Expressen är Årets hycklare

DEMOKRATI/JOURNALISTIK. Tidningen EXPRESSEN/GT överklagar hovrättens dom mot en man som vid flera tillfällen riktat hot mot tidningens redaktion. Man vill ha mannen fälld för brott mot medborgerlig frihet, ett allvarligare brott än olaga hot.

Tidningen GT överklagar hovrättens dom mot den högerextremist som vid flera tillfällen riktat hot mot tidningens redaktion, uppger SVT:s Västnytt.

I tingsrätten dömdes mannen till sex månaders fängelse för den sällsynta rubriceringen brott mot medborgerlig frihet. Men hovrätten ändrade domen till villkorlig dom med samhällstjänst för olaga hot.

Nu vill GT ha fallet prövat på högsta nivå och söker prövningstillstånd i Högsta domstolen. Man vill ha mannen dömd för just brott mot medborgerlig frihet med syfte att påverka den allmänna åsiktsbildningen, vilket är ett allvarligare brott än olaga hot.

-Pettersson undrar vad Expressen/GT håller på med? Ett hyckleri utan motstycke med när de inte nöjer sig med Hovrättsbunden och vill ha Kamil Ryba dömd för ”brott mot medborgerlig frihet med syfte att påverka den allmänna åsiktsbildningen” vad i helvete är det Expressen/GT och de andra håller på med när de registrerar Sverigedemokrater, gör hembesök, hotar och hänger ut dessa för sina åsikters skull?

Ex pressens redaktion utses härmed till ÅRETS HYCKLARE, med motivering att de tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra och de är även kandidater till en plats i Guinnes Rekordbok.

Kamil Ryba, 29, lämnade den 23 januari 2014 ett paket till GT:s redaktion vid Kungstorget i Göteborg. Det var adresserat till GT:s chefredaktör Frida Boisen och den ansvariga utgivaren, Thomas Mattsson. GT:s chefredaktör Frida Boisen: – Det är förstås oacceptabelt att en ledare för en antimuslimsk organisation återkommande försöker hindra vårt journalistiska arbete. Det är en kamp de aldrig kommer att lyckas med.

Sydsvenskan GT

10 thoughts on “Expressen är Årets hycklare

  1. Nu håller inte Expressen på med ”allmän åsiktsbildning” utan med propaganda så Göta hovrätt har rätt.

  2. Hindrar vårt Journalistiska arbete???? HA HA HA,
    Sen när betraktas det som journalistiskt arbete att
    utelämna, frisera sanningen försvåra för polisen att
    göra sitt arbete genom att mörka brottslingars identitet,
    samt att slicka maktens företrädare i arslet ?? I alla
    andra länder betraktas sådant som Svenska så kallade
    journalister sysslar med som Landsförräderi och borde
    låsas in i minst tio år.
    Att kalla sig journalister när hela jävla yrkeskåren inte
    lyckas att skriva en enda rad om när landets förre
    statsminister grovt kränker hela Svenska folket genom
    att påstå att landet Sverige inte tillhör Svenskarna utan
    invandrarna är bara så ynkligt att man baxnar!

  3. Vem läser tidningar i Sverige ö h t numera? Det är ju bara propagandablaskor ägda av någon av de sex mediehus som behärskar nyhetsflödet i väst. Dessvärre så har inte SVT några sanningsenliga nyheter heller. Man får söka info på nätet (hur länge är det tillåtet?) om riktiga nyheter bortanför den tillrättalagda propaganda som vi matas med.

  4. Det kanske hade varit intressant för Ex pressen nästa gång, om deras överklagan går igenom!

Kommentera