Kommunalskatten måste höjas

INRIKES. Kommunal- och landstingsskatten behöver höjas även om statsbidragen höjs, skriver Sveriges kommuner och landsting (SKL) i en rapport.

”Skatteunderlagets goda tillväxt räcker inte för att klara kostnadsökningarna”, skriver SKL i rapporten, i vilken det flaggas för att det kommer att behövas anpassningar av kommunernas och landstingens verksamhet de närmaste åren.

”Inte bara till följd av demografiska skäl”, skriver SKL.

-Pettersson undrar om det inte är demografiska skäl, alltså att vi blir äldre som kostar vad kan det då vara, någon som har någon idé?

Förresten det är inget att hymla om, det står i klartext i rapporten vilket PK-media inte skriver, att en stor del av kostnaderna beror på asylinvandringen.

9 thoughts on “Kommunalskatten måste höjas

  1. Bara en 87%-are kan tro att invällandet av ”nyanlända” i kommunerna INTE skulle komma att påverka kommunalskatten.
    Vi har ju redan kommunalpolitiker som strålar av glädje över dessa nyanlända och alla pengar komunen får av staten för dem.
    Det två första åren ja…
    Sen är de kommunens problem, med bostad, jobb, skola, kriminalitet.
    Att så helt bortse från detta borde nästan vara straffbart! Så korkat är det.
    Men 87% vill ha det så…..

  2. Någon professor borde kunde räkna ut med hur många kronor per hundralapp som skatten måste höjas för varje årskull med berikare som släpps in.

  3. Jag har en idé! Det har lagts ett förslag om att invandrare skall kunna jobba de tre fördta åren SKATTEFRITT. Vi vet ju att skatten på arbete är ju kommunalskatt så det är väl därför som dom svenskar som arbetar måste betala högre skatt.

      • Själv drar jag alltid en sväng runt ”fattiglådorna” (nedsatt pris) på Coop om måndagsförmiddagarna, för att se om jag kan komma över någon uttjänt föda till överkomligt pris. 😉

  4. Sluta nu alla ni funktionärer att prata om ”utmaningar”………………det handlar om gigantiska PROBLEM !

  5. I nyheterna igår sades att Pajala kommun måste låna pengar för att kunna betala ut decemberlönen till sina anställda, som orsak tror jag angavs kommunens stora investeringar i gruvnäringen.

    http://www.svt.se/nyheter/regionalt/nordnytt/pajala-tvingas-lana-till-loner

    Frågan jag ställde mig men som inte togs upp var hur ser pajalas flyktingmottagande ut?

    http://www.pajala.se/Portal-meny/Nyheter-Portalsidan/Migrationsverket-informerar/

    http://www.kuriren.nu/nknyheter/asylboende-for-200-flyktingar-i-pajala-7830434.aspx

Kommentera