Arbetsförmedlingen ska leta lediga jobb till arbetslösa!!!

INRIKES. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och regeringen meddelar idag att Arbetsförmedlingen ska börja matcha lediga jobb mot arbetssökande samt göra något åt ungdomsarbetslöshet, långtidsarbetslöshet och hjälp nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden.

-Pettersson tycker det verkar som äntligen blir det krafttag…

Minns ni ”Att veta AB” ett IT-bolag som där Ylva Johanssons var VD. ”Att veta AB” var tänkt att bli landets största satsning på e-lärande för vuxna på gymnasienivå, främst vårdpersonal. Efter fem år och 200 miljoner i förluster lades bolaget ned år 2005. Skattebetalarna fick stå för förlusterna. Ylva klarade sig dock skapligt, hon hade en lön på 116 000 kronor i månaden och gick vidare till att bli vårdminister under Göran Persson.

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder men skapar inga jobb

 

10 thoughts on “Arbetsförmedlingen ska leta lediga jobb till arbetslösa!!!

  1. Skaffa jobb åt analfabeter från Mena jo tjena. Möjligtvis så kan dom smälta in i miljön på Sveavägen 68 Sthlm.

  2. Jag som trodde att det varit Arbetsförmedlingens uppgift hela tiden? Att para ihop arbetsgivare och arbetslösa. Måste ha missat något….

      • Har gjort ett besök på arbetsförmedlingen i mitt liv och det var på 70-talet. Det kändes som när jag besökte DDR under samma tid, mycket obehagligt !

  3. Ursäkta men är inte detta nya ord på gamla metoder?

    Matcha lediga jobb är ju samma sak som anvisa jobb till arbetslösa, möjligen är, men knappast troligt, skillnaden att matchning tar hänsyn till jobbkraven och den arbetsökandes kunskaper, bostadsort, familjesituation mm.

  4. Frågan kvarstår: Vad kommer detta att kosta? kommer det att ta den andra halvan av budgeten? Jag menar alltså den delen som är kvar när invandringen fått sitt. ” Det är någon annan som betalar”.

  5. Men när man kommer med egna förslag som kan bryta en extrem lång tid borta från arbetsmarknaden så möts man av motstånd likaväl som att förmedlare tar ens ideer och ger till andra

Kommentera