Rikspolischef beordrar extrabevakning av moskéer

INVANDRING. Polisen har nu beordrat om särskild uppsikt av landets moskéer. Det säger tillförordnade rikspolischefen Mats Löfving till SR Ekot. Samarbetet med Säpo har även intensifierats.

Mats Löfving, tf rikspolischef, säger till Ekot att polisen tar den senaste tidens misstänkta angrepp på moskéer på stort allvar. Polisen har nu beslutat om tre åtgärder: samtliga polisdistrikt ska ha en särskild vaksamhet över moskéer, dialogen med församlingar ska öka och misstänkta angrepp mot moskéer ska prioriteras i samarbetet med Säpo.

Mats Löfving vågar dock ännu inte fastslå att det handlar om regelrätta angrepp i Eskilstuna, Eslöv och Uppsala – där moskéer utsatts för misstänkta mordbränder och i det senaste fallet även rasistiskt klotter.

– Vi har en lång väg att gå när det gäller utredningsarbetet av de här tre händelserna. Det kan vara allt från ungdomligt oförstånd, pojkstreck, till överlagt och planerat. SvD.

Under fredagen planeras manifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö mot de misstänkta dåden. Ett 30-tal organisationer står bakom manifestationerna som går under namnet ”Rör inte min moské”.

-Pettersson har dock inte hört talas om några planerade demonstrationer mot de bekräftade angreppen på det svenska samhället som skett den senaste tiden eller att rikspolischefen planerar extrabevakning av ridhus, skolor och allt annat som brinner dagligen i Sverige. Exemplen nedan från Skåne.

Filmen från London men samma sak händer varje vecka i Sverige. Vi har dock inte samma övervakningskameror för det kränker de kriminellas rättighet att vara anonyma.

16 thoughts on “Rikspolischef beordrar extrabevakning av moskéer

 1. Alice Bah Kuhnke talade om kärlek och tolerans och att det nu skulle tas krafttag mot islamofobin. Hur frågade reportern? Svaret blev att vi svenskar måste lära oss mer om islam och muslimer?

  Jag har läst Koranen och försökt lära mig av muslimska vänner och har inte blivit kärleksfullare utan skiträdd.

 2. Finns det ingen manifestation med namn som , rör inte
  mil bil, jag behöver den för att kunna jobba, eller rör inte
  min tjej, eller rör inte min rullatorförsedda Mormor?

 3. Jag undrar om ens hälften av de som ”kärleksbombar” dessa satans byggnader ens vet om : Vad som sker bakom dessa väggar/murar?! Nej, precis, trodde väl det – dumma och naiva är ni, men det kommer en morgondag då världen brinner – tack vara er naiva syn!

 4. Det är bra att polisen inte mörkar var de har sina lojaliteter någonstans. Prioriterngarna visar att de sedan länge har tagit ställning mot Sverige och svenskarna. När de på den yttersta dagen
  med gråten i halsen kommer att försöka rättfärdiga sitt handlande
  får de likt förbannat kliva ned i båten tillsammans med sina skyddslingar samt övriga medlöpare.

  • Och i Sverige sprider TT reklamvärde för miljoner kronor om ”manifestation mot moskéattentat…”

 5. De fega svenska ynkryggarna demonstrerar ALDRIG mot
  något.Alltid FÖR något då kan räddhararna dunka varandra
  i ryggen och skryta om hur inihelvete duktiga dom är.

 6. Jag blir bara så himla trött på alla dessa fjantiga demonstrationer. Det skall då daltas med dessa araber/muslimer så det står mig upp i halsen. Blir någon förvånad om många av svenskarna blir något mer fientliga av sig i ren frustration? Det är ju detta man bäddar för.

 7. Såg nyheterna nu på morgonen, manifestationer och ”kärleksbombning” av moskeer.
  Tja 87% gillar: carbecues, våldtäkter, gruppvåldtäkter, bränder, rån, knivskärningar, skjutningar, våld mot åldringar osv,.

  • Kalle Ankapolisen är ju så in i helvetes orolig att bli utpekad som rasister, så muslimerna har ingen anledning att oroa sig för sattyget de sysslar med….

Kommentera