FP: ”Inför språktest för svenskt medborgarskap”

INRIKES. I en debattartikel i DN listar Folkpartiets ledare Jan Björklund, tillsammans med partikollegorna Gulan Avci, Roger Haddad och Robert Hannah, åtgärder för att fler med invandrarbakgrund ska komma i arbete. Folkpartisterna skriver att försörjningskrav för anhöriginvandring, villkor för ­uppehållstillstånd och språkkrav för medborgarskap är tre viktiga delar för lyckad integration.

”För att uppvärdera både medborgarskapet och vikten av svenskkunskaper bör ett språkkrav för medborgarskap införas”, skriver de. ”Att språkkravet inte gått att genomföra tidigare, trots förslag från Folkpartiet, har berott på att alliansen i denna fråga inte lyckades enas”.

-Pettersson säger nu igen! Folkpartiet krävde detta redan 2002. Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare, lade liknande och andra bra förslag inför valet 2010. Kristdemokraterna har också lite bra idéer. Sverigedemokraterna tror jag inte är så svåra att få med på tåget så varför händer inget? Hur kan det komma sig att ett litet extremistparti som Miljöpartiet får sätta dagordningen i invandringspolitiken.

2015-01-28_0929

11 thoughts on “FP: ”Inför språktest för svenskt medborgarskap”

 1. Bra. Då pratar de ihop sig inom Alliansen, sedan med Åkesson, tar taburetterna i besittning och genomför förslaget så kanske, kanske vi tror på dem denna gång.

 2. Jan Björklund och tyvärr 87% av svenska väljare vägrar att inse att enklare lågbetalda jobb går till länder som Kina och Indien, Sunda förnuftet säger att en arbetsgivare/företagsledare i Sverige inte betalar 20 000 när han kan få samma grejer för 2000. Eller har Jan B ambitionen att göra forskare av Zomalier…..lycka till………

 3. Spelar mig ingen rol hur bra svenska någon lär sig! Svenskt medborgarskap skall endast vara för svenskar, födda av svenska föräldrar! Skall någon utifrån få medbiorgarskap skall personen ha bott länge i Sverige, skött sig klanderfritt, bidragit med något bra och dela svenska värderingar! Personer i nattsärk mitt på dagen, klädda i sopsäck eller slöja kan aldrig komma ifråga!

 4. Det handlar inte om något nytt partiprogram. Det det handlar om är att man i tron att SD är utslagna p g a att partiledaren är sjukskriven, vill försöka locka tillbaka väljare, som förhoppningsvis är kloka nog att inte gå på tramset från alliansen – igen.

  • Säg inte det, 87% av don boende i Sverigeistan är efterblivna och verkar älska att gå på skitsnack om och om igen! Sjuklövern ser ju att dom går på samma grej hur många gånger som helst!

 5. …skulle inte förvåna, om vi nu i sommar (varmare då) får
  liknande tågbesök från Indien?..där samtliga resenärers
  högsta önskan, är att få en snabbkurs i Svenska spraket!

 6. Jag tycker att Björklund är trams,han har tjatat om allt från skola till invandring och inte fått någonting vettigt gjort.Och han sitter ju i sjupartiet och har makten i landet.

Kommentera