.

    Etableringsersättning, 23 dgr juli (23*308) = 7084
    Etableringstillägg
    2 barn över 11 (2*1500) 3000
    1 barn under 11 800

    Summa 10884

    Om barnen bor där minst 30 dagar/år får man också bostadsbidrag. Endast etableringsersättningen anges som inkomst vid bostadsbidrag. Bostadsbidraget får jag inte att gå ihop. Om 3 barn bor borta verkar gränsen vara 3000 kr. Om man sökt för att 3 barn bor hemma kan beloppet bli det som beskrivs.

    Om inte hyran är väldigt hög borde bostadsbidraget nog reduceras för man räknar med att den andra personen också ska betala hyra.

    De 1100 har jag inte kunnat härleda, men det kan väl vara en vanlig insättning om inte barnbidrag reovisas så.

  5. Jag är sjukpensionär sedan tio år, har MS. Min ersättning i år är 12.034,- i månaden efter skatt inklusive ett bostadstillägg på 226,-. Förra året var ersättningen 12.147,- . Höjning av ersättningen med 37,- och höjning av skatten med 140,- är en sänkning med 113,-. Min hyra är 5.994,- så allt skall jag klara av med 6.000,- – Försäkringar, el, TV-licens m.m.
    Innan jag blev sjuk hade jag arbetat heltid 30 år.

  6. Ungefär på samma sätt fungerar ÄFS som invandrare får istället för pension. OBS! utan att ha betalat en krona i skatt.

    Varför trycker man inte upp detta inom pensionärsorganisationerna och informerar sina medlemmar?

    • Och vi svenskar som hela livet slitit så svetten lackat för att få ihop till pensionen, ska få mindre med sisådär 300+200 kr per månad för att bromsen slår till!!! Alltså det finns mindre i kassan än det betalas ut.

      Men om de hade gett f.. i att ge pengar till de som inte gjort ett skapandes grand skulle det sannolikt finnas betydligt mera pengar kvar, så att våra svenska pensionärer kunde få påökt i stället.

  7. ”Totalt 16 311 kronor netto” …det måste vara en dröm för många arbetslösa och pensionärer men svenska folket har röstat för detta i 30-40 år nu. Man blir inte speciellt förvånad nu sist läser man om en svensk kvinna på en finlandsfärja som följer med en eller flera bajskorvar till bajskorvarnas hytt…man tar sig för pannan…

Kommentera