Svenska muslimer spär på polariseringen

Religionsforskaren Sameh Egyptson, säger att svenska muslimer spär på polariseringen när de berättar om händelser i Sverige när de är på besök i andra länder.

Ett exempel som Egyptson tar upp är intervjun med Omar Mustafas (ordförande i Islamiska förbundet) i en arabisk tidning den 28:e december. Här påstår Mustafa att flertalet moskébränder i Sverige utförts av kristna emigranter från Mellanöstern. Andra moskéer har attackerats av muslimer med annan ideologi.

Egyptson påpekar här att Omar Mustafas ord skulle innebära att vi i Sverige nu drabbats av samma konflikter som de vi ser i Mellanöstern och att dessa ord kommer att trigga de religiösa motsättningarna i Sverige. I intervjun med Europress Arabia ljuger också Mustafa, när han säger att judiska synagogor tilldelas statliga pengar för att trygga säkerheten, samtidigt som moskéerna nekats detsamma. Ytterligare ett sätt att spela ut religiösa grupper mot varandra.

Ett annat exempel när al-Jazeera intervjuade Hassan Moussa (Svenska Islamiska Stiftelsen) i julhelgen. Moussa påstår i intervjun att vi sett början på ett folkmord av muslimer i Sverige. I intervjuer med andra muslimska medier upprepar Moussa dessa ord och skyller islamofobin på bl.a. den svenska skolan som inte ger rätt bild av Islam och svenska medier som enligt Moussa skyller alla brott och all terrorism på muslimer. Den svenska islamofobin skulle också vara del i en sionistisk propaganda.

Den 2:a februari har Alice Bah Kuhnke (Mp) bjudit in till överläggningar som ska motverka islamofobin i Sverige. Sameh Egyptson är rädd för att de muslimska församlingarna ska företrädas av personer som ovan nämnda Mustafa och Moussa. Rädslan ligger i att deras ord ger argument för islamistiska handlingar och att detta kan leda till en farligt och polariserande spel.

Källa: SvD

Besök gärna Egyptsons blogg där det finns annat intressant att läsa.

3 thoughts on “Svenska muslimer spär på polariseringen

  1. Det är fina saker vi köper till Sverigeistan. Snart kan man inte visa sig i utlandet utan att bli ihjälslagen bara för att man är svensk!
    Glöm inte att detta, liksom allt annat, bara är toppen på isberget!

  2. Inget nytt under solen. Lögnen är en del av islams arsenal, för att erövra världsherraväldet, läs Koranen. Rakt budskap från 600-talet, som gäller oförändrat än idag (och för evigt?) i sandöknens fantasideologi.

    Tror man på islam, kan man lika gärna tro på den forna uppfattningen att jorden är platt, och dessutom universums medelpunkt. Vilket bringades på fall, dock inte via Muhammeds påhitte-läror. Om denne arab ens existerat, det råder grundade tvivel.

  3. Religiösa motsättningar??? Religion står för 100% av alla krig som någonsin förekommit på jorden, så den skulle förbjudas.

Kommentera