Nu säger vi nej till SD:s annonser

JOURNALISTIK. Daniel Nordström är chefredaktör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet, där har han även en blogg som han påstår handlar om journalistik. Det är fel, den handlar om politik. Läs nedanstående så förstår ni…

”I min roll som ansvarig utgivare har jag hittills haft principen att jag har bedömt varje annons från Sverigedemokraterna enskilt och var för sig.

Nu har både det politiska läget och nyhetsförloppet förändrats. Sverigedemokraterna har på nytt tydligt visat att det är ett enfrågeparti som, precis som riksdagsmannen Linus Bylund uttryckte sig i veckan, vill bedriva en ”folkomröstning om massinvandringen.”

Precis som i alla andra utgivarärenden kräver nya händelser nya beslut.

Från och med nu kommer Arbetarbladet inte att publicera annonser från Sverigedemokraterna. Vi kommer konsekvent att säga nej om vi får eventuella förfrågningar från partiet…”

-Pettersson inser att Daniel Nordström bestämmer vad som ska vara med i Arbetarbladet och om han vill gynna/missgynna  vissa politiska åsikter och det har han sin fulla rätt att göra…omvänt så har de som betalar för tidningen och annonserar i den rätt att avstå…

28 thoughts on “Nu säger vi nej till SD:s annonser

  1. Den som eventuellt köper en sådan skittidning ska
    absolut tänka om ifall man är beredd att betala för
    en tidning som sätter demokratins regler ur spel.,
    det är flera tidningar som går dåligt idag trots feta
    presstöd och stora besparingar, med uppsägning
    av framförallt journalister, men här är många kvar
    av dessa fähundar som behöver att arbetsbefrias,
    och kanske för första gången uppsöka Arbetsförmedlingen!

    • Finns nog en hel del kvar som ännu inte sett verkligheten eller vågat bilda sig en egen politiskt uppfattning, utan röstar som pappa, farfar, farfars far… gjorde.

      De blir färre för varje val, men de finns fortfarande. Tyvärr ersätts de av många förstagångsväljare som lärt sig massor i skolan men saknar praktisk livserfarenhet och därför röstar på MP eller FI.

  2. Daniel Nordström har tydligen glömt det han lärde sig på demokratikursen.

    Känns konstigt när man är chefredaktör för en ”tidning” och ska försvara yttrandefrihet, åsiktsfrihet och demokrati.

    • Vill påminna om att jag inför förra valet tippade 12-13 % för SD.Denna gång lägger jag på några %-tal och förespår kring 18 % !

      • Frågan är hur stor skrämselfaktorn är. Inför EU-valet kunde den beräknas till ca 1,4 men jag tror det har sjunkit något, kanske till 1,2. I så fall har SD redan i dag sprängt 20%-vallen!

  3. Om inte Sverigedemokraterna bör ta en funderare på senaste veckans påhopp och förnedringar. Med de många uppmärksammade domar finns här kanske möjlighet att få påökt i valkassan. Förtal, kränkningar, hot och inte minst Hets mot folkgrupp. Sverige VAR en demokrati, nu går flyttlasset, Irland låter lockande.

  4. Presstödsnämnden:

    Driftsstöd
    Beviljat Driftsstöd 2014
    Arbetarbladet 16 861 000 kr

    Krav på återbetalning då bidragstageren inte tagit tillvara alla möjligheter till intäkter?

  5. Var beredda på en mycket smutsig och otrevlig valrörelse. Nu osar det bränt hos etablissemanget. 🙂

  6. Detta kommer nog att hjälpa dem som ännu inte sagt upp prenumerationen att se till att göra slag i saken. Har själv varit utan
    min lokaltidning nu en tid saknar den inte känns bara skönt att
    inte bidra till deras SD hat och andra skitskriverier.

    • Har sagt upp min prenumeration jag också, orkade inte läsa landsförädarnas hat mot SD. Jag saknar min tidning, stod annat intressant, men det är bara att bita ihop!

  7. Om SD tar politiska kontrollen och kontrollen över public service så ska vi komma ihåg sådana här saker!

    • Enligt exponerat får de nästan 17 miljoner i presstöd 2014, så Daniel får betalt i alla fall oavsett vilken smörja han skriver.

      Den killen har varit lika skadlig för AB som S senaste partiledare.

      Tror dock fler inser det absurda att en chefredaktör ska avgöra vad ett riksdagsparti ska få annonsera om eller alls, det kommer att straffa sig för AB och gynna SD då det om inte är så gränsar till mobbning.

      • Press-stödet kan komma att förändras snabbt bara politisk vilja finns. Just nu har vi runt 18%, men långt kvar till mars månad.

    • Förmodligen lika dum som Andersson och Lövén som tror att dom skall vinna röster genom sina idiotiska uttal om SD. Jag tror att det rök en miljon röster där.

  8. Antalet läsare av arbetarbladet är 25 tusen.
    Antalet anhängare av SD är 800 tusen.

    Vi säger nej till fortsatta bidragsutbetalningar till kommunisttidningar som Arbetarbladet.

      • Nja, med nästan 17 miljoner i stöd tycker jag att man borde hålla igen med personliga åsikter som skadar tidningen ännu mer genom att förarga de få läsare som finns kvar på prenumerationslistan. För oavsett vart läsarna står politiskt tror jag de ser hur demokratin satts ur spel för chefsredaktörens personliga hat mot SD.

        Expressen finansierar sitt eget hat utan presstöd än så länge, och förhoppningsvis kommer konkursförvaltaren utgöra en bättre journalistisk ledning än Mattsson.

Kommentera