Misstänkt brandattentat mot moské

En moské i Eslöv började under natten mot måndagen att brinna. Misstanke finns om att branden är anlagd.
03.15 fick räddningstjänsten larmet om branden. Enligt Räddningstjänsten pekar mycket på att någon kastat in brandfarlig vätska i lokalen, varpå branden fått snabb spridning.

Men räddningskåren har sina lokaler inte långt ifrån moskén och var därför snabbt på plats och kunde hindra att branden fick stor spridning. Ingen av de närboende behövde heller evakueras. Platsen är nu avspärrad av polis i avvaktan på teknisk undersökning.

När imamen Samir Muric i Islamska kulturföreningen i Eslöv var på väg till morgonbönen i moskén möttes han av polisavspärrningar.

– Jag är bedrövad och chockerad över att man kan tänka sig att göra en sådan här grej, säger han till SVT Sydnytt.

Eslövs källarmoské ligger i en källarlokal på Vålarödsvägen i utkanten av Eslöv.

Den bedrövade och chockade imamen Samir Muric har en egen sida fatwabanken också. Där kan man läsa vad han tycker om det svenska systemet och tolerans.

  • Det är tillåtet att hata de som öppet bryter mot och inte lyder Allâh Ta’âlâs befallningar. Man ska hata de icke-troende som invaderar Muslimska länder endast för Allâh Ta’âlâs skull.
  • Muslimer som bor i ett icke-muslimskt land är förpliktigade att följa det landets lagar, så länge som de inte strider mot Shari’ah.
  • Det är syndfullt för en kvinna att resa ensam utan hennes mahram (make, fare, bror etc.) om avståndet överstiger 77,25 kilometer.
  • Det är tillåtet att hata icke-troende och ett påbud att följa sharialag om islam ställs mot svensk lag.

-Pettersson undrar varför Samir Muric är i landet. UUUUUTTTTT!!!!! 

I Eslöv har finns också planer på en jättemoské. Det har inte gått så bra hittills för muslimerna men…

2014-12-29_1045

12 thoughts on “Misstänkt brandattentat mot moské

  1. Mig veterligen sen man sprängde alla mosker i Angola man har inget som helst problem muslimerna dom försvann tydligen….

  2. Vi måste inte någonting som skadar oss. Här ett klipp med underbara bilder och musik från en plats, där folket på ön bestämmer !

    • Kan inte hjälpa att jag jämför med Gotland, var finns svensken ?
      Bornholm är mycket mera sunt, de sköter sitt folk och sin ö men de är ju danskar.

  3. Finns det någon förklaring varför det är syndfullt för en ensam kvinna att åka 77.250 meter,utan manlig ledsagare ur släkten ????? Tydligen går det bra om det är 77.200 meter !
    Herredj-lar vilka dårar man importerar !

Kommentera