Henrik Arnstad eller Den store journalisten som hoppas på ett scoop


INSÄNDARE. Henrik Arnstad eller Den store journalisten som hoppas på ett scoop

”Fejkprofessorn” Henrik Arnstad är på tapeten igen. Alltså den person som allas vår statsminister nu tungt lutar sig mot när han och hans anhang påstår att SD är ett fascistiskt parti.

Att Arnstad far med osanning i olika sammanhang vet vi, t ex så ljuger han om sin utbildning. En riktig professor, Karl-Olov Arnstberg har i sin och Sandelins bok Invandring och mörkläggning, del 1 ss 227-231, ett kapitel om denne ”journalistikens underbarn”.

Arnstberg & Sandelin skriver ”Under vårt arbete med den här boken har vi kommit i kontakt med många privatpersoner som gett uttryck för farhågor inför utvecklingen. En av de som reagerat på Henrik Arnstads artikel på DN-debatt där det fastslås att SD är ett ‘fascistiskt parti’. Med en statsvetenskaplig studiebakgrund upprördes han av artikelns många grundläggande brister och förvånades över avsaknaden av minsta kritiska genmäle. Han tycker att artikeln är mer att betrakta som en agitatorisk partsinlaga och ser med oro hur akademiker i universitetsvärlden och andra intellektuella verkar ha kapitulerat inför journalisters och opinionsbildares verklighetsbeskrivning.”

Om man tittar på Arnstads litterära försök så skriver inte bara tvivelaktiga artiklar litet här och var utan ger också ut böcker, t ex Älskade fascism De svartbruna rörelsernas ideologi och historia, i vilken han enligt GP 130405 bl a gör en analys av det fascistiska(!) idéinnehållet i Tolkiens Sagan om ringen. Det hade nog varit lugnast om Arnstad stannat i sagans värld bland Tintin, Pippi, Emil och andra s.k. rasistiska fantasifigurer, för försöker ha närma sig verkligheten får han ”på moppe”, som t ex av Dr Markku Jokisipilä, finsk historiker och doktor i statsvetenskap. Kanske borde Arnstads kliande författarfingrar ha nöjt sig med den 1999 utgivna En liten bok om spel, eftersom hans försök att sätta både historien och verkligheten på pränt verkar övergå hans kognitiva förmåga, om man får tro kritikerna. Eller så har Arnstad bara en bristfällig utbildning som är i avsaknad av krav på analys, kritiskt tänkande och logik.

I Älskade fascism hävdar Arnstad att SD är ett typexempel på fascism och hänvisar till forskningen. Enligt Andreas Johansson Heinö, disputerad forskare vid Göteborgs universitet och väl så hemma inom frågor rörande nationalism och integration, finns ingen att sådan forskning. Så det vi då sannolikt talar om är faktaförvanskning, lögner, från Arnstads sida.

Arnstad klär sig i lånta fjädrar, det är tydligt, vilket uppenbarligen hans kollegor fnissar åt samtidigt som de bedömer honom inte vara värd att ens skriva om, då han inte bedöms tillräckligt ”tung”. Med andra ord: En uppblåst nolla! Eller har vi med allvarligare saker att göra – ett sjukdomstillstånd? Läser man om narcissism så beskrivs detta tillstånd som en individs självupptagenhet, självförhärligande och överdrivna tro på den egna förmågan. Och läser man om mytomani så beskrivs mytomaner som personer som skapar en myt om sig själva t ex vad de jobbar med. Och dit torde även påhittade filosofie kandidatexamina höra. Är läget så illa att hans påståenden i olika media kan härledas ur ett sjukdomstillstånd, ja, då är det ju synd om honom. Men eftersom jag inte är utbildad i att ställa några diagnoser över personlighetsstörningar, nöjer jag mig med att anta att lögnen om hans kandidatexamen är att härleda ur hans ryggsäck, antagen till högskolan som 25:4, alltså ingen riktig grund att stå på, dvs inte antagen utifrån gymnasiebetyg eller högskolepoäng, hans känsla av underlägsenhet visavi kurskamrater och bättre utbildade kollegor samt behov av allmän självhävdelse.

Men det allvarliga i situationen kvarstår. Han fortsätter att fara med osanning, trots att dementier skett i olika media där han uppenbarat sig med sin falska kandidatexamen och falska titel historiker. Man blir nämligen inte historiker bara för att man har läst den fristående kursen Historia för journalister.

Lilla My


9 responses to “Henrik Arnstad eller Den store journalisten som hoppas på ett scoop

 • Mike E

  Den här Arnstad framstår utan tvekan som en av de absolut mest ointelligenta och obildade personer som SVT & lakejerna promoverar. Det är direkt pinsamt att se och höra honom. I debatten som sändes från dansk TV så gjorde han totalt bort sig. Problemet är att han normalt i svensk media kan kan säga vilka ointelligenta och osanna saker som helst utan att ifrågasättas eller sättas på plats. Han får t.o.m. stöd från SR & SVT:s tosingar.

  Gilla

 • Grune

  Var inte den här tomten kallad som ”expertråd” i TV. Om så var fallet så undrar Grune hur det kan komma sig.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Vänta och se när fler Svenskar upptäcker att sjuan är rasister = då är det försent och gäller fly för sitt liv.

  Gilla

 • osynligemannen2

  Själv tycker jag att Arnstad har stort underhållningsvärde. Men jag har kanske en konstig humor, jag tycker det är kul med mytomaner. Jag var synnerligen road av Reefat el-Sayed på sin tid. Så jag gillar pansargeneralen, han livar upp så här i decembermörkret!

  Gilla

 • Lena

  Ja det lär ju vara så ”att hoppet är det sista som lämnar människan” !!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Är det inte brottsligt att uppge att man är Fil. Kand. när man inte är det?

  Gilla

  • Stenbock

   För psykopater är sådant fullt normalt…Titta på landets förra ”statsminister”,som ett av många praktexempel !

   Gilla

 • Synonymen

  Henrik Arnstad genomgår för närvarande sannolikt en plågsam period av psykotisk karaktär. Den glansiga blicken, hängande hakan och det osammanhängande talet är tydliga karakteristika för tillståndet.

  Arnstad uppvisar även tecken på att befinna sig i vad som kan beskrivas som ett katatoniskt tillstånd. Patienten är då påtagligt ovillig att reagera på omgivningen samt har minskad spontanmotorik.

  Han bör således snarast omhändertas enligt lag (1991:1128) om sluten psykiatrisk tvångsvård. Frågan om tvångsvårdens upphörande ska övervägas fortlöpande enligt Lag (2008:415) och rekommenderas upphöra tidigast efter riksdagsvalet mars-15.

  Vården bör i huvudsak bestå av repetitiva verklighetsbeskrivningar där patienten utsätts för förortskravaller, bidragsfusk och förtryck av religiös/hederskaraktär.

  Vårdpersonal bör vidare få kraftfulla instruktioner om att patienten under bevakade permissioner eller frigång (frigång enl. särskild ordination) ej ges möjlighet att besöka t.ex. Södermalm. Besök i overkligheten inverkar menligt på patienten och fördröjer eller förhindrar ett tillfrisknande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: