Fakta om invandringen till Sverige, som svenskarna inte vill prata om

INVANDRINGEN/VALET 2015. Norska Aftenposten diskuterar det som svenska media och politiker inte vill tala om inför extra valet den 22 mars nästa år.

Med undantag för det invandringskritiska partiet Sverigedemokraterna är svenska politiker ovilliga att diskutera invandring och integration samt konsekvenserna av den förda politiken.

-Svenskarna har en självbild som liberala när det gäller att acceptera asylsökande, och därför känns det obehagligt att diskutera konsekvenserna av politiken, säger statsvetaren Jenny Madestam vid Stockholms universitet och hon fortsätter -Invandring har varit en laddad fråga och den har förstärkts sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen.

Är svenska politiker rädda för att betraktas som rasister?

-De är rädda för att uppfattas som främlingsfientliga eller att det ska vara till nytta för Sverigedemokraterna, säger Madestam.

Före valet den 22 mars kan de tvingas diskutera dessa frågor, för antalet asylsökande som kommer till Sverige går rakt upp i luften.

Den svenska Migrationsverket har flera gånger under det senaste året tvingats justera upp prognoserna på antalet asylsökande de tror ska komma till Sverige i år och de närmast kommande åren.

Så sent som oktober 2013 trodde de att antalet asylsökande  2014 skulle bli ca 52.000-69, 000. Då tyckte de att det var för osäkert att göra en prognos för 2015. Nu verkar det att  bli 83.000 i år och upp mot 105.000 nästa år.

Antalet asylsökande i Sverige och Norge (1989-2015)

Sverige tog endast emot 6 968 fler asylsökande än Norge år 2009, nu fem år senare beräknas det bli 71 500 fler än 2014 och nästa år ännu större skillnad.

2014-12-07_1308

Sverige är nummer två för antalet asylsökande i Europa

Asylsökande per land i Schengenområdet (augusti 2013-augusti 2014)

Fyra länder tar emot nästan två tredjedelar av alla asylsökande som kommer till Schengenområdet. Sverige välkomnar 15,7 procent av dem.

2014-12-07_1314

Bara Tyskland med 82 miljoner invånare tar emot en större andel (29,9 %) av asylsökande som kommer till Europa än Sverige. Sverige har under perioden oktober 2013 till oktober 2014 accepterat 15,7 procent av alla asylsökande inom Schengenområdet, trots det faktum att Sverige  bara har  2,3 procent av Schengenländernas befolkning.
(Pettersson kommenterar, tänk på att Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson i somras yrade om att vi måste hjälpa Italien med alla flyktingar som kom dit. Italien har över 60 miljoner invånare och tarlite drygt hälften av Sveriges börda trots 6 ggr större befolkning)
Den svenska statens utgifter är enorma: Eftersom prognoserna över antalet asylsökande som vill komma till Sverige har ökat så har de förväntande kostnaderna skenat. Medan Migrationsverket i oktober 2013 beräknade kostnaderna för de kommande fem åren 2014-2018 till 92 miljarder kronor, beräknas de nu hamna på 155 miljarder svenska kronor. Det innebär en kostnadsökning med 70 procent.
I augusti i år, bad statsminister Fredrik Reinfeldt det svenska folket att öppna sina hjärtan och sa att Migrationsverket behövde 48 miljarder extra. I november meddelade Migrationsverket att det faktiskt finns ett behov av 63 miljarder EXTRA. 
2014-12-07_1332

Asylsökande som fått uppehållstillstånd ska flytta från asylmottagningarna för att ge plats åt nya asylsökande men på grund av bostadsbristen i Sverige lever ett allt större antal kvar på asylmottagningarna.

2014-12-07_1620

Dessutom har handläggningstiden för ärendena ökat från 4-5 månader till 1o månader.

Under Sverigedemokraternas valkampanj hävdade de att det gick att spara 152 miljarder på en skärpning av invandringspolitiken. Enligt den svenska forskaren Joakim Ruist vid Göteborgs universitet skulle det inte innebära att antalet asylsökande som kommer till Sverige kommer att gå ned med 90 procent efter att de slutat att ge uppehållstillstånd. Ruist anser att det är mer realistiskt att föreställa sig en besparing på 80 miljarder kronor i slutet av 2018.

-Vad andra partier och vad de svenska myndigheterna tror man kan spara på att skärpa invandringspolitiken vet man inte för de har inte räknat på det, säger Ruist -Det verkar inte som om de vill göra det heller.

-Pettersson tackar Aftenposten för denna artikel, som jag kortat något och tycker det är skrämmande med att sju-klöverpartierna inte har räknat på kostnaderna för asylinvandringen.

Den svenska grundskolan OCH gymnasieskolan kostar runt 140 miljarder om året och där vet sjuklövern hur man sparar, åldringsvården likaså, försvaret, järnvägen, vägarna men inte på Migrationspolitiken…

14 thoughts on “Fakta om invandringen till Sverige, som svenskarna inte vill prata om

 1. Man kan inte tro vadsomhelst politiker vräker ur sig. Helt klart att svenska folket måste rädda landet. Det finns bara ett sätt.

 2. Jag förstår inte att de 7 politikerpartierna inte reagerar på ekonomiska fakta! Fakta är också att väljarna inte har något annat parti än SD att rösta på om de vill uttala att de önskar begränsa invandringen. I Sverige har man länge arbetat mot mobbing i t.ex. skolor och på arbetsplatser. Är det inte att mobba när man inte ens vill PRATA med SD-politiker? Skäms på er rikspolitiker!”

 3. Det går alltid att bolla med siffror så att resultatet blir tills en egen fördel. Lite källkritik önskas tack.

  Håller med föregående talare, 155miljarder på 5 år är 31 miljarder/år, som då är den nya prognosen. Besparingen som SD pratade om låg på 152miljarder, men över hur lång tid? 1år? 5år? 10år? 20år? Ganska saftig besparing om det är på ett år, med tanke på att utgifterna inte ens är så höga med dagens nya prognos.

  Ifall det är säg 90% som sparas så är det 139.5 miljarder som kan sparas, ifall man räknar rakt 90% av 155 miljarder. I och med att det är så stora siffror man talar om så är det svårt att föreställa sig hur mycket det är. Om det nu är 152miljarders besparing på lika lång tid som prognosen är satt för så innebär det att kostnaden för asylpolitiken enbart är 3 miljarder på 5 års tid, vilket innebär i princip administrationutgifter etc. vilket skulle överensstämma med SD’s mål. Observera att det enbart är för asylsökande. De skulle fortfarande inte kunna göra något åt tiggarna eftersom de är EU-medborgare som rör sig fritt mellan länderna.

  Så det behövs lite mer källor för att förlita sig på politikernas siffror som de slänger sig till höger och vänster, och då menar jag siffror från samtliga politiker.

  • Svar till signaturen ” källkritiktack ” som bollar med så enormt Stora siffror så signaturen säger själv att de beloppen går ej att föreställa sig. Detta är helt sant eftersom ytterst få personer har ett uns av uppfattning om hur stora beloppen verkligen är . Om du tänker leva ” Riktigt…riktigt ….riktigt ” länge och tror att du kanske orkar med att räkna till det ofantligt stora beloppet 155 miljarder som nämns i inlägget och du tror att du klarar av att räkna 1 krona per sekund dygnet runt utan minsta avbrott för någonting annat än att räkna…räkna…räkna… så tar det dig endast drygt 5006 år . Räkna till 1 miljard kronor = 1 krona / sekund dygnet om i endast 32 år och 3 månader…….

 4. Du tycker inte det är missvisade att jämföra migrationskostnaden för FEM år med ETT års skolkostnad?

  • Nej jaja, jag tycker inte det är missvisande. Dels för att det är Aftenposten och dels för att det inte är migrationskostnaden för fem år som du påstår. Det är den beräknade ökningen av migrationskostnaden.

   Den totala kostnaden per år vet nog ingen. Migrationsverket, arbetsförmedlingen, socialbidrag, upplopp i förorterna, polis, kriminalvård, rättsväsende, tolkkostnader, extra resurser till skolan osv…ska vi gissa på 250 miljarder netto med alla Zlatan, pizzerior och arbetande invandrare borträknade.

 5. Var är källanvisningarna? Går man in på aftenposten.no har dom bara datan i deras “källor” men ingen länk till dom.

 6. Kan du inte komplettera med diagram som visar antal i förhållande till befolkningsmängd i resp. mottagarland?

 7. Frågan är ven som tjänar på att Europa fylls av dessa drägg? Ja förutom våra korrupta sjuklöver politiker då..

 8. Skillnaden mellan Tyskland och Absurdistan är att i södra grannlandet,har folket vaknat till.
  Varje vecka möter nu allt fler städer upp,till stora demonstrationer mot anstormingen av “asylanter”. (läs till största delen lyckosökare )
  I Dresden har dessa måndagsvandringarna ökat under de sex veckor de pågått,Från några hundratal till senast över 7.500 personer ur alla samhällsskikt !
  Dessa protestmarscher har nu fått politiker att vakna till i de Bundesländer, som inte styrs av den röda dräggen…

 9. Det tro fan det, att ingen av de som valt sig själva att sitta vid köttgrytorna vill kännas vid de här gigantiska summorna. Men det jävligaste av allt, är att det sker i lönndom och att vi skall behöva utländsk press, för att få reda på fakta.

Kommentera